PUBLICATIE: BENGELS

Close-up: Frederieke Wieberdink

Drie jaar geleden begon Frederieke Wieberdink met Kindermobdeblog.nl. In haar omgeving werd aanvankelijk sceptisch gereageerd, omdat (mode)blogs nog een vrij onbekend fenomeen waren. Inmiddels is ze een van de bekendste bloggers in Nederland.

Wat heeft je het meest verrast sinds de start van Kindermodeblog.nl?
“Dat de blog zo snel is uitgegroeid tot een bedrijf. Het begon als hobby. In 2008 heb ik tijdens de Olympische Spelen vanuit Beijing een blog over ondernemerschap bijgehouden. Toen ik later in een kinderkledingwinkel werkte, kwam het idee om een blog over kindermode te beginnen. Puur om mijn kennis en inspiratie te delen. Binnen een paar maanden is er een heus bedrijf ontstaan en ging ik samenwerken met webshops om bijvoorbeeld banners te plaatsen.”

Hoeveel tijd stek je in je blog?
“Zo’n veertig tot zestig uur per week. Ik kan zelf mijn tijd indelen, maar er gaat geen dag voorbij zonder dat ik bezig ben met mijn blog. Er blijft weinig vrije tijd over, maar ik heb dan ook van mijn hobby mijn werk gemaakt. Verder besteed ik graag veel tijd aan mijn gezin. Lekker naar buiten of shoppen met mijn dochtertje.”

Welke herinneringen heb jij zelf aan je kleding van vroeger?
“Mijn moeder probeerde mij wel te sturen in mijn kledingkeuzes, maar ik ging vooral mijn eigen weg. Zolang ik me kan herinneren, houd ik van winkelen en was ik bezig iets aan te trekken wat niet iedereen had. Zo kocht in groep 8 paarse All Stars en wilde ik heel graag een oranje trui. Niet extreem anders, maar wel origineel, bijna niemand had paarse All Stars.”

Liever nieuw of tweedehands?
“Af en toe koop ik tweedehands, maar niet zo heel veel. Nu ruil ik vooral via mijn app Ruiljekleertjes. Daarvoor wisselde ik ook wel eens kleertjes uit met vriendinnen. Ik vind het leuk om kleding voor mijn kinderen te kopen. Door kleding te ruilen geef je haar een tweede leven. Dat is duurzamer en zo krijg je meer waar voor je geld.”

Wat is je favoriete moment van de dag?
“‘s Ochtends douchen vind ik altijd erg prettig, dan schieten me allerlei ideeën te binnen. Mijn  stagiaires hebben me ook al vijfentwintigduizend keer horen zeggen: ‘Oh, ik bedacht me net onder de douche.’ Ook al ben ik wel eens moe, ik heb altijd zin om op te staan. Al drie jaar lang vind ik het leuk om te gaan werken, elke dag. Het scheelt dat ik iets doe waar mijn hart ligt.”

Online of offline winkelen?
“Online winkelen voor het snelle gemak, maar gevoelsmatig ga ik voor offline. Dat heerlijke gevoel als je door de rekken aan het snuffelen bent, de tasjes die je in je handen hebt. Dat mis ik online. Als ik de tijd ervoor had, zou ik voor offline winkelen kiezen.”

Wie bewonder je en waarom?
“Mensen die hard werken, maakt niet uit op welk vlak. Het is inspirerend om te zien dat mensen door hard te werken succes hebben.”

Wat is je favoriete Instagram-account?
“Ik volg Lizzy van der Ligt, TheFashionguitar en een aantal internationale kinderkledingmerken als Mini Rodini en Beau Hudson, een Australisch kindermerk met leuke accessoires. Ook mijn vriendinnen volg ik graag, altijd leuk om te zien waarmee zij bezig zijn. En ik volg The Blonde Salad uit Italië. Zij post lekker veel foto’s van mode events waar ze komt en fotoshoots die ze doet. Leuk om mee te kijken.”

Plaats een reactie