TIP: EEN DUURZAAM KINDERFIETSEN ABONNEMENT

TIP: EEN DUURZAAM KINDERFIETSEN ABONNEMENT

Je hoort het elke ouder wel eens zeggen, en zeker op Kindermodeblog kennen wij “dit probleem” als geen ander. Paar van die oneliners die je vast wel eens voorbij hebt horen komen. ” Wat groeien ze toch snel uit hun kleertjes he? Hij heeft nét nieuwe schoenen, zijn ze nu alweer te klein? Maar die jas heeft ze pas een paar keer aangehad? ” Helaas maar waar, twee keer knipperen met je ogen en er heeft zich weer een nieuwe groeispurt aangediend. Kinderen groeien als kool en daar weten wij ouders alles van! En onze lieve schattebouten groeien niet alleen als een raket uit hun hippe kinderkleding en coole kinderschoenen, ze groeien ook veel te snel uit hun knappe kinderfiets. En dat is best een dure grap.

Maar gelukkig is daar BikeFlip! Hét duurzame kinderfiets abonnement. Hun slogan luidt: Kinderen groeien. Fietsen niet! Een kinderfietsen abonnement, wat een fantastisch idee. Wij willen jullie dan ook graag meer vertellen over dit mooie en innovatieve concept! En ben je opzoek naar de beste kinderfiets, dan is een circulaire kinderfiets misschien wel de allerbeste optie.

Casparis Beyer, één van de oprichters, zag tijdens zijn studie Sustainable Business and Innovation in Utrecht overal fietsen in de stad. Sommige staan daar maar te verroesten en hij dacht, zou dat nou niet wat duurzamer kunnen? Tijdens een studieopdracht bedacht hij daarom met vier medestudenten BikeFlip en zo geschiedde: een abonnement op een circulaire kinderfiets met omruil- en reparatieservice aan huis.

Op dit moment moment opereren zij alleen nog in de omgeving Utrecht, maar het idee en concept is in ieder geval al fantastisch, dat smaakt naar een groter bereik! En heel leuk nieuws: vanaf maart 2023 zal BikeFlip uitbreiden naar Amsterdam.

Hoe het precies werkt? Dat gaan wij je even uitleggen. Je gaat naar de website en kiest allereerst de maat van de fiets die je nodig hebt bijvoorbeeld kinderfiets 12 inch of kinderfiets 20 inch. Ze hebben trouwens ook al loopfietsen! 🙂 Je rekent dan vervolgens een klein bedrag af, en sluit daarmee een abonnement af. Wat ook echt top is, bij alle kinderfietsen zit een gratis slot, bel en verlichting. En heb je een kleine fiets? Dan kunnen er ook gratis zijwieltjes bijgeleverd worden. Dat is mooi en praktisch voor de drukke papa of mama, want dan ben je in één keer klaar.
Twijfel je nog over de maat? Daar hebben ze op de website een hele handige uitleg voor: ” de bikefinder”. Kan dus niet misgaan. Heb je toch nog teveel twijfels en wil je liever een proefritje maken met de kleine? Geen probleem! Je bent welkom om langs te komen op de werkplaats in Maarssen.
Dit klinkt toch fantastisch allemaal? En dan hebben we het nog niet eens gehad over de reparaties… ze hebben een reparatie service aan huis. Het omwisselen van de fiets voor een grotere maat doen ze ook aan huis. Alle fietsen worden in de sociale werkplaats in Maarssen, opgeknapt en gecontroleerd. Zo ben je altijd zeker van een kwalitatieve goed werkende fiets.

Wij vinden dit echt zo goed klinken allemaal, en rest ons alleen nog te zeggen: vertel het voort! En woon je in Utrecht of omgeving? Probeer het uit.

Jullie ook zo enthousiast?

 

 

Tags: , , , ,

Plaats een reactie