KINDERKAMER TIPS

De ideale inrichting voor een kinderkamer

Ga je binnenkort verhuizen of is het tijd om de slaapkamer van je kind op te knappen? Het inrichten van de kinderkamer is een leuk klusje, maar waar begin je? Alle leuke behangetjes, vrolijke printjes en lieve knuffelbeestjes: keuze genoeg! Wij geven je 4 tips over hoe jij de kinderkamer inricht!

Vrolijke muren
In een kinderkamer kun je je creativiteit de vrije loop laten. Het kleurenpalet is bijna niet groot genoeg: groen, blauw, geen, roze of blauw… In de kinderkamer kan het gewoon! Ga dus voor een vrolijk kleurtje op de muur. Nog niet overtuigd? Ook behang is een ideale oplossing voor de kinderkamer. Brandweerbehang voor in de stoere jongenskamer of junglebehang voor je avontuurlijke dochter? Een makkelijke manier om snel de kinderkamer om te toveren tot iets unieks!

Multifunctionele meubels
De kinderkamer is over het algemeen niet de grootste ruimte in huis. Daarom moet je slim omgaan met de plek die er is. Kies daarom voor multifunctionele meubels, zoals een hoogslaper met een bureau eronder. Of kies voor een bed met lades erin: opbergruimte genoeg!

Speelhoekje
Spelen is niet alleen leuk voor kinderen, het is ook belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Stimuleer je kind door een speelhoekje te creëren met wat speelgoed en leuke kinderboekjes. Zo heeft je kind zijn eigen plekje om te spelen en ontdekken én kun jij even rustig genieten van je kopje koffie! Win-win situatie, toch?

Kindveilige gordijnen
En dan nu het lastigste: op zoek naar kindergordijnen. Het is in de kinderkamer natuurlijk extra belangrijk dat de gordijnen een kindveilig systeem hebben. Daarom zijn plisségordijnen ideaal; de koorden van een plisse kunnen veilig weggewerkt worden. Om ervoor te zorgen dat je kind zo lang mogelijk uitslaapt, kun je overgordijnen toevoegen om de ruimte volledig te verduisteren.

Hoe ga jij de kinderkamer inrichten?

Plaats een reactie