GROOT INTERVIEW: MARLOES VAN STORE OF DAYDREAMS


DSC_4797
Store of Daydreams….Vertel!
” Store of Daydreams is de nieuwe kinderwinkel in Laren (NH). Wij zijn niet zomaar een kinderwinkel, maar bij ons vind je alleen unieke en soms onbekende merken op het gebied van kinderkleding, lifestyle en interieur. We hebben veel merken uit Scandinavië, maar ook uit Frankrijk, Spanje en soms Nederland. Store of Daydreams is gestart als online kinderwinkel, maar al heel snel openden wij onze deuren van onze “echte” winkel. Met merken zoals : Mini Rodini, Soft Gallery, Tiny Cottons, BangBang Copenhagen, Rainbow & Snow, Louise Misha, Gro Company, Emile et Ida, Finger in the nose en nog veel meer in onze pocket kunnen wij wel zeggen dat we echt toffe merken hebben. Ook hebben we te gekke meubeltjes, dekbedovertrekken en mooie dekentjes, schoenen, cadeautjes en nog veel meer! ” DSC_4412
 
Wat is er zo leuk aan kindermode?
” Als modeontwerpster weet ik als geen ander hoe leuk mode is! Het is mijn aller grootste hobby, waarvan ik mijn beroep heb gemaakt. Juist kinderkleding trekt mij het meeste, omdat je zoveel meer kunt. Kinderkleding is veel unieker, maakt over het algemeen meer gebruik van kleur, printjes, toffe details en grappige innovaties. Zo vind ik zelf het merkje Mini Rodini echt een koploper met “goed bezig zijn”. Zij maken gebruik van o.a. bio katoenen, stoffen gemaakt van gerecyclede materialen en meer.  Daar tegenover is BangBang Copenhagen echt een merkje wat je kind laat zijn: draagbaar, kleurrijk, uniek, speels en toffe prints. Tiny Cottons is bijvoorbeeld weer conceptueel en dat trekt mij ook heel erg.”
unnamed (7)

Wat is het leukste dat je tot nu toe hebt meegemaakt in de winkel? 
 ” Het leukste vind ik zelf dat veel mensen denken dat Store of Daydreams een merk is. Ze gaan er vanuit dat er maar één merk in de winkel hangt, maar we hebben er op dit moment zo’n 30 hangen! Steeds weer als mensen hier binnen stappen met die vraag tovert dat echt een smile op onze gezichten. Verder veranderen wij onze winkel bijna elke week, we hangen steeds weer dingen op een andere plek. Ook veranderen we de etalages ontzettend veel en zelfs het interieur moet er regelmatig aan geloven en dat vinden onze klanten ontzettend leuk. Waar wij ook blij van worden is dat ook kinderen onze winkel echt fantastisch vinden. Ons speelhuis-pashokje is echt een plek waar kinderen steeds weer op af komen.” unnamed (1) unnamed (2)

Wanneer viel je mond open van verbazing bij een bepaalde vraag of actie van een klant?
” Onze mond valt steeds nieuw open wanneer er klanten uit het gehele land op onze winkel afkomen. Van Maastricht tot aan Leeuwarden en zelf België zit er tussen. Omdat in onze omgeving veel bekende mensen wonen is het voor ons ook altijd een eer als BN’ers onze winkel bezoeken en dat wetende dat hun kids onze kleding dragen. Tof toch ;)? “unnamed (5)

Wat zijn nu de trends volgens jou?
” Trends wil ik het niet perse noemen, want het is iets wat er altijd in kinderwereld is en vooral in de merken die wij voeren, maar printjes en toffe kleuren zijn voor ons wel echt iets waar we altijd mee bezig zijn. Een andere trend vind ik ook dat steeds meer merken ervoor kiezen om goede materialen te gebruiken en hun producten in goede fabrieken laten maken, dat vinden wij ook erg belangrijk. Maar wat je nu veel ziet is dat merken ook echt innovatieve materialen gebruiken, zoals bijvoorbeeld stoffen die verkleuren in aanraken met water of warmte. De black & white trend is binnen Nederland ook nog steeds heel erg geliefd! Waar veel Scandinavische en Franse merken het laten zie je wel in Nederlandse merken veel zwart / wit. Een andere echt leuke trend blijven wij vinden : 3D prints. Stoere foto’s gemaakt door hippe fotografen die omgezet worden in hippe prints op truien en sweaters.
 
Welke trend mag van jou snel uit het modebeeld verdwijnen?
” Voor de zwart / wit print mag wel weer iets nieuws komen. Dit zien we inmiddels alweer jaren en het is inmiddels zo opgepakt door de massa dat juist unieke merken weer iets nieuws moeten gaan doen. Ook weten wij dat dit in de winkels goed blijft verkopen, maar stiekem zijn wij er wel een beetje op uit gekeken, voor in combinatie met teksten….;) “Waar let je op bij het inkopen doen?

” We love onze inkoop! Elk seizoen kijken we er weer naar uit en elk seizoen verzinnen we weer nieuwe merken. Wij zijn altijd bezig met het spotten van nieuwe merken, maar we houden ook altijd in ons achter hoofd wat onze klanten willen en waar ze naar vragen. Natuurlijk doen we lekker wat we zelf willen, maar de online klant vraagt soms een iets andere style dan de winkel klant, maar ik denk juist dat onze combinatie van merken : Hip Scandinavisch met een tikkeltje klassiek romantiek Frans en stoere merken juist ons uniek maakt. Wij zijn geen “Urban’ winkel, maar wij hebben wel “Urban” merken die op een andere manier gepresenteerd worden.”
unnamed (3)
Wat is jouw eigen favoriete merk in de winkel?
 
” Moeten we echt kiezen? Omdat ik zelf voor Stella McCartney gewerkt heb is en blijft dat altijd 1 van mijn favo merken. Andere favo’s zijn Louise Misha, BangBang Copenhagen, Mini Rodini en Tiny Cottons.” D6C3823
Wie bepaalt een outfit? Moeder of kind?
 “ Tot een bepaalde leeftijd +/- 6 jaar hebben veel moeders zeggenschap, maar als je het vergelijkt met jaren geleden merk je wel dat veel kids al heel vroeg een eigen mening hebben. Ze vinden al heel snel iets stom of leuk en wetende dat als ze iets stom vinden ze het ook echt niet aandoen… Dus wij vinden eigenwijze kids met een eigen mening juist heel leuk!”

Wat is het verschil tussen papa’s en mama’s tijdens het winkelen?
 
” Wij zeggen soms voor de grap : papa’s kunnen soms het best buiten blijven ;)! Mama’s zijn gewoon een stuk makkelijker en papa’s vinden het soms niet nodig of te uitgesproken. Wij zijn namelijk best een uitgesproken winkel en daar moeten papa’s soms echt aan wennen. Maar toch merken wij wel dat hippe jonge papa’s die eenmaal verliefd zijn, steeds maar weer terug komen. Zo hebben we een papa’s pas binnen gehad die verliefd werd op de etalage. Hij stapte binnen, was in 1 oog opslag verliefd op BangBang Copenhagen (wat wel echt gedurfd is) en nu blijft hij steeds maar weer een tof uniek stuk voor zijn dochtertje kopen. Dus er zijn echt wel papa’s die het snappen, maar toch blijft de mama’s wel echt degene die durft en doet! “unnamed (6)
Wat is het meest bijzondere / aparte kleding stuk dat nu bij jullie in de winkel/ webshop hangt?
” Goh, moeten we weer kiezen! Jeetje…. We hadden dit seizoen echt te gekke nep bont jasjes met hele toffe details van Louise Misha. Ze kwamen binnen en eigenlijk bij gelijk waren ze uitverkocht. Maar er gaan bijzondere merken bij komen zoals bijvoorbeeld Little Remix (klein zusje van Designer Remix). Dit merkje hangt nog niet op veel plaatsen, maar is ontzettend uniek in de keuze van materialen, bijzondere stoffen… Ook de items die wij van Stella McCartney in hebben gekocht zijn echt heel bijzonder, uitgesproken en uniek! ” 
Hoe combineer je jouw winkel met privé / gezin?
” Ik ben zelf nog jong, 27, dus ik heb zelf nog geen kids en woon samen met Sander. Sander en ik zijn beide opgegroeid in ondernemers gezinnen en zitten beide nooit stil. Wij zijn opgegroeid met ouders die zelf ook veel aan het werk zijn en altijd bezig zijn met nieuwe ideeën. Sander werkt gewoon 40 uur ergens anders, maar daar naast helpt hij mij altijd. Hij gaat ook mee op inkoop in Kopenhagen en Parijs, alles onder agentschappen doe ik zelf. Hij heeft ook goede kijk op toffe items voor jongens dus dat is heel leuk. Naast de winkel + online winkel van Store of Daydreams heb ik ook nog een andere online winkel : Stylingco.com. Hiermee ben ik 2,5 jaar geleden begonnen en dat is ook een fulltime business.”

Wat zou jij je eigen kinderen aantrekken?
” Kinderen heb ik nog niet, maar ik koop altijd met de gedachten in of ik het mijn eigen kids zou aantrekken. Voor mijn eigen kinderen zou ook echt speciale unieke stuks inkopen, maar als ik op een dag mijn eerste kindje mag krijgen nou dat word wat hoor! Ik zou werkelijk gek worden in mijn eigen winkel haha…”

D6C3955

Welk merk kent bijna niemand, maar vind je dat iedereen zou moeten kennen?
” Go Company is een merk waarvan ik zeg, dat is door zijn basic uitstraling, maar oog voor detail, mooie stoffen, unieke prints en echt super goede kwaliteit en pasvorm. Je kunt het wassen en zo ophangen en dat keer op keer. Louise Misha is een ander merkje, uit Parijs met echt een eigen style. Je vindt het of echt geweldig of echt niet, maar wij vinden het echt geweldig!”

 Welk kleding stuk of merk mag in geen enkele kast ontbreken?
” 
In Nederland is een goede bijzondere jas, een stoere skinny jeans,  unieke schoenen en voor de meiden echt een geweldige jurk een must in elke kast! ”

Van welke dameskleding merken word jij wild?
” Van de high-end labels ben ik echt fan van Stella McCartney en Isabel Marant, maar waar ik ook echt een liefde voor heb ik bijvoorbeeld Acne, Anecdote, Filippa K,  Leon Harper, Des Petits Hauts en Soft Gallery Women vind ik ook echt geweldig leuk.”

 Wat zijn de grootste hardlopers?
Jurken voor de meisjes en stoere bovenstuks voor jongens!”

D6C3843

D6C3846

Wat zijn jouw 3 lievelingskleuren?
” Ik ben een kleur-print-ahollic, maar als ik echt moet kiezen : roze, blauw tinten, mint en okergeel wel echt mijn favo’s op dit moment.”

 Wat zijn jouw/ jullie 3 favoriete steden?
 New York is zeker te weten mijn top 1! Ik heb hier zelf gewerkt en gewoond en ken deze stad ik met mijn ogen dicht. Ik woon nu zo’n 2,5 weer in Nederland en op de dag van vandaag zou ik zo nu mn koffers pakken en weer terug verhuizen. Ik mis het elke dag en daarom is dat echt mijn 1ste favo stad. De steden die daarop volgen zijn : Stockholm op nummer 2 en nummer 3 is Kopenhagen.
Wat staat er in je top 10 bucketlist ?

1. Ticket boeken om naar New York te gaan voor een paar weken om iedereen weer te zien, mijn oude werk + collega’s te bezoeken, de stad weer te ruiken en proeven, love love love, kan nu al bijna niet wachten!

2. Eigen label op de markt brengen

3. Van Store of Daydreams een begrip maken

4.  Moestuin maken bij ons nieuwe huis

5. Zwemmen met dolfijnen

6. Toffe designer tas kopen van o.a. Stella McCartney

7. Opnieuw een rondreis maken door Amerika & Canada.

8. Skiën op een toffe locatie zoals bijvoorbeeld in de Rocky Mountains

9. Mijn ouders & Sander blijven vertellen hoeveel ik van ze hou!

10. Gezond en liefdevol leven blijven leiden, ik weet als geen ander dat gezondheid het belangrijkste is wat je maar kunt wensen

unnamed (4)

D6C3808

Als allerlaatste, is er nog iets dat je heel graag wil zeggen?
 ” Ja! Dat is dat ik mijn lieve trouwe klanten en volgers heel erg wil bedanken voor jullie support! Zonder jullie liefde voor Store of Daydreams was die er niet geweest en had ik ook zeker geen winkel geopend. Door Store of Daydreams te zijn gestart heb ik zoveel lieve mensen leren kennen en daar ben ik echt dankbaar voor! Thankssss voor jullie allemaal! “Meer info? Ga via deze link naar Storeofdaydreams

Plaats een reactie