3X TIPS OM LANGER VAN DE LEKKERSTE PARFUM TE GENIETEN

Wanneer je ‘s ochtends bent opgestaan en gedoucht bent, trek je natuurlijk allereerst je leukste outfit uit de kast. Grote kans dat het dit seizoen een outfit is met een mooi oversized colbert of gilet, aangezien dit dé outfit trend items zijn van dit seizoen. Dan komt je make up tevoorschijn en wordt je slaaplook weggetoverd met concealer en je doet een lekker laagje mascara op. Als je moeder bent en kleine kinderen hebt, zul je vast en zeker een snelle routine hebben ontwikkeld voor je daily look. Maar de finishing touch van je ochtendritueel is toch wel een heerlijk parfum! En gelukkig is dit een handeling die geen tijd kost, en meteen een heerlijk gevoel geeft! Een goed begin van de dag. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik word altijd zó blij als ik een lekker luchtje opspuit. Een heerlijk parfum maakt mij gewoon meteen heel vrolijk. Vanaf dat moment krijg ik extra zin in de dag en heb ik zin om aan de slag te gaan! Maar eerst nog even snel ontbijten en de kids wegbrengen naar school. En natuurlijk nog even naar mijn favoriete koffie tentje om de dag te beginnen met een lekkere cappuccino haver. En mijn lekkere luchtje gaat gezellig met mij mee 😉

Zijn jullie ook zo gek op parfum? Ik enorm! Ik hou van frisse en luchtige geuren, en ik heb ze zeker liever niet te zwaar. Daar houd ik niet van. Ik wissel graag af, want ik ben dol op verschillende luchtjes. Ook een fris mannen luchtje spuit ik gerust op, ik hou ervan!

Een lekker geurtje wil je natuurlijk het liefst de hele dag blijven ruiken. Dat wordt misschien wat lastig want je went ook aan een geur, maar er zijn wel wat manieren en tips om ervoor te zorgen dat de geur langer behouden blijft en jij er zelf langer van kunt genieten. Deze tips heb ik even voor jou op een rijtje gezet. Misschien heb je er wat aan.

Tip 1: Breng je parfum aan op een licht vochtige huid. Parfum trekt namelijk veel beter in wanneer je huid niet te droog is. Dus spuit het op na het douchen of spuit het op je huid die je eerst lekker hebt ingevet met crème. Maar bijvoorbeeld een beetje vaseline kun je hiervoor ook gebruiken. Spuit het dan pas erop, zo blijft de geur langer behouden. Een parfum is meestal opgebouwd uit 3 verschillende noten. Topnoten, hartnoten en basisnoten. Deze laatste noten blijven het langste hangen, maar goed, niet als je huid te droog is natuurlijk. Gelukkig kun je deze nu hacken. Ben je trouwens benieuwd naar de geschiedenis van parfum? Dan is het echt wel interessant om daar een artikel over te lezen.

Tip 2: We stipten het net al even aan, maar wanneer je steeds hetzelfde luchtje draagt, treedt er gewenning op. Hierdoor ga je het minder goed ruiken en dat is eigenlijk best wel jammer. Onze tip is daarom, wissel je luchtjes af. Zelf heb ik ook verschillende luchtjes. Deze favorieten staan op dit moment op mijn make-up tafel: Tommy Hilfiger girl, Lancôme Idôle en Sun van Jill Sander. Wat zijn jouw favoriete parfums?

Tip 3: Spuit de parfum tegen de haargrens in je nek. Geurmoleculen worden namelijk door het haar goed opgepakt. Pak echt de haargrens en spuit de parfum bijvoorbeeld niet bovenop je haar, want dan gaat de lucht van je shampoo en je parfum juist door elkaar en dat is niet de bedoeling. Dus een lekkere spray bij je haargrens doet wonderen en zorgt ervoor dat jij langer van je lekkere geur kunt genieten.

 

Plaats een reactie