GASTBLOGGER YMKE: SETJES SETJES SETJES


Door: Ymke

Vaak word ik uitgelachen door vriendinnen als ik de kleding show die ik voor de kinderen heb gekocht. Niet omdat ze de kleding lachwekkend vinden (denk ik….), maar omdat ik in de meeste gevallen setjes kleding koop; de boven en onderkleding moet met elkaar matchen. En tsja….waarom eigenlijk? Dat heeft meerdere redenen:

1. Alles klopt bij elkaar (geen bij elkaar geraapt zooitje).
2. Ik hoef niet op zoek naar iets wat erbij past, maar koop het setje in een keer en heb er weer een compleet setje bij in de kast.
3. Ik heb niet iets maanden in de kast hangen, omdat ik niet weet waar ik het mee moet matchen.
4. En niet geheel onbelangrijk in een druk gezin met 3 jonge kinderen (een meisje van 4 en een tweeling van 2): ik kan het makkelijk en snel uit de kast te pakken.

Nu lijkt het net of de kleding van de kinderen voor mij een must is. Niets is minder waar. Het is mijn hobby om te shoppen voor de kinderen en modieuze, lekker-zittende kleding te kopen, met leuke bijpassende accessoires (bv. riem of sjaal) voor de finishing touch. Dit heeft dan ook als gevolg dat de kasten best vol hangen….en toch is het nooit genoeg. Genoeg om aan te trekken, zeker als de kleding toch ook met elkaar wordt gecombineerd.

M’n lievelings-shoptijd (of eigenlijk snuffeltijd) is het moment waarop de kleding van het nieuwe seizoen in de winkels komt. Ik ben dan vaak te vinden in merkkledingwinkels in de buurt. Ik pik daar graag nieuwe trends op (die ik niet altijd wil of durf op te volgen) en koop soms een eerste setje van bijvoorbeeld Mim-Pi, Retour, Bakerbridge of Carbonne. Een merk dat vooral deze winter goed wordt vertegenwoordigd in de kasten is Name it. Ik ben zeer tevreden over de prijs-kwaliteitsverhouding en het is modieus. Ook heb ik altijd al snel de jassen en schoenen in the pocket, zodat ik nog zo veel mogelijk keuze heb.

Helaas staat die geldboom nog steeds niet in m’n tuin, dus om 15 dure merkkleding setjes per kind te kopen….dat gaat helaas niet. Naast een aantal echte merken setjes, wordt de kast aangevuld met kleding van de WE en Jola (ketenwinkel) en ook worden er met regelmaat pakketjes bezorgd van H&M of Zara. Heerlijk vind ik het dat ik zowel de jongens als meisjes collectie mag shoppen en dat mijn meiden ook nog een totaal verschillend karakter en dus ook verschillende stijl hebben. Een extra uitdaging ligt er voor mij als ik naar bijvoorbeeld een feest ga om de tweeling (jongen en meisje) een beetje in dezelfde kleur te kleden. Dat valt niet mee, maar soms ineens lukt dat (zie de foto op de fiets).

Kortom….ik kan niet wachten tot de lente/zomercollectie in de winkels komt! (maar eerst nog, de rest van de, kerstsetjes kopen!).

gastblog ymke

gastblog ymke

gastblog ymke

gastblog ymke

gastblog ymke

gastblog ymke

gastblog ymke

Bedankt Ymke voor je leuke gastblog!

Wil jij ook gastbloggen voor 1X? Stuur dan een mailtje met je motivatie en foto’s naar monica@kindermodeblog.nl

Tags: , ,

1 Reactie

  • door Inge
    Posted 3 november 2013 22:17 0Likes

    SETJES!!! helemaal leuk.. vooral die sweater met “she”… waar is die van??

Plaats een reactie