GROOT INTERVIEW | LONNEKE EN RIENKE VAN POMME DE JUS


Kindermodeblog fashion kids hippe meiden jongens kindermode door Samantha Bosdijk-35
Pomme de Jus…. Vertel!
“Oei! Wat kan ik vertellen over onze mooie winkel? Het is onze trots! Waar we heel hard voor werken. En het is ook nog eens een succes waar we alleen maar van hadden durven dromen.
De winkel is een mix van Franse en Belgische invloeden. (hoewel er ook steeds meer moois is uit Scandinavië en Spanje en natuurlijk uit eigen land.)
We halen daar heel veel inspiratie vandaan en proberen we een sfeer te creëren waarbij je het gevoel hebt dat je altijd gezellig langs kunt komen voor een kopje koffie en dan misschien wel heel toevallig tegen het perfecte shirtje aanloopt.”
Wat is er zo leuk aan kindermode?
“Ik geniet ervan om mijn kindjes mooi aan te kleden. Als je ze dan naar school brengt en denkt: Ja! Ze zijn echt leuk. Haha!
Ik voel mezelf ook lekker als ik er mooi uit zie en alles zit comfortabel. Ik kan me zo voorstellen dat dat voor kinderen ook geldt. We zijn dus altijd opzoek naar kleding die lekker zit en er ook nog eens leuk uitziet.”
Kindermodeblog fashion kids hippe meiden jongens kindermode door Samantha Bosdijk-027
Beschrijf eens leuke situatie of anekdote uit de winkel.
“Kinderen zijn gewoon leuk en goudeerlijk dus zullen ze ook niet schromen de waarheid te vertellen. Wij vinden het dan ook altijd heel leuk om een team te vormen met het kind.
Wat wij heel veel zien zijn ouders die de keuze bij hun kind neerleggen. Bijvoorbeeld:”
Mama: ‘Wil je de rode laarsjes of de gele?’  (Terwijl de moeder al in haar hoofd heeft dat zij liever de rode, wil het kindje uiteraard de gele.)
Kind: ‘Geeheel
Moeder: ‘weet je zeker dat je de gele wil? Dus niet de rode? Zeker weten? Niet de Rode? Rood is ook leuk? Toch? Mama vind rood ook leuk! Ok…. Dus de gele? Zeker weten?’
Kind Ja! Geel!
Mama: ‘Ik zou toch echt rood doen hoor. Ik weet trouwens zeker dat papa rood ook heel mooi vind. En het staat gewoon leuker bij je jas.’
Kind: ‘Ik wil geel.’
Mama: diepe zucht…
“Daar moeten wij dan erg om lachen. Vraag het dan niet. In zo’n geval vinden wij het erg leuk om de kindjes een handje te helpen.
Verder maken we veel leuke gesprekken mee maar das te veel om op te noemen.. We kunnen er een boek over schrijven.”
Kindermodeblog fashion kids hippe meiden jongens kindermode door Samantha Bosdijk-19
Wanneer viel je mond open van verbazing bij een bepaalde vraag of actie van een klant?
“Eigenlijk iedere keer weer wanneer er in oktober of november al word gevraagd wanneer de uitverkoop begint daar balen we erg van wat willen we nou in Nederland? Willen we dat alle winkels kapot gaan? En dat er over een tijd geen leuke winkel meer is om naar toe te gaan? Tuurlijk is uitverkoop ook leuk, maar alleen van de sale kunnen we niet bestaan. We proberen nu allerlei ander acties te verzinnen zonder korting. Volgende week hebben we bijvoorbeeld een superleuke voorlees middag. Rienke leest de meest spannende en leuke Sinterklaas verhalen voor en ik zorg voor limonade en pepernoten. Als mensen dan iets kopen krijgen ze een heel mooi cadeautje. Iets wat we zelf gemaakt hebben. We hopen dan dat mensen dat bijzondere meer waarderen dan alleen maar koopjes. Is ook leuk toch?”
Wat zijn nu de trends volgens jou?
“De Kleine mens groot maken dus een mini versie van je zelf.
(en wat is jouw eigen favoriete trend?)
Eigenlijk ben ik niet zo van de trends en doe wat ik zelf leuk vind die dag. Dus de ene dag een heel net kind en de dag erna een rebel!!”
 Welke trend mag snel uit het modebeeld verdwijnen?
 “De Witte Maillot !! En de korte broek in de winter met een maillot eronder….”
Kindermodeblog fashion kids hippe meiden jongens kindermode door Samantha Bosdijk-29
Waar let je op bij het inkopen doen?
“We kijken vooral naar wat we zelf heel erg mooi vinden en denken dat ook makkelijk te kunnen verkopen. We komen ook wel eens bij merken waarvan we het zelf prachtig vinden maar waarvan we tegelijkertijd weten dat de Nederlandse markt daar nog niet klaar voor is dus moeten we onze eigen smaak soms wel eens opzij schijven, maar meestal hebben we wel vertrouwen op onze eigen smaak.”
Wat is jouw eigen favoriete merk in de winkel?
“Er zijn veel merken waar we dol op zijn anders zouden we ze zeker niet in onze winkel ophangen en eigelijk is geen daarvan speciaal ons favoriet want juist het combineren van merken is zo leuk! Nou ja misschien is er wel één een klein beetje favoriet. Dat is Bonpoint uit Parijs. Maar we merken ook dat nu onze kindjes groter worden ze dat zelf niet mee zo leuk vinden om aan te hebben. Maar voor kleine baby’tjes is het zo’n mooi merk.”
Wie bepaalt een outfit? Moeder of kind?
“Ik denk dat een een combinatie moet zijn. Wat ik lastig vind zijn de kindjes die alles bepalen, maar goed ik heb daar thuis geen ervaring mee. Mijn kinderen doen gewoon aan wat ik neerleg en dit zal ook wel eens anders zijn.”

Wat is het verschil tussen papa’s en mama’s tijdens het winkelen?
“Papa’s zijn heel resoluut en beslissen makkelijk en snel. Dus papa’s in de winkel is voor ons altijd goed. Haha”

Kindermodeblog fashion kids hippe meiden jongens kindermode door Samantha Bosdijk-45
Wat is het meest bijzondere / aparte kleding stuk dat nu bij jullie in de winkel/ webshop hangt?
“Ik denk dat dit de collectie is van Little Creative Factory. Dit is denk ik zo’n merk waar de Nederlands markt nog niet aan toe is. Het is prachtig maar net een beetje anders dan anders en het zit waanzinnig mooi in elkaar.”
Hoe combineer je jouw winkel met privé / gezin?
“Soms ben je niet overal zelf bij in de winkel, maar als ik er niet ben is Rienke er en andersom. Gelukkig zijn Rienke en ik met z’n tweetjes en hebben we sinds kort een paar gezellige meiden erbij, dus krijgen we daardoor iets meer privé tijd.  Maar goed als je aan zoiets begint weet je dat je er voor de volle 100% voor moet gaan en dat dat veel tijd zal kosten. Onze kindjes klagen niet en proberen we er zoveel mogelijk voor hun te zijn op belangrijke momenten. Zwemdiploma’s, Judo examen,  Ballet voorstellingen, verjaardagen, etc… Daar MOET je bij zijn. Ze zijn nu klein en die tijd komt nooit meer terug. En tja die was, die wacht wel !”
Kopen jullie zelf wel eens ergens anders voor je eigen kinderen?
“Tuurlijk als we in Parijs of Antwerpen zijn kunnen we ons zeker verlekkeren aan andere winkels en nemen we natuurlijk ook best wel eens wat mee.”
Kindermodeblog fashion kids hippe meiden jongens kindermode door Samantha Bosdijk-28
Welk merk kent bijna niemand, maar vind je dat iedereen zou moeten kennen?
“The Animals Observatory is een merk wat er komende zomer aankomt en waar we heel trots op zijn dat we dit mogen verkopen. Het is van een oprichtster van Bobo Choses die daar weg is gegaan en zelf dit merk heeft opgezet. Het is iets helemaal nieuw en ziet er geweldig uit. Een nieuw merk is altijd spannend en we zijn heel benieuwd hoe dit gaat lopen. We hebben er heel veel vertrouwen in en hebben dit dan ook groots ingekocht! Dus nu maar hopen dat de Nederlandse papa’s en mama’s het ook mooi vinden ;-)”Kindermodeblog fashion kids hippe meiden jongens kindermode door Samantha Bosdijk-86
Welk kleding stuk of merk mag in geen enkele kast ontbreken?
“En maillot van Collégien. Al die kleurtjes maken alle jurkjes leuk.
Een toffe jeans is ook onmisbaar. (zowel voor jongens als meiden)
Wij vinden het erg belangrijk dat een jeans goed en lekker zit. En testen ze veel uit bij onze eigen kinders. Onze favorieten: Boof (gaat helaas maar tot maat 122, maar wellicht in de toekomst nog wat groter) Imps and Elfs (mooie skinnies) En last but not least: Levi’s. Een echt jeans merk. Jeans van de genoemde merken zijn fijn unisex en hebben ook allemaal wel een logjeans in de collectie. Heb je dat wel eens aangehad? Moet je eens proberen. Ziet er uit als een jeans, maar voelt als een joggingbroek. Wie wil dat nou niet?”

Wat zijn jouw 3 lievelingskleuren?
“Zwart Zwart en zwart.”

Wat zijn jouw 3 favoriete steden?
“Rotterdam, Parijs en Antwerpen.”
Wat staat er in je top 10 bucket list ?
“Poeh? 10? Voor de winkel?
In ieder geval.”
– Een mooie kinderschoenenwinkel openen.
– Een nog groter pand.
– Onze illustraties beroemd laten worden in heel Nederland
– Een eigen merk maken 
– Een kinderboek schrijven samen met opa Duck
“En over de andere helft denken we nog even na.” 
 Kindermodeblog fashion kids hippe meiden jongens kindermode door Samantha Bosdijk-25

Van welke merken dameskleding worden jullie wild?
“Isabel Marant, Humanoid, Pomandere. “
 Wat zijn de grootste hardlopers?
“We lopen nooit hard. We gaan liever als een diesel. ;-)”
 Iets anders leuks om te delen?!?!?
“Kom gewoon langs dan zul je het ervaren.”

 

Plaats een reactie