DE KINDERMODESTIJL VAN JACOLIEN ZIJDERLAAN


In deze rubriek delen de lezeressen van Kindermodeblog hun kindermode stijl! Kijk lekker mee en laat je inspireren…..

Naam: Jacolien Zijderlaan / jackyandson
Leeftijd: 29
Kinderen: Boaz, 2 jaar
Werk: lerares groep 7/8

Hoe zou je jouw kindermode stijl omschrijven?
Met kleding kun je jezelf onderscheiden, dat vind ik dus ook super leuk om te doen voor Boaz. Hetgeen hij draagt is niet een bepaalde stijl. Comfortabel maar ook stoer tegelijk. Ik vind het erg tof om steeds iets uit te zoeken en mijn prachtige mannetje hierin te zien lopen. Zelden zal ik iets opnieuw hetzelfde combineren, koop daarom ook nooit setjes.

Hoe kleed jij Boaz het liefst?
Ik vind het echt heerlijk om allerlei mooie kledingstukken te combineren, heerlijk om op Instagram (@jackyandson) inspiratie op te doen. Helaas ook erg verleidelijk op sommige momenten, vooral nu zwart/wit zo opkomende is, zo heerlijk om hiermee alles bij elkaar te mixen&matchen. Nu de Zara mini/baby te klein is geworden ben ik veel creatiever geworden. Ook nu Boaz echt een peuter is geworden staat alles extra stoer nu hij wat langer is.

Wat draagt Boaz zelf het liefst?
Boaz is momenteel heel flexibel en draagt ook sinds een tijdje graag zijn petjes weer. Tot grote vreugde van zijn moeder. Ook zoek ik regelmatig leuke printen, denk aan ananas/panda en laat deze door een bekende stikken op witte t-shirts. Dit ben ik ook van plan voor Boaz zijn verjaardag, het ontwerp staat al op mijn instagram account. Dol op uniek en one of a kind vandaar dat ik in de eerst volgende vakantie in de leer wil bij mijn moeder. Zij is er heel handig in. Oma maakt ieder seizoen een jasje / broekje voor haar 5 kleinzoons. Onlangs een grote zak stofjes gekocht met allerlei gave prints en van de week is het zover dat we aan de slag gaan met een zwart/wit bomberjack & lekkere broekjes.

Wat zijn je favoriete kinderkleding merken?
Moi, I dig denim, Bobo choses en mini rodini.  Maar ik koop vaak maar een item per seizoen per merk, want stiekem zie ik vooral gave items voor meisjes. Verder wacht ik echt op het moment dat hij Scotch Shrunk past, hij heeft zelfs al enkele items in zijn kast hangen toen ik deze in de uitverkoop zag vorig jaar dacht ik deze zijn echt te gek om te laten liggen. Sowieso wacht ik weleens tot de uitverkoop, maar dat gaat niet voor ieder merk op, sowieso als ik iets echt wil koop ik het direct.

Je favoriete online shop en stenen winkel?
Ik kocht altijd al bij Zara ieder seizoen wat items online, maar vanaf maat 98 vind ik het te net. En verder koop ik sinds dit seizoen veel op het internet: Samasamashop/ Litte Sahou/ toddlersandtees/ Maysons . Afgelopen winter nog bij El&Eef  in Rotterdam en ik breng daar voor Boaz zijn verjaardag ook zeker weer een bezoekje. Soms is een maat heel lastig in te schatten online, zodat je soms met te groot vallende items zit.

 

Wat is je favoriete trend van dit moment?
Alle printjes van eten, vooral voor meisjes echt te gekke items. Mijn vriend heeft een catering bedrijf,  ik laat ook vaak zijn schorten en tshirts/truien ontwerpen met allerlei prints van eten, vandaar dat de meloenen zwembroek van Bobo choces mij ook te gek leek voor Boaz. Inmiddels een erg leuke van vissen van mini rodoni met een uv t-shirt van Beach&Bandits erop, echt een aanrader wat heel veel smeren gaat schelen.

Wat vind je belangrijk aan kinderkleding?
Toch wel de comfort maar ook eigenheid. Gek op uniek, al lijkt dit op instagram soms niet, maar in het dagelijks leven zie ik zelden iemand met de kleding die Boaz draagt. Ook doordat zijn oma jasjes/vestjes maakt, lastige leuke te vinden vind voor jongens. Boaz met zijn krullen staat veel en vaak zeggen mensen: Echt alles staat hem. Maar hoe vind je het? Ik geef graag wat uit aan mooie kleding maar kan ook goed zoeken of uitverkoopshoppen, dat wat ik vroeg aan mijzelf uitgaf gaat nu naar hem en zelf koop ik heel simpel en tijdloos sinds een tijd, vaak met een leer zwart jasje en een skinny.

Wat is jouw musthave van dit seizoen?
Het runnerbroekje, zo’n kort broekje met flapperende splitjes, ontdekt. Vroeger werd ie nog als ‘voetbalbroek’ bestempeld. Mijn favoriete is van Imps&Elfs, vorig jaar in het knalgeel gekocht en dit jaar is hij opnieuw gemaakt in het mintgroen. Dit jaar zag ik er nog een van Agathacub, direct gekocht bij Samasamashop, een super stoer runnerbroekje waarin Boaz lekker kan bewegen en heerlijk valt.

Ook had Bobo choces een te gekke zwembroek (runnershort) met watermeloenen maar was te laat voor zijn maat. Hopelijk voor volgend seizoen, op marktplaats bijvoorbeeld.

image8

image4

image1 (5)

image3

image6

image9

Wil jij ook een keer jouw kindermode stijl delen? Stuur dan een mailtje naar info@kindermodeblog.nl o.v.v Kindermodestijl

Praat mee over kindermode op Facebook, via deze link kom je op onze Facebookpagina