DE KINDERMODESTIJL VAN JEANINE


Naam: Jeanine van den Hoogenhoff
Leeftijd: 30
Kinderen: 1, Loïs van 16 maanden
Werk: Account Adviseur bij Randstad

Hoe zou je jouw kindermode stijl omschrijven? 

Loïs is echt een stoer meisje en zo kleed ik haar ook. In haar kast vind je geen felroze kleuren, glitters of prinsessen jurken, althans nog niet. Op het moment dat ik mijn moeder vertelde dat ik zwanger was, pakte zij de breinaalden weer uit de kast en sindsdien struinen we maandelijks het internet af op zoek naar partronen en wol. Ik vind het leuk als Lois iets draagt wat niemand anders heeft en dat gaat prima want de vestjes zijn handmade door oma!

Hoe kleed jij Loïs het liefst?

Ik kleed Loïs het liefst in een effen harembroekje van bijvoorbeeld Mingo kids, shirtje met print of spijkerblousje en een vestje gebreid door oma.  Voor maillots onder een jurkje of rokje kijk ik ook regelmatig bij de Wibra, lekker low budget.  

En wat draagt Loïs zelf het liefst?

Op dit moment draagt Loïs het liefst haar regenlaarsjes van de Hema, ze pakt ze iedere ochtend uit de kast (ik denk doordat ze fel roze en geel zijn) en wordt boos als ze vervolgens niet aan mogen. Ik geloof niet dat kleine kindjes het fijn vinden om een spijkerbroekje aan te hebben, Loïs heeft er dan ook geen. Een zacht stofje wat lekker soepel valt vind ik persoonlijk veel beter voor de kleintjes en tegenwoordig heb je ontzettend veel keus als het gaat op (print) broekjes en leggings. 

Wat zijn je favoriete kinderkleding merken?

Bobochoses en Mingo Kids behoren op dit moment echt tot mijn favorieten, twee totaal verschillende merken, maar beide gebruiken mooie kleuren en de kleding is van goede kwaliteit.

Je favoriete online shop en stenen winkel?

Zara is toch echt mijn favoriet, maar dan echt alleen online. Binnen enkele dagen heb ik mijn bestelling binnen en wat niet past, gaat (gratis) retour! In de winkel zijn er vaak maar een aantal maatjes of het is zo druk op de kinderafdeling dat ik door de bomen het bos niet meer zie.  Sinds Lois in een grotere maat zit ben ik ook op de webshop van Mingo kids te vinden. Vooral de harembroekjes zijn favoriet hier. Toen Loïs nog in de kleinste maatjes zat kocht ik veel bij Lindex, maar daar kan ik nu helaas niet meer slagen.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik weinig in de stenen winkels te vinden ben sinds Loïs is geboren, maar als ik een winkel moet kiezen is het Big en Belg in Amsterdam, heerlijke look & feel en prachtige collectie.

Wat is je favoriete trend van dit moment?

De pastel tinten staan Loïs prachtig en daarvan hangt haar kast dan ook al redelijk vol. Schreeuwerige kleuren als fel roze staan haar (gelukkig) niet.  Print op print zag je afgelopen seizoenen al vaak voorbij komen, waren het eerste dierenprintjes, zijn het deze zomer de printjes van fruit die niet te missen zijn. 

Wat vind je belangrijk aan kinderkleding?

Ik vind het vooral heel belangrijk dat het lekker zit, niet te strak en dat het niet jeukt. Daarnaast moet het kledingstuk ook mooi blijven wanneer je het een keer op een hoge temperatuur wast (iets wat toch echt nodig is bij kleine kindjes).
Wat is jouw musthave van dit seizoen?
Oei dat vind ik lastig zeg. Ik vind heel veel leuk, maar ook heel veel niet. Ik ga dan toch voor de jumpsuit. Deze kan zowel voor jongens als voor meiden. Leuk in een soepel vallend jeansstof of van katoen, lekker combineren met de streepjes trend of gewoon met een effen shirt. Dessert boots of een leren sandaaltje eronder, pijpen iets oprollen en ready to rock!

foto 1 (4)
foto 2 (3)
foto (32)
foto 3
Vastleggen in volledig scherm 29-3-2015 112510.bmp
foto 5 (4)
Wil jij ook een keer jouw kindermode stijl delen? Stuur dan een mailtje naar info@kindermodeblog.nl o.v.v Kindermodestijl
Praat mee over kindermode op Facebook, via deze link kom je op onze Facebookpagina
Tags: