BRUILOFTSKLEDING KIND

Door: Judith

Vorig jaar rond deze tijd ging ik op zoek naar de juiste kinderkleding voor onze kinderen voor onze eigen bruiloft. Het enige wat ik wist, was dat ik geen traditionele bruidskleding voor de kinderen wilde hebben. Het moest bij hun passen maar ook bij het thema van de bruiloft: Bohemian stijl op het strand.

In de agenda stond 25 september 2021 groot omcirkeld. Uiteraard met twee grote uitdagingen.

1. Corona en de maatregelen
2. Het weer.

Bij het zoeken naar de juiste kleding voor de kinderen moet je iig rekening houden met het weer. In september kan het prachtig zijn maar ook steenkoud. Het is zeker geen spaghetti bandjes weer en daarom ben ik meer gaan zoeken in laagjes. Nadat ik ruim 9 maanden van te voren zelf was geslaagd voor mijn jurk ben ik eerst begonnen met het zoeken van een bepaalde stijl op Pinterest. Lichte kleuren zoals gebroken wit en zand hadden de voorkeur. Maar als accent kleur had ik ook brique in gedachten.

Toen vorig jaar de lente/zomer collectie uitkwam ben ik eerst online gaan zoeken op o.a. smallable.com. Ze hebben hier veel verschillende kindermode merken en de stijl die ik zocht: neutraal, natuurlijke stoffen maar ook comfortabel.

Vervolgens ben ik in maart naar mijn favoriete kinderkleding winkel in Rotterdam geweest: Pommes de Jus, zodat de kinderen ook konden passen. Samen met Lonneke en Rienke de twee eigenaresses hebben we een rekje samengesteld en toen kon er gepast worden. Voor Tygo was ik al snel overtuigd. Hij kreeg een linnen korte broek van Mingo met daarop een overhemd met korte mouwen van MarMar Copenhagen met een klein blauw en zand kleurig streepje. Het was comfortabel en hij vond het zelf prachtig. Kate heeft een stoere stijl dus dat wilde ik graag ook in haar kleding terugbrengen. Mijn voorkeur was toch een jurk en na verschillenden jurken te hebben gepast ging onze beide voorkeur uit naar een ongebleekt katoenen jurk van Finger in the nose. Hij stond enerzijds heel stoer maar ook heel stijlvol. En daarnaast kan ze hem met een beetje mazzel ook dit jaar nog aan.

En dan de schoenen. Voor Kate wist ik het meteen. Stoere cowboylaarsjes. Ik heb contact gezocht met Frederieke voor hulp en die kwam met deze waanzinnige laarsjes van Shoesme aanzetten die er super bij paste. Voor Tygo hebben we uiteindelijk bij de H&M nette instappers gevonden en beide hadden nog gloednieuwe witte gympen voor op het strand.

De laagjes in september. Voor Kate had ik voor als het koud zou zijn een furry vestje. Voor Tygo ben ik in de laatste maand nog op zoek gegaan naar een stoer beige jasje. Uiteindelijk vond ik die in de sale bij IKKS

Op de dag zelf zijn de kinderen pas een half uur voor iedereen er was aangekleed en had ik  voor Tygo een reserve overhemd mee voor het geval hij vreselijk zou morsen. Kate haar haar werd mooi ingevlochten en omdat ze een overhemd jurk had hoefde het niet over haar hoofd heen.

Al onze neefjes en nichtjes waren de hele dag tot en met de receptie aanwezig. In totaal 13 kinderen in de leeftijd van 2-16 en iedereen was gekleed in de bohemian stijl en zelfde kleurstelling wat heel mooi matcht voor de foto’s.

We hebben een prachtige dag gehad. Alle maatregelen waren vanaf die dag versoepeld

En het weer was fantastisch. Niet te warm en vanaf 14:00 brak de zon door en die ging pas onder bij zonsondergang.

 

Mijn tips voor het zoeken naar kleding voor kinderen bij een bruiloft:

  • Maak een goed moodboard via Pinterest
  • Betrek de kinderen erbij dat vinden ze super leuk
  • Denk ook aan hun eigen stijl, ze moeten zich er wel fijn in voelen
  • Denk goed na over het jaargetijde en in laagjes

Nu op naar het trouwseizoen .

Liefs Juut


Foto’s zijn gemaakt door Puurmoment 

 

 

Tags: , , ,

Plaats een reactie