OLLIEJONES | UNIEKE KINDERKLEDING


Door: Marlous

We hadden het van de week aan tafel over lievelingskleuren. De lievelingskleur van Daniel is rood en omdat zijn broer zijn grote voorbeeld is, die van Timo natuurlijk ook ūüėČ

Maar ik zie hem denken en even later komt hij er toch op terug. Rood is eigenlijk wel een beetje meisjesachtig, want rood lijkt op roze en roze is echt zoooooo voor meisjes.
Grappig dat dit stereotype beeld er op zo’n jonge leeftijd al zo ingebakken zit. Terwijl dit niet altijd zo geweest is, las ik onlangs.
Tot de jaren ’20 was het juist zo, dat jongens roze kleren droegen en meisjes blauwe.
Roze werd vroeger als een sterke kleur gezien, waarvan men toen vond, dat deze het beste bij jongens paste. Rood was de kleur van mannelijkheid. De roze kleur werd voor jongens “als een lichtere tint van rood” gezien. Blauw is de Mariakleur en lichtblauw is volgens een oude traditie de kleur van kleine meisjes.
Vandaag heb ik voor de outfit van Sanne dus bewust gekozen voor een niet-stereotype look. Even out of the box denken, geen roze schattig jurkje, maar als hoofdkleur kiezen we voor ORANJE.
Oranje is de kleur van vrolijkheid, spontaniteit en gezelligheid. Een prima kleurtje voor Sanne.
De kleur oranje zit verwerkt in de goudvissen op haar driekwart broek van het merk Ollie Jones. Vinden jullie deze ook zo tof? Op haar broek draagt Sanne een oversized tanktop van het merk Kidscase met oranje/witte strepen en om de look af te maken, witte sandaaltjes en een rieten hoedje van Zara.
Wat mij betreft een dikke vette like. Roze voor meisjes en blauw voor jongens? Ik denk daar voortaan iets minder zwart-wit over ūüėČ
In welke kleur kinderkleding zien jullie je kind het liefst? En heeft deze kleur ook hun voorkeur?

Klik hier te shoppen bij Minisonly

(bij Minisonly krijg je t/m 19 juni 10% korting op je bestelling met code: MN88XA)

IMG_8277
IMG_8297
Houd jij ook van unieke kinderkleding?

Tags: