5x KINDERMODETRENDS VAN DEZE LENTE
5x kindermode trends van deze lente

De dagen worden weer langer en dat betekent maar één ding: het voorjaar komt eraan. En daar worden mama’s erg blij van. Want dat houdt in dat we weer los kunnen gaan met de leukste nieuwe outfits voor onze kids. In de herfst en winter zagen we veel bruin en aardetinten, maar een nieuw seizoen brengt natuurlijk weer nieuwe trends met zich mee. Ben je benieuwd wat eraan komt? In samenwerking met HEMA zetten we alle aankomende kinderkleding trends voor jou op een rijtje. Zo weet jij precies wat je deze lente voor je kids moet shoppen!

Trend 1: lichte spijkerstof
Denim – en dan met name de lichte variant – is helemaal hot in 2022. We kunnen er geen genoeg van krijgen. Verwacht daarom dit voorjaar outfits die uit meerdere spijkerstof items bestaan: denim op denim. Combineer er zelf lekker op los! Wat dacht je van een oversized spijkerjasje op een lichte denim broek of spijkerjurkje met gave schoenen om het af te maken. Te leuk!

Trend 2: athleisure chic
Deze trend kennen we al een beetje van afgelopen jaren. Athleisure is een combinatie van streetstyle en sport, en al een tijd lang super fashionable. Van joggingbroeken tot hoodies: we zien alle sport- en loungekleding ook dit voorjaar weer terugkomen. Maar dit keer dragen we athleisure in een chic jasje. Denk aan combinaties als chuncky sneakers met een blazer of een mooi pantalonnetje. Op die manier kunnen de kids lekker comfortabel doen wat ze horen te doen: kind zijn. Terwijl ze spelen en sporten zien ze er super hip uit. Best of both worlds!

Trend 3: kleur & ruches
Kleur, kleur en nog eens kleur. Deze trend is misschien wel onze favoriet. We gaan de meest uitgesproken, felle en vooral vrolijke varianten zien. Zo zijn geel en fuchsiaroze uit geen enkele collectie weg te denken. Dit gaat vaak samen met ruches. We zaten lang binnen, maar zijn klaar om onszelf weer te laten zien. Deze lente en zomer staan in het teken van ‘vrolijk’. En dat vinden we super leuk!

Trend 4: opvallende printjes en motieven
De grijze winterdagen maken plaats voor de zon en daarmee voor positiviteit. En dat zien we ook in de kindermode terug. We hadden het al over kleur, maar ook qua printjes en motieven is dit seizoen niets te gek. Zo worden de welbekende rood-witte strepen van circustenten helemaal hip en ook de blokjes die je kent van een picknickleed zijn deze lente super trendy. Dit doet ons denken aan lekker weer, vermaak en gezelligheid. Wij houden er nu al van!

Trend 5: duurzaamheid
Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Zo ook als het om kinderkleding gaat. Er zijn meerdere manieren waarop ook jij hierin mee kunt gaan. Let bijvoorbeeld op het materiaal van de kleding die je koopt. Kies eens voor een milieuvriendelijk alternatief, zoals biokatoen of bamboe. Een andere manier van duurzaam shoppen is vintage kopen. Kinderen groeien nu eenmaal snel en het is zonde om echt álle kleding nieuw aan te schaffen. Tip van ons: er staat onwijs veel leuke kinderkleding op Vinted. En eerlijk is eerlijk: stiekem is het ook extra leuk om een koopje te scoren.

Genoeg nieuwe en leuke trends dus. Wij zijn erg blij met de levendige printjes, optimistische kleuren en stoere denim. Maar ook de duurzaamheid en athleisure chic trend vallen bij ons in de smaak. Welke trend is jouw favoriet? Laat het shoppen maar beginnen, mama’s!

 
 
 
 
Tags: ,

Plaats een reactie