Sell first – buy new


Een overschot aan kinderkleding is al snel een feit. Vanaf mijn zwangerschap shop ik menig kindermodewebhops leeg en mijzelf failliet. Je kunt niet genoeg variatie aan kinderkleertjes hebben, dat is mijn motto. Echter, het gevolg: overvolle commodelades en uitpuilende linnenkasten met veel moois. Want in de beginfase is bijna alles schattig en leuk! Maar al snel werd ik kritischer. Ik ging totaal op in de blogs en webwinkels waar nieuwe merkjes en hippe items aan de lopende band worden gepromoot. Mijn favorites zijn onder andere Zara, Converse, Emile et Ida en Imps&Elfs. Het voordeel is wel dat je op deze manier eeuwig kunt blijven combineren, stoer, lief, kitsch en ‘college style’. Lang leve de creditcard!

Sara Lou in Petit Bateau en Zara

Sara Lou 'college' Zara

Gelukkig ploppen de tweedehands (online) kinderwinkels als paddenstoelen uit de grond en mails over initiatieven om kinderkleding van en met vrienden te kopen, verkopen en ruilen, vullen mijn mailbox. Maar wat zal ik doen? Verkopen? Weggeven? Of toch alles bewaren? De afgelopen maanden hebben al veel zwangere vriendinnen, een grote diversiteit aan truitjes, jasjes, rompers en zonnehoedjes van mij voor hun pasgeboren kids voorbij zien komen. Maar haar eerste baby-Uggs geef ik niet weg. Ze staan mooi gedecoreerd op een plankje op haar kamer, zodat ik er af en toe nog een keer naar kan kijken. Wat stonden ze haar stoer. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om ze te verkopen of weg te geven, maar dat is geen optie. Ik mag het ook NIET van mijn beste vriendin. Zij heeft ze cadeau gedaan aan Sara Lou, so don’t even think about it! Daarom heb ik tijdens mijn eerste ‘kids-fashion-party’ haar tweede paar Uggs gekocht. Second hand, betaalbaar en lekker warm voor de voetjes nu de eerste sneeuw deze week is gevallen. Dit biedt weer nieuwe mogelijkheden voor kekke combi’s. Onlangs kreeg ik van een vriendin zelf gebreide sjaaltjes met schattige roosjes en strikjes. Helemaal in de stijl van Sara Lou. Dus niet alleen tweedehands, maar ook ‘home made’ is super hot voor 2013.

Uggs

Sara Lou met zelf gebreide sjaal

Mijn vriend attendeerde me er vorige week op dat het misschien toch beter is om een aantal items te verkopen in verband met mijn excessieve koopgedrag. Hierbij moet je denken aan een ‘sell first – buy new’-principe. Ik overweeg dus nog of ik me laat overhalen om naar de volgende ruil- en verkoopavond te gaan, zodat ik mezelf daarna weer te buiten kan gaan aan al het moois dat te koop is. En goed nieuws, de uitverkoop komt eraan. Mijn eerste aankoop wordt dan het super stoere demin jasje van Mini Rodini voor volgend seizoen. En koopjes jagen van IKKS, Shampoodle en Imps&Elfs. Zin in!!

In mijn volgende blog lees je meer over het nieuwe super kekke schoenenmerk UNiCKZ en het leuke is dat we ook een paar weg mogen geven! Hieronder alvast een voorproefje van Sara Lou met haar UNiCKZ. Let’s keep in touch…

Sara Lou met UNiCKZ

UNiCKZ

 

 

Tags: , , , , ,

2 Reacties

Plaats een reactie