DE VIJF LEUKSTE KINDERKAMER THEMA’S

De vijf leukste kinderkamer-thema’s

Ga jij voor het eerst een kinderkamer inrichten of is je kind toe aan een make-over van de kinderkamer, en zoek je leuke inspiratie? Kies dan voor een thema-kamer!

Bij een thema-kamer kies je een thema waarin je de ruimte inricht. Een thema zorgt voor eenheid in de inrichting en geeft bovendien houvast bij het uitzoeken van kleuren en spulletjes. We geven je graag vijf inspirerende voorbeelden van leuke thema’s voor de kinderkamer.

Sprookjes

Sprookjes en andere verhalen zijn niet weg te denken uit de kinderwereld. Het is dan ook een heel geschikt thema voor een kinderkamer. Kies voor één sprookje of een combinatie van sprookjes(figuren) en neem dat als rode draad. Kleuren kies je aan de hand van het sprookje. Heeft het bijvoorbeeld een prinses in de hoofdrol? Kies dan voor roze en crème als hoofdkleuren. Is het een stoere ridder? Daar passen lichtgrijs en zachtblauw goed bij. Gaat het om sprookjes in de bredere zin van het woord? Dan kies je voor aardetinten en groen. De kamer kleed je aan met accessoires verwijzend naar het sprookje, zoals een lamp in de vorm van een paddenstoel, muurstickers, kleurrijke kleedjes en een leuke beddensprei.

Circus

Het circus is een feestje! Dit thema vraagt om lekker veel kleur. Kies twee of drie kleuren, ga voor een lichte tint op de grotere oppervlakten zoals de muren en het plafond, en werk verder met donkerdere kleuren in de meubelen, het beddengoed en accessoires. Voorkom een te bonte verzameling aan kleuren, daardoor kan de slaapkamer druk overkomen. Met slingers en vlaggetjes aan het plafond, muurstickers van ballonnen, dieren en vrolijke clowns en lampen en knuffels in de vorm van dieren maak je het circus thema compleet.

Safari

Bij het safari-thema passen aardse tinten zoals zandkleur, oker en donker oranje, en zonnige accenten in geel en hemelsblauw. Kies voor een lichtere kleur aan de muur en beplak deze met muurstickers van savanne-dieren, of met een strook behang met een savanne-landschap met bijvoorbeeld olifanten, giraffes en bomen. Kies voor natuurlijke materialen in de kinderkamer, zoals rieten mandjes, linnen (over)gordijnen en katoenen kussentjes voor extra sfeer.

Natuur

Wil je een wat breder thema waarmee je kunt variëren, bijvoorbeeld als je kind na een tijdje een make-over van de slaapkamer wil? Kies dan voor het natuur-thema. Hiermee kun je veel kanten op. Bijvoorbeeld door de nadruk te leggen op dieren, op planten of een bepaald landschap. In dit thema geeft ton sur ton (kleur op kleur) rust in de kamer. Kies voor een natuurlijke kleur zoals groen of een aardetint en pas deze in verschillende tinten toe in de hele slaapkamer. Combineer dit met natuurlijke materialen zoals riet, hout en katoen en completeer het met een paar planten.

Onder water

Het onder water thema spreekt tot de verbeelding. Welke dieren kom je tegen, wat voor planten en welke fantasiewezens leven er onder het wateroppervlak? Kleuren zijn blauw, grijs en groen, accenten breng je aan in donkerdere tinten van deze kleuren. Denk bijvoorbeeld ook aan muurstickers van vissen, zeemeerminnen of een gezonken schip met een goudschat. Ga voor een lamp die zeedieren op de muur projecteert, voor mobiles aan het plafond en zachte kleedjes op de vloer. Kies je voor blauwe inbetween gordijnen, dan valt het daglicht gefilterd binnen, zodat het net lijkt of de kamer een echte onderwaterwereld is.

Plaats een reactie