WELKOM BABY MINK!

WELKOM BABY MINK!

Door: Renske

Ook wij zijn er weer! De summerbreak van Kindermodeblog kwam ons erg goed uit.
Zo kon ik me namelijk volledig focussen op de bevalling en eerste weken van onze baby Mink die op 18 juli geboren, is.

Ik wist al weken dat Mink op deze datum geboren zou worden aangezien het een geplande keizersnede was. Ik heb nooit eerder een keizersnede gehad maar bij alledrie de bevallingen waren er moeilijkheden rondom de nageboorte. Bij Beau was de verwijdering van de placenta op de ok dusdanig gecompliceerd dat ik dit keer onder controle was in het LUMC en er een heel plan was uitgestippeld om het zo gecontroleerd mogelijk en  risico beperkend te laten verlopen. De keizersnede vond onder algehele narcose plaats, wat natuurlijk wel gek was. Voor het eerst was ik niet echt bij de geboorte van mijn baby.
Wat achteraf niet zo erg was want doordat ik redelijk lang onder narcose lag voordat Mink geboren werd, had hij vrij weel van de narcose meegekregen en kwam hij heel slap ter wereld. Dat  hoort erbij en was niet zorgwekkend maar het was geen fijn gezicht en is me gelukkig bespaard gebleven. Mink had hierdoor wat ondersteuning bij het ademhalen nodig en is even een dagje opgenomen geweest op de NICU maar gelukkig mocht hij diezelfde avond nog met mij mee naar mijn kamer en vanaf dat moment ging het steeds beter met Minkie.

De andere drie mochten de volgende dag ook eindelijk hun broertje zien en dat was echt zo leuk! Ze waren helemaal hyper en konden niet stoppen met naar hem kijken en hem aanraken. Helemaal in love meteen allemaal, zo lief! En ik kon alleen maar denken; jezus deze 4 zijn gewoon allemaal van mij, HOE DAN?
En hun gevoel van dat moment is eigenlijk zo gebleven. Vanaf de eerste week is het strijd om wie “de baby” (hij werd pas later bij naam genoemd) op schoot mag en ze helpen me allemaal zo goed als ze kunnen. Beau wil standaard voor het slapen gaan even met Minkie knuffelen en het liefst even bij hem in bed. Echt mijn hart loopt gewoon over dan.

Maar goed, het was niet alleen maar rozengeur de afgelopen weken want een hele zomervakantie thuis met 4 kids als je niet op vakantie gaat is echt lang, té lang. Door de keizersnede kon ik zelf aan het begin heel weinig maar Michel moest toch vrijwel meteen weer aan het werk. Ik heb heel veel hulp gehad van allemaal lieve mensen maar uiteindelijk willen kinderen gewoon aandacht van hun moeder en ik kon ze dat niet altijd geven op de manier waarop ze wilden. Toen ik eenmaal wat meer op de been was en het weer weer wat beter werd konden we gelukkig wat meer op pad. Voor ons allemaal een andere vakantie dan anders maar wel een hele bijzondere!

Tijdens deze vakantie is Beau 4 geworden en werd Julie 7 en als afsluiter van deze zomer hebben we dat nog even goed voor iedereen gevierd (ook Phileine is net 5 geworden).
Inmiddels is de vakantie voorbij en heeft Beau zijn eerste schoolweek erop zitten die gelukkig supergoed ging.
We hebben wel een strakke planning ‘s ochtends vooral omdat Michel dan al de deur uit is en ik het dus alleen moet doen. Maar voorlopig 5 dagen iedereen op tijd in de klas gezet en niks vergeten dus ik ben best trots! Scheelt wel dat we tegenover de school wonen, dat moet ik er wel bij zeggen….. 🙂

En met 3 kids op school heb ik ineens weer rust overdag en na deze toch wel hectische tijd voelt dat echt heel lekker! Ik heb nog ruim 3 maanden verlof dus alle aandacht voor Mink tijdens schooluren en ‘s middags voor de rest.
Dus kom maar door met die Indian Summer, Mink en ik willen  naar het strand!

Ook hier op de blog gaan we weer verder waar we gebleven waren dus vanaf volgende week kunnen jullie weer nieuwe inspiratie van mij verwachten, en daar hebben we heel veel zin in!

Tags: ,

Plaats een reactie