OUT OF THE BOX OUTFIT

OUT OF THE BOX OUTFIT INSPIRATIE

Ik liet jullie laatst al via Insta weten dat we een nieuwe rubriek hebben. ” Out of the box” Ik kan namelijk niet vaak genoeg tegen jullie zeggen, er kan en mag zoveel meer dan je denkt!! Regels? Gooi die alsjeblieft zoveel mogelijk overboord. Om deze boodschap nog een tikkie beter over te brengen, hang ik zelf ook maar even een labeltje op deze nieuwe rubriek. “Out of the Box met Kindermodeblog”. Op Kindermodeblog laten we veel draagbare outfits zien. Soms ook wel een beetje veilig, omdat veel mensen daarvan houden! Maar ik hoop ook dat ik jou mag inspireren om ruimer te denken als het aankomt op het maken van leuke kinderkleding combinaties. En bij het uitzoeken en shoppen van kinderkleding.
Hoe doe je dat nou? Hoe maak bedenk je toch steeds weer die gave combi’s?  Die vraag krijg ik zo vaak! En daar komt om te beginnen meteen de eerste tip: Als je voor de kinderkledingkast staat (of voor je eigen kledingkast) of als je in een te gekke kinderkleding winkel bent, denk dan vooral niet teveel na. Volg je gevoel. Pak er een paar kledingstukken uit waar je op dat moment “zin” in hebt – of jouw zoon of dochter zin in heeft. Waar je direct voor valt. En waag eens een gokje. Soms moet je het ook even aanzien. Maar denk niet te snel, hoe moet ik dit combineren? Of nee dat past niet bij elkaar….. Vaak past het namelijk wel en ontstaan zo dus de leukste combinaties! 🙂 Kom je er nou echt niet uit, dan mag je mij altijd een berichtje sturen.

Vandaag wil ik het met jullie nog eens even hebben over kleuren en printjes. Die plaatsen we vaak automatisch in een bepaald hokje . ” Voor een jongen” of ” voor een meisje”. Zoals roze. Of panterprint. Als ik om me heen kijk, zie ik de laatste tijd wel een positieve ontwikkeling…namelijk dat roze en panterprintjes steeds meer door jongens gedragen worden. Ik vind dit geweldig om te zien!!

Nu ben ik heel benieuwd, hoe denk jij hier eigenlijk over? Hoe sta jij hierin? En welke printjes en kleuren vind jij echt niet kunnen voor een jongen of een meisje?! En houd je hier rekening mee? En heeft jouw zoon of dochter hier al een eigen mening in gevormd? Of is die van jou daar nog iets te jong voor? Ok, dit zijn wel heel veel vragen ineens, maar ik zou het heel leuk vinden om jouw mening te horen!

Hier thuis kan alles. Of iig heel veel. Ik heb voor Oliver best veel roze in de kast en ook dingen met hartjes enzo. Maar hij zegt de laatste tijd steeds vaker ” dat is voor meisjes”. Nou jullie snappen, dat heeft ie dus echt niet van mij 😉 Maar ik luister hier wel naar. Dus als hij dat nu zo vind, op dit moment – dat roze en hartjes voor meisjes zijn – dan houd ik hier wel rekening mee. Ik vind het namelijk zó belangrijk dat hij kan dragen waar hij zich lekker in voelt! En het grappige is dan wel weer, dat dit wel echt printkleding moet zijn. Oliver houdt absoluut niet van effen kleding. Als hij kleding ziet waar niks opstaat, zegt hij echt, neeee, dat is veel te saai. Ik heb trouwens wel vorige week een bestelling gedaan bij Mini Rodini met o.a. 2 roze broekjes, maar daar staat wel een heel stoer dier op. O.a. een dino. Dus ik vermoed dat dit wel door de ballotage commissie komt… 😉 Oh ik hoop het!! (ik laat het jullie weten!)

Anyway, vandaag deel ik héél graag de outfit van Noah met jullie! Noah draagt namelijk een pantershirt. Hoe cool!! Door voor zo’n opvallende eye catcher te kiezen maak je echt een statement. Jongens zijn namelijk toch ook dol op tijgers en panters?! Juist ja. Dus wie denkt dat panterprint alleen voor jongens is? Doei! Vandaag gaan we Out of the box. Uiteraard draait het in the end vooral lekker om waar JIJ en je kind vrolijk en blij van worden. Maar laat je dan in ieder geval niet door bepaalde regeltjes tegenhouden…. Deal?

Ik hou van contrast! Juist daarom heb ik dit ” girly shirt” gecombineerd met een gaaf boyish colbertje. Goed om te weten: Dit jasje van het Franse kinderkleding merk Billybandit valt eerder klein dan groot. Dus mocht je er zometeen eentje in je winkelmandje gooien, dan is mijn tip, neem liever een maatje groter. Een lichte jeans of korte broek eronder – check wel ff de weerkaart 😉 –  het kan allemaal.

Noah kan zo dus supercool de straat op. Lekker naar de speeltuin of het bos in. Spelen in een colbertje? Ja, why not?! Ik zie een colbertje gewoon als een veredeld vest. Gooi je zo huppatee uit als de eerste zweetdruppels tevoorschijn komen.

Wat vind jij van deze outfit combinatie? En hoe ” out of the box” ben jij met kinderkleding? Leuk als je een reactie achterlaat!!

  1. Blazer Billybandit
  2. T-shirt MarMar Copenhagen
  3. Jeans Zara

  1. Blazer Billybandit
  2. T-shirt MarMar Copenhagen
  3. Jeans Zara

Ga jij wel eens ‘out of the box’ met kinderkleding? Of met je eigen kleding?

Foto’s door Alina Krasieva Photography 

Tags: , , , , , , ,

Plaats een reactie