PERSOONLIJKE COLUMN: POSITIVITEIT

Terwijl ik een begin probeer te maken aan deze column merk ik dat ik wat moeite heb om te focussen op één onderwerp. Er is eigenlijk zoveel wat ik wil vertellen en waarover ik kán vertellen. Met deze wekelijkse column heb ik natuurlijk ook bedacht dat ik dat ga doen. Ik wil jullie vertellen over Kindermodeblog en het ondernemerschap en soms ook over het moederschap. Maar wat wordt vandaag mijn onderwerp? Ik heb deze week best veel gedaan en heel veel leuke dingen meegemaakt en weet daarom even niet 1-2-3 waar ik moet beginnen. Deze week waren mijn eerste echte volle werkdagen op mijn nieuwe kantoor, ging ik naar de Kleine Fabriek in Amsterdam, had ik leuke afspraken buiten de deur én hadden we de wekelijkse fotoshoot, die door omstandigheden even helemaal anders liep dan anders, maar waar ik uiteindelijk wel enorm vrolijk van werd!

De Kleine Fabriek was ook heel erg leuk! Leuk om de nieuwe collecties te bekijken en leuk om mensen te spreken. Ook was ik daar als jurylid aanwezig bij de uitreiking van de Bengels Top 50 Kindermodeprofessionals (zie hier filmpje) Ik mocht de afgelopen maanden jureren voor deze top 50. Best een eer! Het was uiteindelijk het innovatieve Bugaboo dat de eerste prijs in ontvangst mocht nemen, maar ook alle andere genomineerden kunnen trots zijn!

En normaal ga ik dus altijd twee dagen naar de Kleine Fabriek, maar ik had dus een zo onhoudbare drang om maandag op kantoor te zijn! Ik had zin om te schrijven, om te bloggen, om setjes te maken, om de fotoshoot voor te bereiden en gewoon om er te zijn. Gewoon er te zijn!  Wat een heerlijk gevoel zeg!

Oohw, soms heb je dat gewoon hè! Dat je gewoon overstroomt van positiviteit. Deze week heb ik dat dus! Zo ook toen ik mijn nieuwe grijze jas ging kopen. Ik kocht ‘m bij een klein winkeltje in Utrecht. Daar werkt zo’n aardig meisje! Terwijl ik de jas ging passen kregen we samen lol. Ik vond de jas namelijk wat weghebben van een badjas, dus ik begon te twijfelen en grapjes te maken. Maar ik kreeg ineens zo’n sterk gevoel van, boeie dat ie op een badjas lijkt! Ik vind ‘m leuk. Punt. En niet duur. Dat vergemakkelijkte de zaak. Maar dat meisje en ik kregen nog een leuk gesprek over werk enzo. Blijkt ze dus de zus te zijn van een bekende blogger en is ze zelf actrice en regelmatig op de buis. En zo kwamen we van het één op het ander. En toen op Social Media. Dat het lijkt of er steeds meer negativiteit is. Er is natuurlijk ook heel veel positiviteit, maar negatieve of kritische reacties vallen nou eenmaal meer op. Die komen harder binnen. Mensen kunnen zo makkelijk iets afkraken vanuit hun veilige thuis. Lekker makkelijk. Even een opmerking dumpen op Twitter of Facebook. Maar soms komt het wel gewoon hard binnen. Maar goed. Dat meisje en ik hadden er een leuk gesprek over en over de invloed van social media. We deelden allebei nog even onze persoonlijke qoutes om met negativiteit om te gaan. Mijn favoriet is: ‘ doe alsof je rug van glad ijs is en laat het lekker van je af glijden‘ . Zo. Punt.

Ik ging blij de winkel uit. Door een leuk gesprek én door mijn nieuwe (bad)jas.

Heb jij een favoriete qoute waar je (weer) positief van wordt?

Kindermodeblog persoonlijke column Frederieke Wieberdink-17

Kindermodeblog persoonlijke column Frederieke Wieberdink-32

Kindermodeblog persoonlijke column Frederieke Wieberdink-30

Kindermodeblog persoonlijke column Frederieke Wieberdink-36

Kindermodeblog persoonlijke column Frederieke Wieberdink-46

Kindermodeblog persoonlijke column Frederieke Wieberdink-2

Kindermodeblog persoonlijke column Frederieke Wieberdink-6

Kindermodeblog persoonlijke column Frederieke Wieberdink-9

Frederieke: Jas (vergelijkbaar hier) Trui Zara, Jeans Pull & Bear, schoenen La Strada
Nanna: Sweater Baker Bridge, Broek name it, Laarsjes Polarn O Pyret, sjaal Zara

 

Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets leuks met me delen? Mail me gerust! frederieke@kindermodeblog.nl

Foto’s door Nienke van Denderen

Tags: , ,