ZO VERWIJDER JE VLEKKEN UIT KINDERKLEDING


Ongelukjes gebeuren, dat weet je als ouder. Toch is niets vervelender dan een vlek op de nieuwe outfit van je kind. Dit is hoe je veel voorkomende soorten vlekken verwijdert, zodat je je kind weer met trots in zijn leuke kinderkleding naar school of een kinderfeestje kan sturen.

Grasvlekken
Grasvlekken pak je het beste zo snel mogelijk aan, want door het chlorofyl in gras is de vlek moeilijk te verwijderen. Behandel de vlek eerst met een vlekkenmiddel, zoals ossengalzeep of vlekkenspray. Daarna kun je de kleding het beste in de machine wassen met een enzymhoudend wasmiddel en op de hoogste temperatuur waar de stof tegen kan.

Urinevlekken
Als je kind last heeft van bedplassen, heb je regelmatig te maken met urinevlekken in ondergoed en nachtkleding. Was de kleding eerst zonder wasmiddel (koud water) met alleen een kopje schoonmaakazijn. Wanneer de wascyclus is voltooid, laat je de was opnieuw draaien (dit keer met wasmiddel) en was je op de heetste watertemperatuur die voor de stof wordt aanbevolen.

Chocola
Voor het behandelen van chocoladevlekken heb je verschillende opties. Nadat je zoveel mogelijk chocolade van de kleding hebt gehaald, behandel je de vlek met een vlekkenverwijderaar of ossengalzeep of gebruik je een voorwasprogramma met een wasmiddel dat enzymen bevat. Daarna draai je een gewone machinewas. Als de vlek blijft zitten, kun je opnieuw wassen met een bleekmiddel dat veilig is voor de stof.

Vruchtensap
Kleding met vlekken van vruchtensap week je het beste eerst een half uur in koud water. Breng daarna een beetje schoonmaakazijn aan op de overgebleven vlek en laat dit eveneens een half uur intrekken. Was het kledingstuk vervolgens in de wasmachine met een bleekmiddel dat geschikt is voor de stof.

Lijm en stickers
Verwijder zo veel mogelijk van de sticker of lijm met een bot mes. Als er lijmresten achterblijven, breng dan glycerine aan. Spoel de stof af en wrijf vervolgens vloeibaar afwasmiddel op de resterende vlek voordat je de kleding in de wasmachine doet. Succes!

Plaats een reactie