GASTBLOGGER DANILA: MEIDEN KINDERMODE


Door: Danila

Ik ben een moeder van twee dochters, van Josefine (9) en Fleur (6). En de meeste moeders met een dochter kennen dit vast wel; als je dochter net geboren is, wil je maar al te graag laten zien dat het een meisje is. Meestal kun je het ook wel aan het gezichtje zien, maar er zijn altijd (wildvreemde) mensen die vragen wat “het” nou eigenlijk is, een jongen of een meisje. Waarbij zelfs een niet te missen meisjesachtige roze vestje soms niet eens helpt. Anyway, na een paar jaar veel roze kleding en eindelijk een beetje haar op die bolletjes (mijn dochters waren allebei vrij lang kaal) was ik blij dat ik de meisjes ook eens wat stoerdere kleding aan kon doen en wat andere kleuren aan de kast toe kon voegen, zoals zwart, blauw en groen. Als ik nu in beide kasten kijk is het echt een bonte verzameling van allerlei kleuren. Het roze is eigenlijk bijna verdwenen uit hun collectie, niet uit hun kamer trouwens, want daar voert het nog steeds de boventoon.

Niet zo lang geleden waren we op de kinderafdeling van de ZARA (een soort paradijsje vind ik dat, m’n dochters heb ik inmiddels ook aangestoken, dus die vinden het daar ook fijn) en allebei waren ze weg van dezelfde schoenen. Oudroze sneakers met bloemen. Toegegeven, ze waren ook wel erg leuk. Maar het was best weer een uitdaging om daar kleding bij te zoeken. Uiteraard was het geen straf om te shoppen voor ze (sterker nog, dat is wel een van mijn grootste hobby’s ;-)) en het is me gelukt om wat leuke outfitjes bij elkaar te sprokkelen.

Mijn dochters zijn heel modebewust en houden ze erg van kleding, maar passen is niet echt hun ding. Dus nadat alle belangrijke dingen gedaan waren (lees: spelen met vriendinnetjes) hadden ze eindelijk een gaatje voor me gevonden om te passen. En omdat ze poseren dan wel weer heel leuk vinden, heb ik ze gelijk op de foto gezet voor Kindermodeblog 😉

Behalve een grote variatie aan kleuren hebben de meisjes ook een grote verscheidenheid aan merken in hun kast hangen, van A(irfoce) tot Z(8) en alles wat daar tussen zit. Verder vind ik zowel shoppen bij fysieke winkels fijn (niks lekkerders dan aan de stofjes te voelen en met tassen vol weer naar huis te gaan) als online shoppen bij bv. Kleertjes.com, Kixx-online of Amazingkids , wat door tijdgebrek eigenlijk vaker gebeurt. Hier wat van mijn kindermode inspiratie!

Josefine: vestje + hemdje Name it, spijkerbroek Baker Bridge, schoenen Zara

Fleur: vestje en shirtje Shoeby, spijkerbroek Hema, schoenen Zara

Josefine: colbertje en sjaaltje Shoeby, hemdje Hema, spijkerbroek Baker Bridge, schoenen Zara

 

Bedankt Danila voor je leuke gastblog!

Wil jij ook gastbloggen voor 1X? Stuur dan een mailtje met je motivatie en foto’s naar monica@kindermodeblog.nl

 

Tags: ,

Plaats een reactie