MATALI CRASSET ONTWERPT VOOR OKAIDI


Door: Ileen

Vanaf  2 april kun je in de winkels van Okaïdi de exclusieve T-shirt lijn ontdekken gemaakt in samenwerking met Matali Crasset. De lijn, bestaande uit 15 grafische T-shirts, is optimistisch, voor iedereen, respectvol voor kinderen en gemaakt met liefde voor de natuur.

Okaïdi is een winkel waar ik geregeld kleding voor Alexander koop. De kleren zijn van goede kwaliteit. Ze hebben goede basis items, top prijs/kwaliteit verhouding en ze volgen de laatste trends op het gebied van mode. Het fijne is; dat er tal van keuze is tussen baby- en kinderkleding voor jongens en meisjes van 0-14 jaar oud. Ook shop ik hier regelmatig accessoires, sjaals, mutsen, riemen en pyjama’s. Ik geloof dat Okaïdi  nog maar een paar vestigingen in Nederland  heeft, maar het is zeker een tripje waard.

T-shirt Okaidi blauw wit streeptje

Alexander heeft op de foto een blauw/wit gestreept T-shirtje aan, gecombineerd met een lichte Levi’s spijkerbroek. Hij zit trouwens op zijn nieuwe bureautje, gescoord in een nieuw brocante winkeltje! Love it!

Okaïdi heeft Matali Crasset, een Parijse top ontwerpster gevraagd om een collectie T-shirts te ontwerpen. Vooral in Frankrijk en China zijn haar ontwerpen, uiteenlopend van hotelinterieurs en meubels tot tassen, populair. Ze heeft een geheel eigen stijl. Ze smijt bij wijze van spreken met kleuren in haar ontwerpen, want kleuren maken het verschil, zegt ze. „Kleur is leven.” Het knappe is wel ze de kleuren zo weet toe te passen en te combineren, dat ze geen schreeuwerig geheel worden. Je krijgt er energie van, krijgt zin om die knalroze handschoenen uit de bomen te plukken en in de tuin aan de slag te gaan. Het is trouwens voor het eerst dat ze voor een kledingmerk ontwerpt.

De collectie voor Okaïdi  heeft de naam Picoland gekregen. Picoland is een fantasie wereld die gebaseerd is op basis van een uniek geometisch figuur, namelijk  de diamand. De flora en fauna, de landschappen en haar inwoners, de vorm van de diamand zie je in elk ontwerp terug.  Er zijn verschillende niveaus van complexiteit en er is rekening gehouden met de verschillende leeftijden. Er zijn ontwerpen voor kinderen van 3-5 jaar en 6-14 jaar oud.
Picoland

Ik wens jullie alvast veel plezier met het zoeken naar diamaten op elk T-shirt. Een egel, een leeuw, een lieveheersbeestje of een bloem…  Duik in de leuke wereld van Picoland waar alles warm en gelukkig is!!

De dynamiek en moderniteit inspireert me, joie de vivre! Voor Alexander ga ik zeker een T-shirtje kopen. Zodra ik er een heb kunnen scoren, zal ik deze natuurlijk op kindermodeblog met jullie delen.

Er is helaas nog geen Nederlandse website van Okaidi, maar neem alvast een kijkje op de Franse site en beoordeel de kleding zelf. Klik hier als je wilt weten waar Okaidi in Nederland zit.

A bientôt.
Accessoires Okaïdi
Alexander in een blauw / wit gestreepte riem van Okaïdi.
Zomercollectie 2013
Kleding voor kinderen van 0-14 jaar oud
Obaïdi / Okaïdi
Lookbook Okaïdi
Tags: , , ,