BLOG | KINDERMODE AGENTSCHAP S AGENCY


Hi! Ik ben Sanne, eigenaresse van kindermode agentschap S Agency. Een agentschap hebben betekend dat ik op zoek ga naar de leukste kindermode merken wereldwijd en deze verkoop aan de kinderwinkels in Nederland. Ik heb dus zelf geen winkel, maar jouw favoriete kinderwinkel koopt de collectie misschien wel bij mij in. Omdat ik in de kindermode branche werk ken ik natuurlijk ook Kindermodeblog! Na een leuk gesprek met Free vroeg ze mij of of ik het leuk vond een gast blog te schrijven, om zo een kijkje te geven in mijn leven en hoe is het is om een agentuur te hebben. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, natuurlijk wil ik dat!

IMG_6427

Op dit moment heb ik 4 kindermerken die ik vertegenwoordig voor S Agency; Rainbow&Snow, Small Rags en En*Fant uit Denemarken en NUNUNU uit Israël.

Vandaag ga ik voor mijn merk Rainbow&Snow naar Kopenhagen voor de collectie presentatie van de zomer 2016 collectie. Jaja, winter 2015 is nog niet eens begonnen, maar de zomercollecties voor het seizoen erop zijn al klaar!

IMG_6393

IMG_6392

Rainbow&Snow is mijn enige kinderschoenenmerk, naast de kledingmerken, en alle schoenen worden handgemaakt in Portugal. Ik vlieg heel vroeg naar Kopenhagen want het wordt een op-en-neer tripje, s’ochtends heen en s’avonds terug. Ik wil zoveel mogelijk tijd in Kopenhagen hebben want ik zie graag ook nog een beetje van deze geweldige stad, dus 4uur gaat mijn wekkertje deze dinsdag. Maar goed, als moeder zijnde zijn we wel aan vroeg opstaan gewend;)

IMG_6411

De meeting start om 10 uur en we krijgen een presentatie van alle modellen schoenen.

IMG_6455

Eén ding is zeker na het zien van deze collectie; schoenen mogen opvallen! Ik zie veel zilver maar ook harige schoentjes in de meest gave prints. Opvallend zijn veel unisex modellen, dus op de vraag of het een jongens of meisjes model is, is het antwoord ‘whatever you like!’. Daarna volgt een presentatie van de zonnebrillen, gevolgd door een lekkere lunch. Ook in Kopenhagen schijnt de zon dus we eten lekker buiten.

Downloads8

IMG_6438 (1)

Met de andere agenten kletsen we nog even na en dan is het tijd om de stad in te gaan. Met de eigenaren van Rainbow&Snow krijg ik een tour door Kopenhagen. Ik heb zelf ik Denemarken gewoond en ik blijf dan van de Scandinavische stijl. Mensen zijn hier zo stijlvol gekleed! Minimalistisch en veel zwart/wit. De stad zelf is ook erg mooi, met leuke kleine boetiekjes. Dat ze hier veel besteden aan kleding is te merken want er hangt wel een prijskaartje aan al het moois. Aan make-up besteden ze echter niet zoveel, de meeste vrouwen zijn puur natuur. Kindermode winkels heb je in centrum Kopenhagen niet zoveel, naast de grote ketens. De meesten verkiezen rustig shoppen buiten het centrum met hun (enorme!) kinderwagen. De kinderwagen die ze overigens gewoon buiten laten staan als ze een café ingaan om te lunchen. Niemand kijk hier raar op van een rijtje kinderwagens voor een restaurant, met babyfoon op tafel zitten de moeders dan gewoon lekker binnen, want buiten slapen is voor de kleine immers gezond vinden ze hier. Kun je je in Nederland weinig bij voorstellen, toch!

Onlangs bijgewerkt29
IMG_6442 (1)

Toch nog een leuk kinderwinkeltje gespot, piepklein maar met leuke merken! Streepjes zijn favoriet voor kids, zo is wel te zien.

Tijd om terug te gaan naar de luchthaven, ik begin inmiddels wel te voelen dat het 4 uur was vanochtend. Met de nieuwe SS16 collectie schoenen in mijn koffer vlieg ik weer naar huis, kan niet wachten deze straks in mijn showroom neer te zetten!

Daarnaast ben ik deze week vooral druk geweest met het leegmaken van mijn showroom om plaats te maken voor de nieuwe collecties voor Zomer 2016. Volgende week ga ik namelijk weer naar Denemarken voor de salesmeetings van Small Rags en En*Fant! Ik maak alles klaar voor de maanden Juli en Augustus. Waar dit voor velen de vakantiemaanden zijn, betekend het voor mij vooral beurzen draaien en verkopen in de showroom! Maar ik vind het de verkoopperiodes altijd de leukste maanden van het jaar. Volgende keer zal ik een uitgebreide update geven over hoe zo’n maand er uitziet!
X Sanne

 

 

Klik hier om naar de website van Sanne te gaan!