Eén rokje, maar dan anders…


Door: Marjolein Z.

Dat twee kinderen – twee zusjes – totaal verschillend kunnen zijn, dat bewijzen mijn dochters Floortje & Fiene wel. De één (vooral lijkend op haar vader): ruim 2,5 jaar, blond haar, blauwe ogen, lang en dun. De ander (een mini-me): 10 maanden, donker haar, bruine ogen, en ook aardig groot van stuk. Dat laatste hebben ze dan wel weer gemeen.

Omdat ze zo verschillend zijn, kleed ik ze ieder in hun eigen stijltje. Floortje is geen meisje-meisje. Dat komt misschien door haar nog altijd korte haar. En dus voor haar de wat stoerdere look. Jurkjes en rokjes heeft ze genoeg, maar dan wel altijd met iets gecombineerd dat het weer niet te meisjesachtig is. Verder hangen er veel leggings, tuniekjes en korte broekjes in haar kast. Tumble ’n Dry is op dit moment een van mijn favoriete merkjes voor haar.

Fiene daarentegen is wel een meisje-meisje. De ‘oude’ kleertjes van Floortje kunnen daarmee niet hergebruikt worden en gaan dus hup, de verkoop in. Een ander kind, een andere garderobe! Geen straf voor mij om de kast opnieuw te vullen met kleinere maatjes. Fiene ‘vraagt’ gewoon om rokjes en jurkjes, om bloemetjes en speldjes, of juist om maagdelijk witte setjes. Little Feet, Feetje, Bengh per principesse, Petit Bateau, eigenlijk staat haar alles wel!

Regelmatig wandel ik op een vrije dag met de kindjes door de Bijenkorf. Ik ben dol op de Bijenkorf. Veel leuke merken (voor beide kindjes) op één verdieping. Ik kan er altijd wel slagen. Ook van het eigen Bijenkorf-merk word ik vaak blij. Leuk en toch betaalbaar, ook mooi meegenomen natuurlijk. Zo liep ik laatst tegen deze twee vlinderrokjes aan. Door het rokje met net iets anders te combineren, dragen Floortje en Fiene voor het eerst toch iets hetzelfde. Te gek hoor, twee van die verschillende meiden. Maar stiekem vind ik het ook best wel leuk die twee zusjes zo samen, in hetzelfde rokje, maar dan anders…

Fiene in vlinderrokje de BijenkorfFloortje in vlinderrokje de Bijenkorf
Hebben jouw kindjes dezelfde stijl of juist heel verschillend?

Tags: , , , ,

Plaats een reactie