Tip: welke kleur past bij jou en je kind


Een tijdje geleden won Maartje op Kindermodeblog de kindermodeblogger contest. Naast een shopbedrag van 250 euro, won zij ook een plekje als gastblogger! Iedere maand deelt zij op Kindermodeblog haar kindermode ins en outs. Deze keer heeft zij een leuke tip!

Door gastblogger: Maartje

De nieuwe wintercollectie gaat als zoete broodjes over de toonbank. Nu de zomer voor mijn gevoel ver voorbij is heb ik ook wel zin in nieuwe kleuren. Oker geel, blauw, oranje, grijs. Ook dit seizoen zie je volop kleur. Wil jij ook gaan shoppen maar twijfel je nog welke kleuren passen bij jouw kindje, dan heb ik een leuke tip! De ene kleur kan namelijk enorm spreken, terwijl de ander flets maakt.

Het zomertype.
Kenmerken Huid: koele tint (blauwe ondertoon). Lichte huid met soms wat roze. Haar: blond als baby, als puber verandert dat soms in asblond. Wat past in de kledingkast? Koele, zachte en heldere kleuren met een blauwe ondertoon. Grasgroen, zeeblauw, violet en grijs. Ook: wit, wolwit, blauwgrijs, chocolade, diep blauwgroen, licht citroengeel, lichtroze, bordeaux en framboos.

Het lentetype.
Kenmerken Huid: warme tint (gele ondertoon). Roze wangen. Heldere huid. Haar: vlasblond, geelblond, rossig, goud of donkerbruin. Wat past in de kledingkast? Lichte en heldere, warme kleuren. Zoals: goud, geel, zachtroze, lichtblauw en zachtgroen. Ook: oranjerood, paardenbloemgeel, helderblauw, turkoois, ivoor, camel, zeegroen, middenturkoois, donkerpaarsblauw en licht marine.

Het herfsttype.
Kenmerken Huid: warme tint (gele ondertoon). Vaak iets donkerder of goudbeige huid. Haar: donkerbruin, goudbruin, rossig, rood of met een subtiele rode gloed over het haar. Wat past in de kledingkast? Diepe, warme kleuren met een gele ondertoon. Kleuren waar de vlammen van afspatten. Rode en gele kleuren van herfstbladeren en donkere aardetinten. Ook: mosgroen, beige, oranje, okergeel en bordeauxrood. Roomwit, goudgeel, terracotta, petrolblauw, roestbruin en olijfgroen.

Het wintertype.
Kenmerken Huid: koele tint (blauwe ondertoon). Lichte huid. Weinig roze wangetjes. Haar: donkerbruin of zwart. Wat past in de kledingkast? Koele en heldere kleuren. Sneeuwwit, ijsblauw, felroze, babyblauw. Ook: stevige rode kleuren, zwart, zuiver grijs, fuchsia, kobaltblauw, marine, rood en diep paars.

Handige weetjes:
– Pikzwart en spierwit passen alleen bij koele kleurtypes (zomer en winter).
– De kleuren van je eigen seizoen heten je 100 procent kleuren. De kleuren uit je familie (familie Warm of familie Koel) zijn 80 procent kleuren. Als warm herfsttype kan een kind met succes kleren dragen die lentetypes aan hebben. En als een kind een koeler wintertype is, staan zomerkleuren hem of haar ook. Het gaat er dus vooral om dat je de juiste tint (warm of koel) kiest.
– Sproeten en rood haar? In negen van de tien gevallen is je kind dan een herfsttype.
– Ook het karakter van je kind is belangrijk. Bescheiden types kunnen met hun kledingkleuren beter niet te schreeuwerig op de voorgrond treden.

Let jij bij het shoppen van kleding voor jezelf of voor je kids ook op de kleur? Of kan jouw kindje alles hebben? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen! -x- Maartje

 

Kleurtype

Zoon Maartje

Plaats een reactie