Jade de prinses


Door: Johanna

Ik ben fan van Maxima. Toegeven, ze haalt het niet bij Kate Moss, maar toch volg ik haar stijl nauwlettend. Zij is de belichaming van een moderne prinses. Eindelijk… En daar zit het ‘m in, denk ik mezelf analyserend. Want ieder meisje wil een prinses zijn. Bijna dan, er zijn ook seksegenoten die profvoetballer willen worden. Of lijsttrekker.

Jade mag binnenkort haar 5e verjaardag vieren. Vier keer per jaar verkeer ik in dezelfde crisis: wat voor een kado moet ik nu weer geven? Meestal verzin ik iets in de categorie ‘nuttig’ zoals voor de oudste dochter een fiets. Voor zoonlief een sloophouten buro (vond mama ook erg leuk). Maar wanneer je krap een jaar na je zus volgt, deel je zowel haar speelgoed als kledingkast. Kortom, van alles al voorzien. Mama in paniek!

Als het aan Jade ligt vraagt ze alleen maar verkleedkleding. Draagt ze alleen maar prinsessenjurken, tiara’s en polyester handtasjes. Dag en nacht.  Haar gedeelte van de met haar zus gedeelde kledingkast hangt vol met tule rokken, door haar moeder nog enigszins acceptabel gecombineerd met printleggings en bikerboots. Want tule met jeans gecombineerd of leren jack is nog best wel hip. Jade ziet liever een combinatie  met de door haar felbegeerde schoenen met hak (roze!), maar ook ik heb grenzen. Prinses, dat wil ze zijn! Allereerst schiet ik in standje ‘daar hebben we al genoeg van’, maar wanneer de datum rap nadert ga ik in mijn wanhoop toch overstag onder het mom van flauwe excuses als ‘het slijt’ (waar!) en ‘mocht ze er niet mee spelen ook leuk voor haar babyzus over een paar jaar’. En dus zit ik twee dagen voor de magische wisseling naar ‘5’ op een veel te laat tijdstip webshops af te zoeken naar prinsessenjurken.

Ik stuit op de webshop Laluzz.nl en ik waan mij binnen enkele seconde een prinses! De flamencojurken zijn te leuk en de accessoires maken het helemaal compleet. Persoonlijk vind ik de prijzen reuze meevallen vergeleken met bijvoorbeeld de verkleedjurkjes van het merk Lucy Locket die ook een aanrader zijn overigens. Dit merk kan je bijvoorbeeld kopen bij de Bijenkorf en zijn ook prinsessenwaardig (goede kwaliteit!). Op dit moment hebben ze een leuk roze model in de sale; tip! Ook hebben ze bij Laluzz leuke kadootjes voor bijvoorbeeld een kinderpartijtje. Klik klik besteld. Klaar.

O wat zal ze stralen; een echte prinses! Net als haar moeder…opgelucht…crisis overleefd!

 

Jade_Kindermodeblog_prinses

Kindermodeblog_johanna

Tags: , ,

Plaats een reactie