PERSOONLIJKE COLUMN: DE DRESSCODE

Afgelopen zaterdag bleef ik iets langer in bed liggen. Uitslapen heet dat. Mocht je dat woord inmiddels niet meer kennen. U-I-T-S-L-A-P-E-N Joholidé! Wat kan ik intens genieten van een uurtje extra doezelen op zaterdagochtend. Maar voor een lichte slaper als ik, is ‘t heus niet zo makkelijk om uit te slapen. Lees, om opnieuw de slaap te vatten. Onbegrijpelijk, want ik heb ondertussen een slaapschuld van hier tot Tokyo. Maar hierdoor kon ik wel een geinig gesprek tussen Sjoerd en Doutzen opvangen. Eigenlijk is er bij ons thuis vrijwel nooit discussie tijdens het aankleden. Wij laten Doutzen heel erg vrij als het gaat om haar ‘outfit of the day’. Maar dit keer moesten die twee toch iets langer in beraad om de juiste outfit en ik luisterde gezellig mee…. Sjoerd en Doutz zouden namelijk een dagje naar de camping gaan om opa en oma te helpen – het kampeer seizoen is officieel geopend – en Doutzen had haar prinsessenjurk aangetrokken. Zónder maillot en mét glitter hakken eronder. Sjoerd vond dat toch niet zo’n heel goed idee. Het zou namelijk erg koud en nat worden en eerlijk? Naar de camping is een prinsessenjurk misschien ook niet de beste optie? Nee zeg! Naar de camping trek je iets gemakkelijks aan en vooral ook, héle warme kleren. Ohno! De gedachte aan kou alleen al! Ik draaide me nog een keer ginnegappend om. Want ergens herkende ik de discussie. Van een aantal jaren geleden. Toen ik vol bezieling drie paar hooggehakte zomersandalen in mijn tas gooide voor onze eerste kampeer vakantie. Wat hebben we daar toch -uiteindelijk- hard om gelachen. En nu Doutzen, die als tiptop prinses naar de camping wil. Zo moeder, zo dochter. Giechel de giechel. Want als wij ergens niet zo van houden, dan is het een ‘dresscode’.

De meeste dresscodes zeggen me dan ook helemaal niets!

Toen ik de uitnodiging binnenkreeg van het Hugo Boss event in Berlijn, kon ik opgelucht ademhalen. Dresscode: “Smart Casual” . Casual klinkt voor mij als, ‘niet zo ingewikkeld’. En stiekem was dat best een opluchting want ik had absoluut geen tijd om uitgebreid te gaan winkelen. Ik had meteen een idee van: okey dan doe ik dit met dit en dat aan. Hup hup hup en klaar! Zo ga ik morgen naar Berlijn!

En nu ga ik snel mijn koffertje inpakken!

– X♡ – Free

Kindermodeblog persoonlijke column frederieke wieberdink-23

Kindermodeblog persoonlijke column frederieke wieberdink-27

Kindermodeblog persoonlijke column frederieke wieberdink-7

Kindermodeblog persoonlijke column frederieke wieberdink-9

Kindermodeblog persoonlijke column frederieke wieberdink-13

Kindermodeblog persoonlijke column frederieke wieberdink-20
Frederieke: Outfit Zara
Nanna: Trui TootsaMacGinty, Legging Scotch R’Belle

Foto’s door Nienke van Denderen

Tags: , ,