Kindermode meets Chanel


Door: Sanne

Het begon allemaal lang geleden. In 1909 om precies te zijn. Coco Chanel!  De heldin onder de helden van de mode. Chanel werd beroemd om haar vernieuwende snit: de typische luxueuze maar comfortabele mantelpakjes in een handgeweven tweed. Tweed was toendertijd hip, omdat deze stof meestal werd gebruikt voor de heren onder ons. Het was in de tijd een revolutie in de damesmode.
Tweed is een tijd lang een beetje oudbollig geweest, saai en vooral niet hip. Laten we eerlijk zijn, je ziet het nog vaak bij de ‘Upper East Side-dames’ 🙂
Toch speelt het de laatste jaren weer een beetje op, en zie je steeds weer wat meer tweed voorbij komen. Ik vind het fantastisch met een basic shirt eronder en een lekkere skinny-spijkerbroek met sneakers of juist met een stoere boyfriend-jeans en een paar ballerina’s.
Ik besefte me dat Chanel haar stempel heeft gezet in de (dames)mode toen ik de superschattige tweed-jasjes van de nieuwe collectie van Zara zag. Ik was op slag weer verliefd en de enorme behoefte om er een paar aan te schaffen en niet alleen voor mezelf 😉
Hoewel de jasjes die ik het leukst vind, niet in Romy haar maat zijn, wil ik je mijn ‘obsessie-objecten’ zeker niet onthouden.

Is het wel verstandig om te zeggen dat de jasjes uit de nieuwe collectie van de Zara komen? 😉

Het ietwat stijve rode tweedjasje wordt wat minder 'stijf' met een hippe spijkerbroek en een paar Allstars bijvoorbeeld!
Het jasje links bovenin is mijn favoriet! De stof heb ik wat beter laten zien in het midden. Die kleuren; helemaal perfect!
Het blauwe jasje gecombineerd met een stoere, zwarte spijkerbroek is natuurlijk helemaal de bom. Het linker jasje (ik hou van de basic kleuren) is natuurlijk super met een hele lichte spijkerbroek en een paar witte sneakers!

 

Wat vind jij van tweed stoffen?

Tags: , ,

Plaats een reactie