MUY MALO: LEKKER STOUT


Door: Jo

Op koninginnedag in 2006 werd ik voor het eerst mama van een meisje: Faye. Na het stoere spul mocht ik ein-de-lijk los op jurkjes, kleur, frutsels en toegeven ik sloeg ook wel eens door…

Tegelijkertijd werd in dat jaar een heel leuk en vrolijk Nederlands meisjes kinderkledingmerk geboren; Muy Malo. De naam doet je wellicht geen nederlandse roots vermoeden, maar Muy Malo betekent vrij vertaald in het spaans ‘lekker stout’. Hun filosofie: stout is ‘cool en fun’ en veel spannender dan braaf. Lekker jezelf zijn dat is het motto en dat komt tot uiting in fel gekleurde kledingstukken (4-12 jr) met oog voor detail. Combineer ze met elkaar en je krijgt een te gekke outfit waar je helemaal vrolijk van wordt! Lekker onderscheidend door een zeer uitgesproken stijl!

Voor de s/s 2013 collectie heeft Muy Malo zich laten inspireren door muziekstromen uit het verleden en deze onderling gecombineerd, waardoor er te gekke items en combinaties zijn ontstaan:

1.  BURLESQUE meets DISCO: denk aan materialen als tule, kant, gestreepte jersey met glitters gecombineerd met dierenprint en gebleekt denim, in heldere kleuren als blauw en koraalrood met gouden accenten.

BURLESQUE meets DISCO collectie

BURLESQUE meets DISCO

2.  TANGO meets HIPHOP: bolero’s, topjes en rokjes met laagjes en bloemenprint meets zwart-wit stippen, oversized en stoere worker style.

HIP HOP meets TANGO

3. CHARLESTON meets ROCK: oftewel parels gemixed met studs tot uiting komend in jaren ’20 jurken, materiaal- en printmixen en pasteltinten met een hele zomerse uitstraling.

CHARLESTON meets ROCK Muy Malo

CHARLESTON meets ROCK

Ook de bikinicollectie is wederom om van te kwijlen en we wachten met smart af wanneer deze uitgeleverd gaat worden (en een beetje zon zal ook wel wat helpen)

Muy Malo bikinicollectie

Muy Malo bikini

SWIMWEAR Muy Malo

Faye draagt op de foto de offshoulder multicolor streep top met 3/4 mouw uit de  CHARLESTON meets ROCK lijn. Nu al leuk te combineren op een gebleekte (3/4) jeans en straks op een denim of colored hotpants (helemaal zomer 2013!) met stoere boots. De kwaliteit is hoogwaardig en kent een zeer comfortabel draaggemak.

Muy Malo lekker stout
Faye lekker stout!

Muy Malo tuniek 2013

Muy Malo detail

Hieronder nog een paar favorieten:

Muy Malo jasje

Muy Malo gebleekte jeans

Muy Malo sjaal

Streken, grappen, trucjes: helemaal Faye! Ach, met zo’n vrolijke meisjesachtige outfit mag dat toch….?\

Bekijk snel waar je Muy Malo kunt shoppen

Tags:

Plaats een reactie