Jeans wassen is overbodig!


Ik hoor vaak moeders klagen dat er zo snel gaten vallen in de jeans van hun kinderen, maar ook echte jeans-lovers moeten even verder lezen….

Op de website van www.textillia.nl kwam ik dit nieuwsbericht tegen en ik móet dat even met jullie delen!  Uit onderzoek van de Canadese student John Le is namelijk gebleken dat een broek die na 15 maanden !!! een sopje krijgt, bijna net zoveel bacterien bevat als een broek die pas twee weken gedragen is. Omdat het aantal geurtjes door het dragen wél toeneemt is het niet aan te raden té lang met een wasbeurt te wachten…hoewel de student ook daarvoor een oplossing bedacht en positief heeft getest…doe je jeans een nachtje in de vriezer.
Mijn advies is om je jeans zo vaak als ‘nodig’ is te wassen, maar zeker niet ‘overbodig’ vaak te wassen. Zonde van de wassing! Tenzij je juist een wat valere gloed mooi vindt.  Hoe vaker een jeans wordt gewassen, hoe dunner de broek wordt. Zeker met buitenspelende kinderen is ‘t het overwegen waard om de tips van John Le te volgen….

 

Tags: ,

Plaats een reactie