10 HOTSPOTS FLORENCE

In januari ben ik een paar dagen voor Kindermodeblog in Florence geweest om de kindermode beurs de Pitti Bimbo te bezoeken. Maar Free zou Free niet zijn als werk niet wordt gecombineerd met wat city spotting, ik ben namelijk dol op buitenlandse steden. Even die andere vibe voelen, een andere taal aan je oren, een andere sfeer proeven. Yay! Geen tijd voor musea en andere populaire trekpleisters, wel tijd voor wat siteseeing en het opsnuiven van de stad. Koffietje hier koffietje daar, lekker uit eten en genieten! Ik kan daar zo blij van worden maar ook kan ik tijdens zo’n trip enorm geinspireerd raken van alle nieuwe prikkels en dingen die ik zie! Prachtige interieurs, originele etalages, mensen die nét even anders gekleed zijn. En zoals jullie al in mijn personal column konden lezen woont een hele goede vriendin van mij in Florence. En met zo’n personal gids die Florence op haar duimpje kent ben ik wel bevoorrecht, dus ik deel mijn hotspots nu ook graag met jou!! Ben je nog eens van plan om de plane naar Florence te pakken of sterker nog, heb je al een tripje geboekt, dan heb je bij deze wat nuttig naslagwerk. Geen tripje in het vooruitzicht? Kijk dan toch lekker mee, ik hoop dat je er blij van wordt!

_63A9896

_63A9919

1. Langolino
Dit is een wijnbar in ‘t Oltrarno district vlakbij het plein Santo Spirito. De wijnbar verkoopt alleen biologische wijnen en bieren met kleine appetizers zoals een kaasplankje, salami plankje, kleine soepen en oven gerechten. Het leuke van deze wijnbar is dat de eigenaar ooit verliefd geworden op het Amsterdamse ambachtelijke biermerk brouwerij het eitje. Na apperetivo en dinner time, druppelt de Florentijn binnen om na het eten nog een afzakkertje of cocktail te drinken en zie je menig Florentijn met het Amsterdamse bier in zijn/ haar hand. Er komt veel internationaal publiek op af, maar ook de bohemian chique locals. Echt een aanrader om hier een goede biologische wijn te drinken of een coctail na het eten.

2. Aqua Flora
Dit chique en intens bijzondere geurhuis (parfumhuis) is een must go voor zowel een geur experiënce ervaring maar zeker ook om te zien hoe deze winkel in authentieke Florentijnse stijl is ingericht. Zodra je in de buurt komt van de straat waar de winkel is gevestigd, word je al getriggerd door de geuren. De winkel bestaat uit een hele grote showroom met ontelbare parfums, huis parfums, maar ook bijvoorbeeld zepen. Het leuke is dat de vriendelijke staf je graag uitlegt hoe de parfums zijn samengesteld, maar ze laten je met alle liefde hun laboratorium zien zodat je met eigen ogen kunt zien ook zien hoe het een ander werkt in het laboratorium. Ze hebben geen webshop of echte website, want ze willen een plek zijn om te ontdekken. Pas op! Wanneer je te dichtbij komt, word je naar binnen gezogen! Echt een fantastische  experiënce, die je echt beleefd moet hebben wanneer je in Florence bent en wanneer je van mooie en bijzondere geuren houdt.

3. S.forno bakker
Deze bakker is één van de oudste bakkers een paar jaar geleden is deze bakkerij overgenomen door bekende horeca ondernemers. Uiteraard de echte bakkers man behouden en hebben ze een nieuwe twist gegeven aan de Italiaanse brood recepten. Het leuke van deze bakker is dat je ook echte de bakker het brood ziet maken en dat je daarnaast ook bij de bakker zelf kunt ontbijten en lunchen. En koekjes kunt proeven 😉

_63A9412_63A9414

4. Roberto Cavalli
Giacosa café is opgericht door mister Roberto Cavalli himself, die het namelijk erg belangrijk vond om naast zijn winkel een goede koffiebar te hebben. Naast dat de koffietjes en de zoete broodjes heerlijk zijn, is de aankleding van deze bar een ware safari ervaring. Je snapt natuurlijk dat ik me bij deze geweldige koffie bar (en op het terras) helemaal thuis voelde 😉 Deze hotspot heb ik dan ook meerdere keren aangedaan. De lekkernijen zijn ook om je vingers bij af te likken. Ik krijg nu alweer zin in koffie en trek in chocola als ik de foto’s zie! Wanneer gaan we weer?

_63A9966

_63A9939

5. Luisa Via Roma
Bij deze conceptstore moet je zeker even binnenlopen want het is echt een beleving en je raakt helemaal geïnspireerd van alle leuke kleding, schoenen en tasjes. Luisa Via Roma is de allereerste en belangrijkste concept store online geweest, met een hele bijzondere en unieke selectie van alle merken die ze verkopen. Toonaangevend. Als de mode weken er zijn, zijn de mode feestjes bij Luisa zijn de allerbelangrijkste die er zijn. Ze beginnen op de vooravond van de mode beurs bij Luisa via Roma. Kun je niet naar Florence komen? Dan MOET je de website bekijken. Ook wat betreft de kindermode, moet je het vooral van online hebben. Ze verkopen o.a. Mini Rodini maar in de winkel zelf is er helaas weinig tot niks voor kinderen te vinden. Dat je het even weet. Misschien ook wel eens goed, kun je jezelf eens extra verwennen. (neem via deze link een kijkje in de online shop)

_63A0036

6. Carducco
De biologische salon van mijn vriendin Miranda! Nog een kleine twee weken en dan gaan de deuren van deze nieuwe hotspot open! Deze plek gaat over pure biologische groenten en fruit waar het zowel mogelijk is om te ontbijten en te lunchen. Je kunt er eigenlijk de hele dag eten en cold fresh juices drinken. Het gaat erom dat de biologisch groente en ‘t fruit getransformeerd wordt op de Italiaanse traditie, met een knipoog naar wat gezond is. Heb je geen tijd om uitgebreid te gaan zitten? Alle groenten, fruit en gerechten zijn ook take away. Carducco heeft een Nederlands Italiaanse basis, met veel aandacht voor wat gezond is voor je lichaam. Het gaat om genieten van pure biologische groente en fruit gerechten uit de Italiaanse tuin, van zowel Noord tot en met Zuid Italië. Echt een aanrader waar je ook nog eens een woordje Nederlands kan praten 😉_63A9971 _63A9853 _63A0177

7. Gesto Apperativo
Gesto werkt een beetje anders dan de andere aperitivo bars. Ze hebben een uitgebreide wijnlijst, verschillende cocktails en uiteraard drinken Italianen nooit zonder te eten. Je hebt er een creatief en leuk menu voor borrel hapjes, vis, vlees en vegetarisch en zoetigheden. Net waar je zin in hebt. Het proeft altijd naar meer! Ik heb zelf de inktvis geproeft en die is echt verrueklijk! Deze bar heeft een internationale invloed, en daardoor een andere uitstraling dan de meeste Italiaanse bars. Superleuk om heen te gaan en lekker te genieten!

8. Mercato Centrale
Deze overdekte markt is een van de alleroudste van heel talie. Vroeger fungeerde de markt voornamelijk als echte markt, en werden er groente, vlees en vis verkocht. Tegenwoordig (sinds een paar jaar) is deze markt verrijkt naast de verkoop van de vers producten op de begane grond, met een aparte afdeling waar je alle Italiaanse specialiteiten op het gebied van eten en drinken kunt ervaren. Je vindt er dus bijvoorbeeld de beste Florentijnse biefstuk, de verste vis gerechten, de truffelbar, heerlijk ijs, goeie wijn en een echte Italiaanse Pizzeria en nog veel meer. Zeker een bezoekje waard, voor zowel lunch, een lekker tussendoortje of een diner. Jij kiest waar je zin in hebt en zit aan tafel met mensen die allemaal iets anders gekozen hebben. Deze hotspot mag je echt niet overslaan tijdens je bezoek aan Florence!

_63A0108

_63A0109

_63A0123

_63A0134

9. De leermarkt
Waarschijnlijk ben je opweg naar Mercato Centrale hier al langs gelopen. De leermarkt. Florence en gemeenten is dé plek waar leer wordt geproduceerd. De meest bekende leermerken van de grootste merken laten hun leer produceren in de gemeenten van Florence waardoor de leermarkt in Florence city niet kan missen. Op deze markt vind je een mix van tassen, jassen, portemonnees met een hoge kwaliteit leer. Wél even afdingen 😉 Al jarenlang een klassieker uit Florence.

_63A0107_63A0103

 

10. Gherardo
Florence is niet de meest bekende stad voor de pizza’s maar wil je nou echt een goede Italiaanse pizza eten dan bij je bij dit iniminie pizzeriaatje aan het goede adres. Het is hier zo druk dat je echt moet reserveren. Het voordeel is wel dat je nog heel laat terecht kan.

_63A9904 _63A0066 _63A0143 _63A0012 _63A0648

Ciao! – X♡ – Free

 

Ben je benieuwd welke 5 kindermode merken mij het meeste opvielen tijdens de kindermode beurs in Florence? Kijk dan even in deze 5 nieuwe merken blog

Foto’s door Alina Krasieva

Tags: , ,

Plaats een reactie