HET KIDSFASHION KASBOEK VAN SOPHIA


In deze rubriek op Kindermodeblog deelt een lezeres van Kindermodeblog haar Kidsfashion Kasboek! Kijk en lees gezellig mee!


IMG_7405  

 

  Naam: Sophia van Etten
  Leeftijd: 36 jaar
  Kind(eren): Thijmen (5) en Pepijn (3)
  Werk: Stewardess

 

Wat betekent kinderkleding voor jou?
Een manier om mijn creativiteit in kwijt te kunnen en om mijn kinderen een eigen stijl te geven.

Wat geef je per maand gemiddeld uit aan kinderkleding?
Dat varieert. Gemiddeld rond de € 100,-/€ 150,- Als de nieuwe collecties uitkomen geef ik wat meer uit dan tussen de seizoenen in. Sommige merken zijn in het buitenland goedkoper, dat is een voordeel van mijn werk.

Wat geef je uit aan jassen en schoenen?
Jassen mogen wat duurder zijn. Rond de € 100,- soms iets meer, soms iets minder.
Schoenen ongeveer € 50,- per paar. Ben groot fan van Vans en Dr. Martens.

Wat zijn jouw 3 favoriete kinderkleding merken?
I dig denim, The Animals Observatory, Nununu

Wat zijn je 3 favoriete webshops?
Orange Mayonaise, Studio Aimée en Toddlers and Tees

En je drie favoriete stenen kinderwinkels?
Big en Belg in Amsterdam, Bon Bon on the Block in Rotterdam en Abercrombie kids in Amerika.

Shop je meer online of offline?
Online, ideaal met kleine kinderen. Ik doe mijn jongens geen plezier met winkelen in de stad en daarmee dus ook niet mijzelf 😉

Geef je online of offline meer geld uit?
Online. Het enige nadeel daaraan vind ik dat je de kwaliteit en pasvorm niet kan zien en voelen.

Wat is je duurste aankoop ooit geweest?
Een wintercoat van Zadig et Voltaire voor mijn oudste zoontje. Was op slag verliefd en kreeg hem niet meer uit mijn hoofd. Mag ik de prijs achterwege laten 😉 Ik kon het voor mijzelf verantwoorden dat de jongste er dan ook nog draagplezier van zou hebben.

Hoeveel heb je maximaal over voor een kledingstuk?
Afgezien van die ene winterjas denk ik maximaal € 100,- Hangt een beetje van het soort kledingstuk af. Een jas of sweater mag van mij iets meer kosten dan een spijkerbroek. Jeans koop ik bij H&M of Zara. Van die leuke skinnybroekjes. Er valt toch geen eer aan te behalen met mijn twee rouwdouwers in huis.

Waaraan geef je het meeste en het minste geld uit?
Het meeste geld geef ik uit aan jassen en sweaters. Het minste aan hemdjes, sokken en boxershorts. Ik kijk wel naar de kwaliteit, maar een Hema of H&M is daarin prima!

Waar let je op bij het aankopen van kinderkleding?
De kwaliteit. Het liefst biologisch katoen. Ik vind het belangrijk dat de jongens de kleding fijn vinden om te dragen en er vrij in kunnen bewegen.

Heb je wel eens een miskoop gehad?
Jazeker, ik ben niet heel erg van de knalkleuren. Als ik dan eens een rare uitspatting had verdween zo’n kledingstuk toch achterin de kast, zonde! Ik hou het voornamelijk bij grijs, zwart, wit en blauw met zo nu en dan een apart printje.

Kun je thuis gewoon vertellen wat je hebt gekocht?
Gaat steeds beter hahaha. Mijn vriend vind het ook wel heel leuk dat de kids echt hun eigen stijltje hebben. Vroeger ging iets nieuws regelrecht de kast in onder het mom van ‘dat lag er al’ maar dat hoeft tegenwoordig niet meer.

Koop je meer of minder voor jezelf?
Absoluut minder. Af en toe als ik echt iets moois zie koop ik het wel. Ben de laatste tijd meer van het principe ‘less is more’. Dat bevalt goed, geef liever geld uit aan 1 wat duurdere trui van mooie kwaliteit dan 3 goedkopere truien die er na vijf keer wassen niet meer uit zien.

Wat is jouw tip voor andere moeders?
Ik ben fan van de elleboog/kniepads van de Hema. Die strijk ik aan de binnenkant van de spijkerbroekjes van mijn zoontjes. Zo gaan de broeken nog wat langer mee. En ik verkoop de kleding van mijn zoontjes weer door op Marktplaats. Mooie merkkleding krijgt zo een tweede leven en mama kan weer verder shoppen 🙂

Op instagram kun je me vinden op Thijmenpepijn

Hoe ziet jouw Kidsfashion Kasboek eruit en lijkt het je leuk deze met ons te delen? Stuur dan een mailtje naar sophie@kindermodeblog.nl o.v.v Kidsfashion Kasboek!

IMG_7407 IMG_7409 IMG_7410 IMG_7411 IMG_7415_1 IMG_7416 IMG_7417 IMG_7418 IMG_7420 IMG_7421

Hoe ziet jouw Kidsfashion Kasboek eruit en lijkt het je leuk deze met ons te delen? Stuur dan een mailtje naar sophie@kindermodeblog.nl o.v.v Kidsfashion Kasboek!

Lees hier ook het ‘Kidsfashion Kasboek’ van onze andere lezeressen!

 

Tags: ,

Plaats een reactie