Feestkleding voor kids


Door: Jo

De donkere dagen voor de kerst gaan meestal samen met een bulk aan ‘sale’ aanbiedingen. Niet alleen proberen winkeliers mensen te trekken met allerlei stuntaanbiedingen namens de mannen met baarden (lees sinterklaas en de kerstman), ook moet er ruimte worden gemaakt voor – jawel- de feestcollectie.

Volgens de tijdschriften staan kerst en oud&nieuw garant voor glitter, satijn, fluweel, en -o shock en horror- heel veel bling-bling. We heffen het champagneglas, de kerstboom van 2 meter staat te fonkelen en het malse wild staat te pronken op de feestelijk gedekte tafel terwijl de familie unaniem elkaar liefdevol in de ogen kijkt. Dat het in huize Jo&Co er meestal iets anders aan toe gaat durf ik je wel te verklappen; we slapen uit, hijsen ons in het meest makkelijke kloffie en blijven heel de dag binnen kadootjes uitpakkend en gourmetten onder luid geschal van de meest foute kerscd ever (ooit gratis gekregen bij een pak sap). De kat loopt bedelend rond de tafel en de vloer is bezaaid met inpakpapier en speelgoed…

Feestkleding deed ik nooit aan, maar sinds Co hun eigen activiteiten rondom de feestdagen krijgen (met zowaar een kerstdiner op school), ga ik schoorvoetend overstag. Want stiekem spot ik toch echt wel hele leuke items her en der. Zo heeft Gap een te gek fluwelen military jacket voor mijn minimeisje die ik lekker ga combineren met een printlegging en stoere boots onder een tule ballonrokje met lovertjes. En kijk ook eens bij de schattige tule jurkjes met rozetten in kleuren als tutu roze en koraal; zwijmel… Maar hey, combineer het allemaal met een knipoog om ‘tuttig’ te vermijden. All Stars of motorboots mogen prima onder zo’n opgedirkt jurkje en style het af met een grofgebreid vest of army look jasje.

GAP feestcollectie GAP military jacket

GAP tule rokGAP tule jurk peuter meisjeGAP feestjurk meisjesGAP glitter maillotOok bij de Zara zien we volants (in combinatie met studs!) in veelal grijstinten. Voor de jongens (vermijd het colbertje-strikje effect!)  spotte ik heuse kostuumpantalons die je stoer kan combineren met sneakers en een -hoe retro- argyle trui of kabelvest. En ook de mini’s komen in stijlvol en fashionable de feestdagen door.

Zara rok tulePakpantalon ZaraZara vest jongensZara jurk baby meisjeZara baby jongensEen bekend adresje voor feestelijke en betaalbare items (ook niet geheel onbelangrijk in de decembermaand) is Name It. Het tule rokje blijft jaar in jaar uit favoriet (hier gaan ze door van meisje 1 op meisje 2 en een beetje geluk op meisje 3) en deze collectie is er zelfs een exemplaar met strikjes. En oef de glam koeienriem is wel heel erg feestelijk….hebben-hebben-hebben!

Name It feestjurkje baby meisjesName It tule rok glitterName It maillot glitterName It rok strikjesName It riem kerstDe eerste items zijn al heel enthousiast besteld. Dit jaar komen wij  de feestdagen in huize Jo&Co heel magazinewaardig door….

 

 

Tags: , , , , , , ,

0 Reacties

 • door Siem
  Posted 12 november 2012 19:11 0Likes

  Ik heb al aantal dingen besteld bij gap. Een van de vele artikelen is dat suede circus jasje zoals mijn dochtertje het zelf noemt 🙂

  • door johanna
   Posted 14 november 2012 15:29 0Likes

   Ik ook in het blauw! Krijg m vandaag binnen. Foto volgt snel! stuur jij ook de foto’s door? Heel benieuwd!

Plaats een reactie