UITGEBREIDE JEANS SPECIAL REPORT

deminnnnn

Lieve Allemaal! Hier is ie dan! ‘Het jeans report van Kindermodeblog’.

 

Nou je mag het weten hoor. Ik heb mezelf tussendoor een paar keer hardop afgevraagd waar ik in hemelsnaam aan begonnen was. Ik dacht: leuk! We gaan een jeans report maken waarin we de beste tips en tricks delen, we gaan de beste fittings en modelletjes zoeken zodat jullie straks allemaal de beste jeans kunnen scoren. Het liefst voor de beste prijs. Die ook nog eens perfect zit. Die perfect aansluit. Die niet afzakt, die niet teveel uit lubbert, met dé perfecte wassing, de perfecte lengte, de beste kwaliteit, het leukste trendy model, die een tijdje mee kan gaan, volgens de laatste trends. Die nog door kan naar een broer of zus. En die mama, papa én kindlief helemaal het einde vinden. Voel je ‘m al aankomen?!

“Mission impossible.”

Toch gingen we ervoor! Jullie hulp werd ingeschakeld, winkels werden benaderd, er werden broeken gepast, er werd urenlang gesurft. Er werden op de redactie tips en tricks uitgewisseld, we vroegen onze bloggers om hun favoriete jeans te delen.

En aan de ene kant werd voor mijn gevoel het antwoord op de vraag ‘wat is nu de perfecte jeans en het perfecte merk’ steeds moeilijker te beantwoorden. Want er zijn zoveel opties en er is zoveel om rekening mee te houden. En elk figuur is anders, net zoals elke portemonnee anders is. Opvallend genoeg kwamen wel een paar merken telkens weer naar voren, deze zal ik helemaal onderaan de blogpost met jullie delen!

En bij ons thuis is de jeans momenteel ook ‘hot topic’. Nadat Doutzen namelijk een aantal jaren voornamelijk rokjes en jurken heeft gedragen, vroeg ze laatst heel lief, ” Mama mag ik alsjeblieft een spijkerbroek?”  Op kantoor had ik nog een hele stapel liggen dus die kon ze mooi even passen. Maar helaas. Alles veel te wijd! Dus ik moest ook voor m’n eigen lieve meisje opzoek naar de perfecte jeans! Gelukkig hebben we hebben ‘m gevonden!! In de kerstvakantie gaan we samen een dagje shoppen en dan gooi ik deze in de tas als vergelijking materiaal. Dat is dus meteen mijn tip! Heb je een broek die echt goed zit? Neem deze dan altijd mee als je een nieuwe broek gaat kopen. Deze vlieger gaat natuurlijk niet op voor je online aankopen, maar die kun je ook rustig thuis passen, en dat heeft ook zo z’n voordelen 🙂 foto (44)

Er is nog iets wat ik met jullie wil delen. De ‘vergevorderde moeders’ zullen dit natuurlijk allang weten, maar misschien ben je pas net mama en weet je dit nog niet, net zoals ik er pas achter kwam toen Doutzen al anderhalf was! Aan de binnenkant van de taille van bijna elke kinderjeans zit een elastiek. Deze kun je verstellen, waardoor je de taille een flink stuk smaller kunt maken. Hoe handig!! Nog steeds maak ik veel gebruik van het verstelbare elastiek en denk ik nog wel eens terug aan de tijd dat ik geen flauw benul had van ‘t bestaan ervan. Zeg eens eerlijk? Wanneer kwam jij erachter?

En ook deelden we al eens eerder op Kindermodeblog deze 3 concrete tips voor het kopen van een spijkerbroek en daar wil ik graag nog even ééntje aan toevoegen! Als je een spijkerbroek al snel te stug vindt en je bent bang dat je zoon of dochter zich er niet vrij genoeg in kan bewegen (spelen, klimmen, klauteren, voetballen, ravotten) check dan of er Elastane in de jeans zit. Dit fijne goedje zorgt ervoor dat een jeans net even wat meer stretchy is en beweegt daardoor lekker mee met de actieve benen van jouw kind.

Zijn jullie klaar voor een berg jeans inspiratie?

 Lees en kijk je lekker mee?

_D6C7106 - kopie

_D6C7140 - kopie

 

Wist je dat…..

## De jeans omstreeks 1874 geboren werd en dat het bij Levi Straus is begonnen? Hij maakte stevige broeken die hij van zeildoek maakte voor goudzoekers. De kleermaker Davis had geen geld voor een patent en Straus betaalde deze. Hiermee begon hun samenwerking. De sterke katoensoort die ze later gebruikte, genaamd Serge de Nimes is de officiële naam van het welbekende denim. De 501 was de eerste broek die ze ontwierpen.

## Spijkerbroeken in Europa terecht kwamen tijdens de tweede wereldoorlog, maar dat ze pas in 1959 naar Europa werden geëxporteerd? De term ‘overall’ werd in 1960 vervangen voor ‘jeans’.

## Jeans broeken eigenlijk niet hoeft te wassen maar na gemiddeld 5 keer dragen je wellicht toch een ander geurtje wenst. Doe dit dan op 30 graden. Wil je dat de kleur langer goed blijft leg hem dan eerst een tijdje in de azijn en was hem binnenste buiten.

## Heb je liever een costumized jeans dan kun je bij dit bedrijf je eigen jeans laten maken, perfect voor jouw figuur of dat van je kindje! Daar zit dan wel een prijskaartje aan!! De Earnest Sewn Custom Fit kost maar liefst € 735.

## De duurste jeans ter wereld de Secret Circus heet en € 956.725 kost?
Het model zelf is niet heel speciaal, maar de grote diamanten op de achterzakken zijn zeer kostbaar!

## Er wereldwijd 2 miljard jeans per jaar worden verkocht?! Gemiddeld hebben wij in Nederland zo’n 5 spijkerbroeken per persoon in de kast liggen.

## We gemiddeld €60,- tot €100,- besteden aan een nieuwe jeans?!

## Een jeans voor kinderen de namen baggy, straight, slim fit en skinny dragen maar dat je zelf moet ondervinden wel merk voor jouw kind de juiste is?! Een skinny valt bij de één los en bij de ander totaal anders.

De betekenissen van de verschillende jeans modelletjes op een rij

Straight cut jeans
De rechttoe-rechtaan spijkerbroeken, zitten precies op je heupen. Vaak zijn ze iets smaller in pijplengte, maar de wijdte is blijft bijna hetzelfde. Straight cut jeans zijn vooral geschikt voor langere benen, waarbij de broek mooi afloopt tot iets over de enkel. Een klassiek model, dat je vrijwel met alles kunt combineren, Tenminste als je er het lijf voor hebt.

Flair cut jeans
Ook wel bekend als de boot cut. Flair cut jeans zijn oorspronkelijk ontworpen om te dragen met cowboy laarzen en sluiten aan bij meerdere lichaamstypes. Als je de broek aantrekt, hoort deze net onder je heupen te zitten en moeten de pijpen goed aangesloten zijn bij je dijen.De pijp wordt tussen je knie en enkel iets wijder, waardoor flair cut jeans ook comfortabel zitten. In de kindermode gaan we deze broek ook weer meer zien het komende jaar! Kinderen dragen hier natuurlijk geen hakken onder, maar een stoere gymp of een kek laarsje met een klein hakje. Blousje erin en je bent helemaal up to date!

jeans flare

Wide leg jeans
Deze hebben veel gemeen met de flair cut. Ook hier valt de broek net onder je heupen, alleen heb je hier tevens meer ruimte bij de dijen. Ook herken je wide leg jeans aan de grotere, ietwat diepere achterzakken. Hierdoor zijn de broeken zeer geschikt als je gezegend bent met een wat groter achterwerk. Wide leg jeans zijn vaak uitgerust met een wijde, aflopende pijp, waardoor ze vrij ruim vallen en je dus makkelijk bepaalde delen van je onderlijf kunt camoufleren.

 

kinder tuinbroek

Low rice jeans
Het meest opvallende aan de low rise jeans is dat de taille onder de heupen valt, vaak op de heupbotten. Low rise jeans komen in allerlei verschillende varianten, waaronder de straight cut, slim fit, bootleg of de wide leg. Deze broeken kun je het beste dragen met een wat langer t-shirt, omdat je anders het risico loopt dat je navel zichtbaar wordt op bepaalde momenten. Alhoewel tiener meisjes hier tegenwoordig weer dol op zijn!

 

skinny

 

Slim fit/ Skinny jeans
Een trend van de laatste jaren. Eigenlijk is dit geen specifiek jeans model, maar toch is het zeker de moeite waard om ze te benoemen.Onder skinny wordt meestal verstaan dat de pijpen bijzonder small aflopen, waardoor deze je benen ontzettend accentueren. Dit model is echt een uitkomst voor kinderen met lange of slanke benen. Heb jij een zoon of dochter die extreem dunne benen heeft? Ga dan opzoek naar een extra skinny model, want ook deze zijn er tegenwoordig! Mocht je zoon of dochter een wat forsere bouw hebben, dan is een skinny misschien niet de beste optie. Let er iig even op dat de broek niet ‘snijdt’.

Jeans tekst 2

Jeans report Aiden Soof

Sophary: ” Aiden heeft weinig jeans aan. Alhoewel ik zelf ben van jeans, geeft hij liever de voorkeur voor harembroekjes of leggings. Ik denk dat het comfortabeler zit vanwege het rennen, klimmen, fietsen etc.. Daarnaast is hij eigenlijk ook niets anders gewend. Maar als hij een jeans aan heeft, dan is het vaak een I Dig Denim jeans. Ik vind de pasvormen gewoon heel mooi zitten en van super kwaliteit. En dan maakt het eigenlijk niet uit welk model het dan is.”

Jeans report Tex Viola

Viola: ” Deze grijze skinny jeans is by far mijn favoriet. Op slag verliefd was ik toen ik hem vorig jaar bij Zara zag. Ik hou heel erg van een verwassen look: stoer en rock! Dus… die moest ik hebben! Het is een maat 80 en nog steeds draagt Tex ‘m. En dat terwijl hij inmiddels maat 92 heeft. Vorig jaar zat hij los en baggy. Dit jaar zit hij gepaster. Helaas kan Tex hem niet heel lang meer aan. De pijpjes worden toch wat korter (wat ik nu nog kan oplossen met leuke hoge boots en stoere sokken). Ik ga er dus nog even goed van genieten voordat ik er (hopelijk) iemand anders blij mee kan maken.

Tex is tenger en heeft smalle beentjes en daarom zit een skinny jeans het beste bij hem. In zijn kledingkast hangen dan ook alleen maar skinny modellen. De meeste zijn van Zara. Meestal zorg ik ervoor dat er stretch inzit zodat hij er makkelijk en fijn in kan bewegen. Ik probeer verschillende kleuren jeans in de kast te hebben hangen. Op die manier kan ik lekker combineren en met een jeans kun je zoveel looks creëren. En ook heel handig; je kunt er alles op dragen. Mijn motto is dan ook: “All you need is jeans”! ”

Jeans report Phileine

Renske: ” Jeans; I love it! Zowel voor mezelf als voor mijn kids! Bij Julie kon ik niet wachten, ik trok haar al vrij snel spijkerbroekjes aan en hoewel ik het ook bij die hele kleintjes echt wel leuk vind staan zit het natuurlijk helemaal niet zo lekker als een legging of ander broekje. Bij Phileine heb ik dan ook veel langer gewacht en gezorgd dat er echt veel strectch in het eerste spijkerbroekje zat.”

Jeans report Julie 2Renske:
Voor Julie (nu 3 jaar en 3 maanden) zorg ik er eigenlijk elk seizoen voor dat er in ieder geval 2 soorten jeans in haar kast liggen. Een skinny en een boyfriend. Alles er tussenin vind ik eigenlijk net niet leuk en dit zijn ook voor mezelf mijn lievelingsmodellen. De skinny kan wel eens varieren in kleur maar voor de boyfriend ga ik meestal wel gewoon voor blauw. Julie heeft, zeker in de jaren hiervoor, niet de smalste beentjes en ook niet de langste. Een jeans zit daardoor bij haar al sneller skinny dan bij anderen en ik hoef dus voor een skinny model dat bij haar goed zit nooit lang te zoeken. Wel zo makkelijk! Daarbij heb ik 2 merken voor jeans waar ik altijd kan slagen. Één van deze merken is Tumble ‘n Dry, vanaf dat Julie 1 jaar is koop ik hier haar skinny jeans en deze zitten top! Er zit genoeg stretch in waardoor ze er goed in kan bewegen en de broekjes blijven mooi! De eerste aankopen worden nu in de tweede ronde door Phileine gedragen en je ziet het er niet aan af! Mijn tweede favoriete jeans winkel is de Zara, doordat ze hier zoveel verschillende modellen hebben zit er altijd iets tussen wat ik mooi vindt en zowel voor de skinny als  voor de boyfriend jeans ben ik hier tot nu toe altijd geslaagd.

Jeans tekst 1.1

10402994_761256637320117_239723180907023178_nChristel Leonie: ” Dit is DÉ topper voor ons. Stoer, zacht, stretch en makkelijk zonder knopen en ritsen… Van de H&M”

12109270_10207655856812611_4638317956164258324_nAmber Muller Geven: ” Voor mijn zoontje heb ik nu een 3 skinny fit modellen van de h&m die bij hem dus als ‘normal’ fit vallen. Want als ik een normal fit koop is een mega baggybroek. Dus hier wel blij mee. Voor mijn dochtertje van 21 maanden nog steeds op zoek naar de perfecte skinny. Maat 74 van Zara zit nu goed om de benen maar te kort. Maat 80 is weer veel te wijd. Bij benen en buik. Nu voor haar een skinny fit van de h&m gekocht van grotere meisjes afdeling. Maatje 92. Enig nadeel is veel en veel te lang. Maar zit wel mooi om de benen billen en taille. Ben dus nog wel op zoek naar de perfecte skinny maar ook normaal spijkerbroekje in haar eigen maat.”

Denise Kuijzer-Lappain: ” Mijn zoon (vooral) en dochter zijn allebei super smalletjes, maar dan echt. H&M? Veel te groot! WE? Daar kan nog een kind bij in! De skinny’s van Zara zitten wel goed, net als Tumble ‘N dry. Maar fantastisch zitten de broekjes van IKKS! Wel duur helaas! Maar super dit hoor, want van een aantal merken had ik nog niet gehoord. Ga ze snel uitproberen!!”

Linda Hoogerbrugge: ” Hier wat tips. Ons zoontje van 3 is nogal groot. Hij heeft maat 116. Heel groot nadeel want hij is nog niet zindelijk maar de jeans in maat 116 zijn niet gemaakt voor luiers. Voor de smallere kindjes is name it een super merk. De zara heeft voor een leuke prijs leuke skinny jeans. Deze sluiten goed om de beentjes voor de smallere beentjes en de wat steverige beentjes. Vingino en retour jeans vallen ook smal. Onze tip is echt de zara. Gave jeans voor een leuke prijs en voor ieder kindje wat te vinden.

Simone Maaskant: ”  En ik kocht een skinny jeans bij shoeby. Heel mooi smal! “12112051_10156175852090652_2993221623072897077_n

Wendy Gerritsen: ” Had deze besteld en heel blij mee! Zit skinny bij mijn zoontje en erg leuke achterzakken.
Ook nog een skinny bij de wibra (ja wibra haha) gekocht, maar daar geen link van. De meeste moeders dachten dat het een merk broek was zo mooi ziet die er uit 🙂 “


Ilse Leijnse:
“Super broekje heb ik ook voor mijn zoontje! En kreeg ook heel veel complimentjes. Grappig he dat mensen je dan aankijken en vragen Wibra?? 😉 “
Patricia Pareira:Grappig… Ik zie niemaand Bennetton noemen terwijl bennetton echt mooie small skinny broeken hebben voor jongens en meisjes en nog betaalbaar ook… Daar slaag ik altijd, vroeger voor mijn zoon ( past inmidels niet meer) en nu voor mijn dochter….”

Renee Verwoerd: “Voor mijn zoon kocht ik 3 broekjes van name it en een van tumble and dry”11181959_10153640066219590_8214163568709469328_n

Anouk en Kyan: ” De skinny van name it (zwart stretch). Verder past Zara, retour en Blue Rebel Kyan goed met zijn langs, smalle beentjes. Zara idd wel wat aan de korte kant, maar met halfhoge laarsjes/schoenen prima te doen!”

Karine Richanel: “Twee broekjes gevonden; een grijze jeans van Petrol en donkere jeans van Indian Blue. Zitten perfect! ”

Nelle Sheoratan: ” Ik vind de skinny jeans van Indian Blue Jeans geweldig! Voor elk figuurtje is er het perfecte model! De stof is ook heel fijn met een goede stretch.”

Jeans kids
LUXE (1)

ripped (2)

custom-1
** Zoals ik eerder al noemde….. Er zijn zoveel verschillende factoren om rekening mee te houden, elk lichaam is anders en elk budget is anders. Maar voor mij persoonlijk zijn Tumble ‘N Dry en Name it toch wel DE merken waar alle ingrediënten voor de perfecte jeans bij elkaar komen. Ze hebben enorm veel keus in kleuren en in modellen voor heel verschillende benen en kinderen, en de prijs/ kwaliteit verhouding is TOP! De Favo jeans van Doutzen komt ook van Tumble ‘n Dry en dat is deze jeans.

** Wibra en Primark worden regelmatig genoemd voor een goede BUDGET jeans!

** Franse merken als IKKS en Finger in the Nose zijn wat duurder maar hebben wel echt hele gave en goede jeans, goede modelletjes, én ze zijn van zeer goede kwaliteit, aanrader dus! Ook I Dig Denim is een bijzonder jeans merk.

** Trends die we het komende jaar meer gaan zien zijn de customised jeans ( jeans met patches, borduursels en scheuren ) en de flared pipe jeans. Wil je graag voorop lopen? Laat je dan inspireren één van bovenstaande jeans!

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen en dat je genoeg inspiratie hebt opgedaan om een fijne jeans te kunnen kopen! En mocht je nog een tip willen delen of een suggestie hebben, deel ‘m gerust hieronder in een comment!

– X♡ – Free

Tags:

Plaats een reactie