DE ZOEKTOCHT NAAR EEN LEUKE WINTERJAS


Door: Mel (mama van Obis)

Het ene moment is de ventilator je beste vriend en het andere moment lijkt het al behoorlijk herfst. Met de herfst op komst komen we vanzelf, juist ja, op de reorganisatie voor de kinderkasten. Ik nestel me met een suppaccino (belachelijk grote cappuccino) achter mijn laptop. De meeste webwinkels hebben een groot deel van hun collectie al binnen en als dat nog niet het geval is surf ik vaak naar de website van het betreffende merk om te kijken wat de gehele collectie is. In mijn hoofd combineer ik Obis’ stijl voor de komende herfst/winter. Inspiratie vind ik op straat (we wonen in Rotterdam) of Berlijn waar we regelmatig heen gaan.

De winterjas is sowieso een apart item want relatief gezien draagt Obis zijn jas veruit het meest. Het moet dus ook goed te combineren zodat het steeds anders oogt. Anders kan je ‘die’ jas in februari niet meer zien. Vaak doe ik ze om die reden in februari op een zonnige dag al een zomerjas aan maar ik dwaal af….

Opeens verschijnen er weer beelden van lange winterochtenden op mijn netvlies; het door weer en wind naar school fietsen terwijl het nog donker is. Dus naast stijlvol mag het óók wind- en waterdicht zijn. En als we toch bezig zijn ook héél graag een capuchon voor een regenbuitje of als ik weer eens bijna te laat ben voor werk en er nog een muts gezocht moet worden.

Als ik mijn wensenlijstje heb uitgedacht stuit ik op deze erg leuke jas van Name It. Verrassend voor Name It, dat ook. De jas is cognac-kleurig met donkerblauw en heeft een afneembare capuchon met drukknopen. Hij is heerlijk dik en een typisch ‘worstenjastje’ zoals we die vroeger zelf ook droegen. Op de zijkant en op de achterkant staan witte gezeefdrukte badges. Eigenlijk vind ik het een verrassend leuke jas en ook nog voor dat geld (69,95). En… prima te combineren met chique óf stoer. Met of zonder capuchon maakt ook best een groot verschil. Kortom: een prima jas voor komende winter! Maar toen zag ik de oproep om kinderkleding reviewer te worden op Kindermodeblog, dat kon toch geen toeval zijn?!

Name It is een echt Deens Merk. Aangezien Deense kinderen ongeveer net zo groot zijn als Nederlandse kinderen vallen de maten dus ook ongeveer gelijk, soms net iets groter. Dat zie je ook bij het broekje van Name It dat Obis draagt. Het is van een mooie en dikke blauwe jersey spijkserstof, valt soepel maar wel vrij lang. Omdat ik het nu stoer heb gecombineerd (voor in z’n geliefde skatepool) mag het best een beetje ‘baggy’ vallen in combinatie met de soft basketbalschoenen. De binnenkant is lekker zacht waardoor het goed draagbaar is. Op de achterkant staat een witte zeefdruk die doet denken aan zeecontainers. De print is craquelé, net als de oude schilderijen van grote meesters, en geeft de print een ‘gedragen’ look. Dat gaan we dit seizoen meer zien in zeefdruk en prints. De opdruk ligt zo net iets minder óp het shirt en vormt meer één geheel. Aan de zijkanten van de cargo-broek zitten twee zakken met kleppen voorzien van een drukknoop. Een trend van jaren terug (gelukkig maar) maar door de combi met blauw jersey prima gelukt! Ook ideaal voor knikkers, stenen, stokjes, stickers en nog veel meer….

De broek en jas heb ik gecombineerd met schoenen en shirt van Zara. Normaal heb ik (heel eerlijk) niets met superhelden shirts maar ik weet hoe dol Obis er op is en de print op het grijze shirt heeft een zelfde soort craquelé zeefdruk waardoor Obis blij is maar ik ook! De soft basketbalschoenen zijn van Zara. In de voering zit een beetje wol en de zool is van rubber. De schoenen zijn offwhite en de veters zijn mosgroen. Kortom een goede outfit voor een lange nazomer waarin nog lekker lang gespeeld kan worden.

Shirt 12,95(Zara), Schoenen 29,95 (Zara), bril van papa (Ray-Ban) en skateboard is van het Rotterdamse Dufarge.


Klik hier voor meer details van deze winterjas

OF klik hier voor een name it verkooppunt bij jou in de buurt!

Heb jij al een nieuwe winterjas gevonden? 

Tags: ,

0 Reacties

  • door Esther Reijgersberg-Biekart
    Posted 19 augustus 2013 19:38 0Likes

    Wat onwijs leuk dat je nu hier blogt, Mel! En Obis is natuurlijk ook een supermodel! Geweldige foto's!

Plaats een reactie