Name It; de jogg-jeans


Door Jo:

Deze keer gaan we het hebben over jeans. Hoeveel jeans ligt er bij jouw uk in de kast? Minimaal 1 neem ik aan? Hier wel – beken beken beken- en niet alleen bij Co maar ook bij Jo….

Jeans is een onmisbaar item in de garderobe voor je mini. Het is op vele manieren en bij diverse stijlen te dragen. Jeans blijft altijd, is er altijd en kan altijd (tenminste, niet bij bepaalde dresscodes maar neem aan dat jouw mini nog niet bekend is met white tie, black tie of tenue de ville). O, en bij sollicitaties; niet doen!

Vandaag een stukje geschiedenis. Nee, stop! Niet wegrennen nu! Over de jeans die al 150 jaar (!) bestaat. Mocht je nog niet getriggerd zijn nu ga dan door naar de volgende alinea waarin ik uit ga wijden over een nieuwe vorm jeans. Ja, want denk je dat alle variaties al zijn uitgevonden, niet dus! Ik zal je niet vermoeien met Strauss (die de spijkerbroek vorm gaf in het jaar 1872), want dat verhaal ken je waarschijnlijk allang. Toch blijft het boeiend hoe iets met zeildoek en klinknagels uitmond in de spijkerbroek die wij tegenwoordig kennen. Ook al word de jeans bejubeld als DE basic van je garderobe, niets is zo aan trends onderhevig als de jeans! Neem de flared leg (hoe seventies), de gestolen-van-je-vriend versie (boyfriend), de tregging (niet te verwarren met een blauw geverfde legging), de hoge taille (schrap die maar; niet geschikt voor postnataal lijf), opgerolde pijpen, de skinny (mijn favoriet), drainpipe, straight, baggy, haremjeans, bootcut en nog eindeloze versies en let op dit was van pakweg de afgelopen 10 jaar! Need I say more?

Name It jogg-jeans

Een nieuw jeansmodel dus. We hebben het over de jogg-jeans. De zogenaamde Jogg-jeans (afkorting van jogging jeans) is een echte productinnovatie en is zoals de naam al doet vermoeden een combinatie van jogging en jeans. Door de stof wordt er met een nieuwe techniek een denimuiterlijk en gevoel aan de buitenzijde gecreëerd en een zachtheid van sweatcomfort aan de binnenzijde en dat komt ten goede aan het draagcomfort.

Olivia draagt uit de mini collectie  Name-it zo’n jogg-jeans. Heerlijk comfortabel (stretch!) en hardstikke hip! Name It MINI is leuke en mooie kinderkleding in de maten 80-98, met de nadruk op comfort, beweeglijkheid en duurzaamheid. In name it’s MINI-collectie vind je alles wat een nieuwsgierige peuter nodig heeft. Van ondergoed, pyjama’s en maillots tot jeans, blouses, shirts, jurkjes en functionele bovenkleding.

Name It jogg-jeans

Mocht je er even niet uitkomen; op de website van Name It vind je een jeans guide om er achter te komen welk model geschikt is voor je mini. Want naast dit model kan je nog legio andere jeans modellen en variaties terugvinden in de collectie van Name It zoals de baggy, regular, slim en x-slim. Zo weet ik dankzij deze guide dat Jade’s figuur zich uitermate leent voor een x-slim jeans van Name It, maar daarover een andere keer meer.

O ja, wist je dat er gemiddeld 7 spijkerbroeken per persoon in de kast hangen? Nog niet aan dit aantal voor je mini(‘s)? Check de website van Name-It!

Olivia Jogg-jeans Name It

Name It jogg-jeans Olivia in Name It jeans

Olivia in Name It jeans

Name It spijkerbroek

Name It spijkerbroek jeans

Name It spijkerbroek jeans

Name It denim MINI boy

Name It denim MINI boy jeans

Name It denim MINI girl jeans

 

 Naar de webshop van Name it

Tags: , ,

Plaats een reactie