KINDERMODEBLOG: EEN NIEUW BEGIN!

September voelt voor mij altijd een beetje als een nieuw, fris begin. Het is dat de oliebollen niet op tafel staan en het vuurwerk ontbreekt ook, toch heeft het voor mijn gevoel veel weg van 1 januari. Net als aan het einde van het jaar, wanneer ik terugblik op het afgelopen jaar, gebruik ik óók de zomervakantie om “te overdenken”. Én ik gebruik de zomervakantie om vooruit te kijken!
Toen ik vorige week in Griekenland was, lukte dat overdenken en vooruit kijken aardig goed. Totaal relaxed en ontspannen, in een zeer rustgevende omgeving, had ik mooi de tijd én rust om bewust na te denken. Of, om in iets zweverige termen te spreken: om bewust stil te staan. Hoe wil ik verder? Waar wil ik de komende tijd mijn energie in steken? Wat wil ik van de agenda schrappen? Wat kan (én durf!) ik los te laten? Welke nieuwe dingen wil ik leren? Welke nieuwe activiteiten (of hobby’s) wil ik gaan ondernemen? Ik visualiseer dan de dingen waar ik blij van wordt. Of waarvan ik droom om die te gaan doen. Of om die te kunnen. Zoals, dat ik bijvoorbeeld in Madrid ben en gewoon in vloeiend Spaans een kopje koffie bestel. (Oh hoi, cursus Spaans) Ook Kindermodeblog is tijdens mijn visualisaties een belangrijk ding. Deze zomer hield ik een flinke break op de blog. Deze zomerstop ( de eerste content pauze in 8 jaar Kindermodeblog) zorgde ervoor dat ik afstand nam. Dit gaf mij enorm veel rust én tijd. Oh hallo tijd! En uit de grond van mijn hart, dat was echt ontzettend lekker! Maar juist deze afstand en deze pauze, zorgde ook voor nieuwe kriebels! Het is net als bij je kinderen. Door ze soms even een dagje niet te zien, wanneer jij aan het werk bent en zij op school of op de crèche, kun je ze zó enorm missen. Naar ze verlangen. En juist dit gevoel, kan zó lekker zijn! Want als je ze daarna weer ziet en in je armen sluit…. Ja dat gevoel bedoel ik. Is dat herkenbaar?

Zo voelt dat voor mij nu ook met Kindermodeblog. Ik heb weer nieuwe Kindermodeblog kriebels. En dat voelt heerlijk!

Nu, in deze eerste blog, deel ik vooral mijn persoonlijke gedachtes met jou. Maar de komende tijd zal ik natuurlijk vooral veel over kindermode gaan schrijven. Aan inspiratie zal het mij niet ontbreken. Tijd en energie is een ander dingetje. Maar, komt wel goed hoor. Dit is gewoon veranderd. Ik ga tegenwoordig ook anders met mijn tijd om. Maak andere, meer bewuste keuzes. Ben zuiniger geworden. Zuiniger op mijzelf, en op mijn energie. En ik stamp zeker geen tientallen blogs meer uit de grond. ” Zoals vroeger”.  Het leek wel topsport. 😉 Anyway, september! Dit is altijd het fijnste moment van het mode seizoen. De overgang van de zomer naar de herfst / winter, is altijd zo ontzettend fijn.Uiteraard omdat er heel veel nieuwe collecties zijn, met nieuwe kleuren, nieuwe stoffen, met nieuwe combinatie mogelijkheden. ( Yo, Ik kan los! En jij ook! ) Maar ook vind ik de overgang van de zomer naar de herfst buiten, en in de natuur, heel erg mooi. De veranderende kleuren, de dalende temperatuur, het knusse gevoel wat daarbij loskomt. Dit klinkt misschien wat gevoelig allemaal, maar leer me kennen! Ik ben een gevoelsmens pur sang, en mede door mijn burn out, wil ik die gevoelige kant van mij niet meer verbergen. Leer me kennen! Ik ben misschien hard van buiten, door mijn uitstraling én donkere ogen, vanbinnen ben ik juist heel zacht en lief. Ja dit laatste voelt een beetje onwennig om hier zo op te schrijven, maar ik doe het lekker toch, want ook dat is waar ik nu voor sta. Ik wil me door niets of niemand laten tegen houden. Niet dat ik dat eerst (onbewust) deed, maar als “online bekendheid”, heb je nou eenmaal dagelijks te maken met meningen van buitenaf. Dit heeft zeker wel invloed, of je dit nou wilt of niet. Maar voor mij is het nog belangrijker dan ooit, om heel dichtbij mijzelf te blijven en zo ook online naar buiten te treden. Dit ben ik! En jullie mogen denken van mij vinden wat jullie willen. Ik heb daar schijt aan!

Ik dwaal af. Zie je, dat krijg je als je een maand niet geblogd hebt. Ik blijf maar lullen. Maar echt, ik heb jullie ook zoveel te vertellen! Maar ok. Nu to the point. KINDERMODE. De nieuwe collecties. Nieuwe merken. Fijne webshops. Nieuwe kinderschoenen. Babykleding. Dit alles! Ik hou er van. Ik ga jullie hierin meenemen, en hoop dat ik je steeds weer opnieuw mag inspireren.

Omdat duurzaamheid op dit moment als onderwerp zo enorm in de picture staat -ik juich dit uiteraard alleen maar toe-, zal ik hier op Kindermodeblog ook zeker meer aandacht aan geven. Zelf zeg ik eerlijk, ik doe voorzichtig mijn best, maar ben absoluut nog geen heilige boon. In welke vorm, of hoe ik daar dan hier aandacht aan kan besteden, daar ben ik nog niet helemaal over uit. Ik roep uiteraard jullie hulp in via Instagram, maar heb je ideeën of suggesties? Stuur me gerust een mail of drop even een reactie onder deze blog.
Wat ik wel alvast even wil meegeven is het volgende. Het is nooit bewust mijn bedoeling hier, om jou hier aan het kopen te zetten. Ik snap uiteraard wel dat dit soms, of misschien wel vaak, een gevolg kan zijn 😉 Zeker ook met alle Swipe Ups op insta, én alle leuke dingen die ik laat zien. Ik wil vooral graag de liefde voor kindermode overbrengen. En het gevoel wat daarbij vrijkomt. De liefde voor het dragen van kleding of een outfit waarin jij en/of je kinderen je happy voelen. Want echt hoor, een “lekkere outfit” kan zó’n lekker begin van de dag zijn. Veel van jullie vinden het lastig om te combineren, maar óók daar help ik jullie heel graag bij! Ik hoop dus echt dat ik jullie hierin mag inspireren, én een voorbeeld mag zijn. Niet zozeer een voorbeeld om mijn outfits klakkeloos over te nemen – mag hoor, geen enkel probleem – maar wat ik meer probeer te zeggen is dat ik hoop, jou en je kinderen een zelfverzekerd gevoel te geven over de manier waarop jij je kleding combineert en draagt. Heel veel kan en mag, veel meer dan jij vaak denkt, en ik help je graag om hierin steeds minder twijfels te hebben. En heerlijk jezelf te zijn!

Naast Kindermodeblog run ik ook met veel liefde DePanterShop. Als jij een vaste volger bent, kan dit je ook haast niet ontgaan zijn. Je hebt gezien dat ik de laatste tijd enorm veel liefde en energie heb gestoken in dit nieuwe bedrijf. Ik haal hier ontzettend veel plezier uit, en het is ook heel gaaf om te merken dat zoveel van mijn volgers de liefde voor panter met mij delen en enthousiast worden van de leuke producten! Je kunt je hart ophalen als fashion liefhebber, maar ook voor je interieur kun je jezelf verblijden met de leukste pantertjes! (Heb je het behang al gespot??)

Ook vind ik het helemaal te gek, en dit is misschien nog zacht uitgedrukt, dat het ook magazines en Tv niet ontgaan is: DePantershop. Binnen een paar maanden heb ik al veel aanvragen gehad en zelfs al een aantal publicaties! Vandaag had ik zelfs een hele leuke fotoshoot bij mij thuis, voor het magazine AndC! Mocht je onder een steen hebben geleefd, dit is het mega gave tijdschrift van Chantal Jansen. De fotoshoot was echt onwijs leuk en ik kan hier weer minutenlang over uitweiden, maar dan weet ik zeker dat deze blog veel te lang wordt. Anyway, het is ontzettend fijn dat de dingen die ik doe, hele leuke nieuwe positieve ervaringen teweeg brengen.  Mag ook wel he, na zo’n heftige periode. Wat dat betreft ben ik heel goed op weg om weer iets heel moois neer te zetten. Maar wel met meer bewustzijn en meer selfcare. Ik wil nooit meer overwerkt raken. Maar ik wil wel lekker online blijven ondernemen! Maar af en toe doe ik even een dutje of trek ik me terug voor een YinYoga sessie. Dan kunnen jullie ook langer mee genieten van mijn leuke websites en van Kindermodeblog!

Dankjewel voor jullie support. Proost op een heel mooi nieuw en inspirerend kindermode seizoen! Kom je snel weer kijken op Kindermodeblog?

Heel veel liefs Free

Deze foto vind je terug in de GRAZIA KIDS, die nú in de winkels ligt! 
Credits: Grazia & Kathelijn Verbruggen.

Tags:

6 Reacties

  • door Sarah
    Posted 3 september 2019 19:40 0Likes

    Wat superduper fijn dat je deze flow te pakken hebt! Geniet ervan!

    • door frederieke1
      Posted 4 september 2019 08:40 0Likes

      Aaah thanks voor je reactie!! Ja echt fijn. Gaat toch niets boven kindermode hè 😉 Liefs!!

  • door Linda
    Posted 4 september 2019 16:03 0Likes

    Hoi hoi, heel mooi geschreven! Ik ga het blad van chantal janzen zeker kopen als jullie erin staan, verheug me er nu al op…. Wat ik me af vraag komen er nog nieuwe video’s online dat je bij mensen thuis de kids kledingkast induikt en dan nieuwe combi’s maakt…? Ik genoot daar altijd zo van… Zo ja, zou je dat dan ook een x tje kunnen bij wat oudere kids lijkt me zo geweldig. Zo niet jammer, maar er zal vast nog genoeg leuks komen zoals we hierboven konden lezen!! Xxx

    • door frederieke1
      Posted 5 september 2019 08:06 0Likes

      Hai Linda, dankjewel voor je uitgebreide comment hier! Daar word ik nou blij van 🙂
      Die vraag krijg ik de laatste tijd heel vaak. Ik ben er nog niet helemaal over uit. Het kost me veel tijd en energie (én geld!), wat ik er aan de ene wel voor over heb, maar aan de andere kant kom ik dan aan andere dingen niet (genoeg) toe. Juist door mijn burn out heb ik echt moeten leren om prioriteiten te stellen en komen we er dan toch op uit dat ik geen hele dag in de week vrij kan nemen om zo’n video op te nemen. Gaat veel werk in zitten! Mocht ik uiteindelijk een mooie samenwerking aan kunnen gaan met een winkel of een webshop, dan is het weer een ander verhaal. Uiteraard niet met de bedoeling om er dan een hele commerciële bedoeling van te maken, maar meer om iig de kosten te dekken. Huurde voor deze video’s ook steeds een editor in etc. Mocht ik weer verder gaan met de serie, dan neem ik jouw wens om bij oudere kinderen langs te gaan, zeker mee!! Lijkt mij stiekem nl ook heel erg leuk. Hoe oud zijn jouw kids als ik vragen mag? Fijne dag!
      Heel veel liefs Free!

      • door Linda
        Posted 6 september 2019 17:10 0Likes

        Hoi hoi, ik begrijp het volkomen….. Jij ook bedankt voor je mooie reactie. Mijn kids zijn 10 (meisje) en 8( jongen) . Mijn zoontje word in december 9 en mijn dochter in april 11. Ik ben ook dol op kinderkleding 🤩 geniet zo als ze er leuk uitzien… en shop ook veel voor ze. Haal veel inspiratie uit kindermodeblog… Dankjewel! Het belangrijkste is dat je gelukkig word van hetgeen je doet. En als de videos zoveel energie en tijd en geld vergen snap ik dat je ermee gestopt bent. 😘 Door jou durf ik nu ook wel eens een sweater die eigenlijk bij de jongenskleding staat gewoon voor mijn dochter te bestellen zoals laatst die gave groene calvin klein sweater op dat scotch r belle geruite broek rokje…. Zo leuk!!! Ook de flared broekjes zijn hier enorm favoriet…! Elke keer ontdek je zo ook nieuwe merkjes.. Ik houd niet van setjes koop gewoon wat we leuk vinden en dan begint het mixen en matchen 😊 xxx Zara vind ik vooral de jassen en de blousjes met ruffles te gek! 😍

        • door frederieke1
          Posted 11 september 2019 07:29 0Likes

          Zoooo leuk om te lezen!!!! Vooral ook dat je nu meer durft ” over te steken ” Heb ‘t gevoel dat steeds meer mensen dit beginnen te durven, en het biedt mij zeker inspiratie om hier weer op aan te haken in een nieuwe blog! Dankjewel daarvoor!!
          Ben nog wel even benieuwd he, welke merken shop je graag voor jouw kids en bij welke webshops kom je graag? Begint je dochter zich nu ook anders te kleden nu ze ouder wordt (richting de pubertijd 😉 ) Ben benieuwd!! Hele fijne dag vandaag! Liefs Free

Plaats een reactie