Emile et Ida: broekenprobleem opgelost?!


Door: Marjolein Z.

Zo tot m’n 25e heb ik altijd problemen gehad met het vinden van goede broeken. Lang (1.88 m) en dun zijn, is niet altijd een goede combi. Pijpen waren altijd te kort, geen gezicht. Het leverde altijd veel frustratie op, zeker in mijn puberjaren. Met de jaren (en na het stoppen met roken, zwanger worden en het krijgen van 2 kinderen) is m’n taille (helaas) wel veranderd. Maar ook de kledingmarkt lijkt ondertussen meer rekening te houden met lange mensen. En dus is het broekenprobleem daarmee voor mij opgelost.

Maar dan nu, mijn oudste dochter Floortje. Inmiddels ruim 2,5 jaar en jawel, ook lang van stuk (voor haar leeftijd) en dun! En – je raadt het al – de geschiedenis herhaalt zich. Ik ben namelijk al tijden op zoek naar een goede broek voor haar. Een leuk skinny broekje met gympjes, ik zie het haar al helemaal dragen. Nou hoor ik jullie denken: zo moeilijk moet dat toch niet zijn voor een 2,5-jarige? Jawel dus. Ik heb vrijwel alle merken geprobeerd. Zelfs de merkjes die bekend staan om hun slanke snit. Een klein maatje resulteert steevast in te korte pijpen, een groter maatje in eentje die afzakt. Weg skinny-effect. Zelfs treggings zitten haar niet. En wijdere broekjes al helemaal niet. Ik voel regelmatig de frustratie van vroeger weer opkomen, maar er is niets aan te doen. En dus besluit ik er maar vrede mee te hebben, dan maar een legging.

Tot ik onlangs in een kledingwinkeltje stuitte op een broekje van een Frans merk dat ik nog niet kende: Emile et Ida. De kleur, het model, de stof, ik viel er meteen voor. Ok, het is geen skinny maar wel een broekje dat je op verschillende manieren kunt dragen, stoer of juist meisjesachtig. En laat dit broekje haar nou wel goed zitten, eindelijk! Het merk kende ik nog niet en dus ben ik meteen op internet gaan koekeloeren. De collectie (voor jongens en meisjes) vind ik zelf helemaal super. Mooie, zachte materialen, basic kleuren, een mix & match van retro, rock & roll en bohemian. Emile et Ida is in Nederland nog maar beperkt verkrijgbaar. Maar ik ben helemaal enthousiast, jullie ook?

Op de foto’s hieronder heb ik het broekje gecombineerd met een shirtje uit de zomercollectie van Tumble ’n Dry. Lekker simpel, daar houd ik van!

Floortje in Emile et Ida 1Floortje in Emile et Ida 2
Klik hier om naar Emile et Ida bij Born2bseen te gaan 

Tags: , , ,

0 Reacties

 • door Wendy
  Posted 17 mei 2012 10:09 0Likes

  Hoi Marjolein,
  goed artikel! Wat is dit ook een leuke blog! Aan zulke tips hebben ouders ook wat. Ik hoor dit probleem vaak in mijn winkel. Aantal jrn geleden ontdekte ik Fed&Ginger in Belgie. Deze merkkleding is daar enorm bekend. De maatjes neigen ook hier wat naar de Franse kledingmaatjes. Klanten komen ook vaak specifiek terug voor de broeken vanwege de pasvorm. Vooral wanneer kleuters zindelijk worden en de luier uit gaat, dan is er NOG minder vulling in zo’n broekje. Fred&Ginger is in NL helaas ook nog erg onbekend en er is nog geen webshop. Ik verwacht dit op redelijk korte termijn wel. Alleen in Nijmegen in de conceptstore is het te koop en op de site kun je het alvast zien. Leuk om te zien dat we in NL steeds meer nieuwe merken gaan zien die wat unieker van karakter zijn!
  Grtjs Wendy

 • door Esther
  Posted 17 mei 2012 10:27 0Likes

  Wauw! Ik ben verrast door de kleding van Emile et Ida! Zonder verwachting opende ik de webshop van Bon 2b Seen, maar was direct verkocht! Voor de shirtjes met de auto en camera vind ik te gek!

 • door Chantal
  Posted 17 mei 2012 10:36 0Likes

  Hi Marjolein, helemaal met je eens Emile et Ida is een super label! Wij waren ook helemaal verkocht toen we het ontdekten op Playtime. Bedankt voor je Blog. Komende winter meer Emile et Ida te vinden in de Nederlandse kids(online)shops. X

 • door Tanja
  Posted 17 mei 2012 14:13 0Likes

  Nice pictures girl! (-:

 • Trackback: Bloggen op Kindermodeblog.nl | ♥ Floortje & Fiene

Plaats een reactie