Vier mooie bruidsmeisjes

Dit weekend is mijn zus getrouwd en daar waren ook vier mooie bruidsmeisjes bij. Ze zagen er prachtig uit in hun pastel blauwe jurkjes met pastel roze strik!

Toen mijn zus maanden geleden vroeg of ik me wilde ontfermen over de kleding van de bruidsmeisjes, was mijn eerste reactie; ja graag! Maar mijn tweede; ohjee, hoe doe ik dat? Kinder bruidsmode is een ver van m’n bed show. En de inspiratie leek ook niet voor de hand liggend. Ik ben van de generatie eerst babies dan trouwen, dus  ik had nog geen snoezige beelden en herinneringen in mijn hoofd. Bovendien is het vinden van dé perfecte jurk in viervoud, zelfs voor mij geen eitje.

Gelukkig kwam mijn zus met goed bericht! De moeder van de vrouw van de man van de getuige van de aanstaande man van mijn zus –volg je ‘m nog- wilde de bruidsjurkjes maken. Okido. Dat is geregeld! Over het model van de jurk werden per Whats App knopen doorgehakt. Hoe modern en effectief! Vervolgens ging ik met de vrouw van stoffen uitzoeken op de lapjesmarkt. Ik zat natuurlijk tot over mijn oren in de pastel trend, dus ik had daar wel een beeld bij. Samen werden we het snel eens over een mooie blauwe pastel kleurige stof, gecombineerd met roze lint.

Hoe het toen verder ging heb ik alleen van horen zeggen. Tussen de ambachtelijke uren (mijn respect!!!) deden we een doorpas sessie. Maar met mijn eigenwijze peuter op bezoek bij wildvreemden -om een blauw lappie stof te passen- brak een periode van jurkje-stress aan. Mijn meisje weigerde namelijk om ‘door te passen’. Omdat de jurk in zéér fragiele staat verkeerde, kon ik niet zonder kleerscheuren doorzetten.

Maar na de vakantie in Griekenland, besloot madame dat het genoeg was geweest. We waren nog geen geen 5 minuten binnen en ze had haar ‘prinsessenjurk’ al aan. Want stiekem vond zij het geweldig dat ze ‘mee mocht trouwen‘.

Last minute gingen we ook nog opzoek naar mooie ballerina’s en deze werden online besteld bij de Zara. Het werd nog even spannend – ze werden 2 dagen voor tijd geleverd- maar eind goed al goed.

En toen was het 11 augustus en huppelden er vier mooie bruidsmeisjes rond (én een prachtige bruid). De meiden zagen eruit om door een ringetje te halen. Helaas laten de echte foto’s nog even op zich wachten, maar hier toch twee mobile kiekjes.

Bruidsmeisjes_jurkjes

Bruidsmeisjes_bruids kindermode

Heb jij al ervaring met kinder bruidsmode?

Plaats een reactie