Special Report: Playtime Paris


Speciaal voor Kindermodeblog heeft kinderwinkel Big en Belg uit Amsterdam een special report gemaakt van Playtime Paris. Zo kunnen jij en ik, toch een beetje meegenieten van deze kindermodebeurs én een glimp opvangen van trends en nieuwe collecties….. Special report van Big en Belg voor Kindermodeblog Playtime kindermodebeursEven over Big en Belg…. Big en Belg wordt gevormd door drie vriendinnen. Liselot (33), Sarah (33) en Iris (31). Wat ze alledrie de moeite waard vinden, mag de winkel in. Dit kan variëren van serviesjes, boekjes en schilderijen tot schoenen, speelgoed en kleding. Hun voorkeur gaat uit naar échte kinderkleding, dus geen miniatuur volwassenen kleding. Het moet lekker zitten, vaak gewassen kunnen worden en er tof uitzien. Ze hebben een zwak voor vette printjes, maar ook voor jogginggrijs. Big en Belg bestaat alweer ruim 5 jaar. Sommige merken verkopen ze al vanaf het begin: Mini rodini, Claesen’s, Molo, Limo B. & Danafea. Ze vinden het leuk om uit meerdere merkjes één collectie samen te stellen. Op dit moment vind je in hun winkel ook: Kulor, Mininumph, Munster, Popupshop, Blutsbaby, Vans, Etnies en Hummels. Ze zijn altijd op zoek naar de next hippest thing. Vandaar dat ze zichzelf na 5 jaar Kleine Fabriek wel eens mochten verwennen met een bedrijfsuitje naar Parijs 🙂 om daar de beurs ‘Playtime’ te bezoeken. Kijk snel verder….

Moon et Miel
Moon et Miel
Algemene expo met Bobo Choses op de voorgrond (tuniek driehoekjes)
Algemene expo met Bobo Choses op de voorgrond (tuniek driehoekjes)
Gele jurk Bobo Choses met sterren
Gele jurk Bobo Choses met sterren
Mix and don't match :)
Mix and don't match 🙂
Easy Peasy
Easy Peasy
Easy Peasy
Easy Peasy
Ada Ada
Ada Ada
Ada Ada
Ada Ada
Ada Ada
Ada Ada
Big en Belg bij Mini Rodini :)
Big en Belg bij Mini Rodini 🙂
Cacabane
Cacabane
My Name is Simone
MY NAME IS SIMONE
My Name is Simone
MY NAME IS SIMONE
We are sons and daughters
We are sons and daughters
We are son and daughters
We are sons and daughters

 Playtime Paris bood na de beurs in Amsterdam een goede afwisseling! Iets minder puffy lakjassen in alle kleuren van de regenboog met bontkraag. Nee, in plaats daarvan zagen wij in Parijs beschaafde wollen jasjes in een kleurenpallet van allerlei ‘Franse’ grijstonen. Heel mooi, maar we weten niet zo zeker of kindjes hier lekker in kunnen spelen. Misschien ook iets te beschaafd voor ons. Wij worden blij van Bobo Choses en good old Mini Rodini. Volgend jaar komt Mini Rodini gewoon met een panda-skipak en gaan ze zelfs sokken en ondergoedjes produceren!  Dit is supergoed nieuws! Ook voor de fans met een bescheiden budget die vanaf volgend jaar een echte Mini rodini aan hun collectie kunnen toevoegen..)

 We mochten helaas niet zo veel foto’s maken als we zouden willen!

Bij de kleding zagen wij wellicht een beetje te weinig kleur, maar bij het speelgoed en de accessoires des te meer. Wij zijn gevallen voor de vrolijke poppen van MY NAME IS SIMONE. Wij zien onszelf wel knuffelen met Michael Jackson of Carl Lagerfeld! Bij de stand van Cacabane betrapten we onszelf ook op een brede grijns. Maar het toetje van de beurs was voor ons toch wel: We are sons and daughters. Perfect uitgevoerde zonnebrilletjes waarin je zelfs echte brillenglazen kunt laten zetten, in bekende stijlen maar dan mini.

THANKS Big en Belg voor jullie special report op Kindermodeblog!! Volgende keer hoop ik er in Parijs ook bij te zijn….want dit smaakt naar meer!

Big en Belg heeft geen webshop, maar wél een hele leuke winkel in Amsterdam. Ben je niet in de gelegenheid om er langs te gaan? Bij Big en Belg mag je ook via facebook of mail iets bestellen… Meer info: www.bigenbelg.nl

Tags: , , , , ,

0 Reacties

  • Pingback: URL

Plaats een reactie