HIPPE KINDERKLEDING KOPEN OP EEN BUDGET; KAN DAT?


HIPPE KINDERKLEDING KOPEN OP EEN BUDGET; KAN DAT?

Al vele jaren delen we hier inmiddels tips en inspiratie op kindermodegebied.
Met heel veel liefde delen we iedere dag het laatste kindermode nieuws, de nieuwste kindermode trends,  de leukste webshops, outfit inspiratie etc.  Maar soms krijg ik te horen dat al die leuke ouftits alleen gedragen kunnen worden als je bereid bent er veel geld aan uit te geven. Nou is het zeker zo dat er een prijskaartje hangt aan kwalitatief hoogwaardige en duurzame kindermodemerken maar door het toepassen van wat slimme trucjes kan elk kind er hip en tof uitzien zonder dat je als ouders meteen bankroet bent. Ik deel graag enkele van deze tips met je!

* Combineer! Ik ben een groot voorstander van het mixen en matchen van merken. Dus combineer dat ene supertoffe merkitem met een basic / budget item en de keer erop weer met iets anders. Zo kan je de outfits steeds wisselen en kan je ook vaker plezier hebben van het duurdere item.

* Geduld wordt beloond. Oké het is tegenwoordig soms zo dat van bepaalde merken de populaire items de dag na de lancering al uitverkopen. Maar over het algemeen blijft een groot deel van de collecties de eerste periode overeind en start de mid-season sale al na 2 maanden.  Dat scheelt in eerste instantie dus vaak al zo’n 25%. Wacht je nog een paar maandjes langer op de uiteindelijke sale (die vaak nog midden in het seizoen plaatsvindt), heb je de kans om al die pareltjes die je zo mooi vindt voor de helft (of meer) op de kop te tikken.  Soms vind je hier ook net die niet-trendgevoelige kledingstukken die je in een maatje groter voor het jaar erop al kan scoren.

*Budget webshops. Voor het scoren van de combinatie pieces kan je tegenwoordig bij zoveel shops terecht! De één is tegenwoordig nog hipper dan de ander. En af en toe moet je gewoon heel goed zoeken, want bij die shop waarvan je denkt dat er niks leuks tussen kan zitten ontdek je soms toch net even een mega musthave!

* Koop en verkoop 2e hands kinderkleding. Het is nou eenmaal zo; merken verkopen! Dus als je niet te veel geld direct aan kleding wilt uitgeven koop het dan tweedehands op marktplaats of via Facebook op Instagram (het stikt hier van de aparte verkoopgroepen / pagina’s). En is dat toffe dure kledingstuk van jouw kind te klein, verkoop dit dan weer door via diezelfde sites. Zijn we gelijk allemaal een beetje duurzamer bezig 🙂

* Google is je beste vriend! Vaak shoppen we alleen bij de geijkte shops zowel off- als online. Maar er zijn nog zoveel onontdekte sites en shops die door een beetje inventief te google’en ineens naar voren komen. Ken je bijv deze al? https://www.wildstore.nl/merken/koko-noko
Oh en vergelijk ook prijzen! De ene shop is de andere niet en soms (zeker in sale tijden) kan dat net een hoop schelen!

* Last but not least! Volg de budget musthaves tips die we hier geregeld voorbij laten komen!

Tags: ,

Plaats een reactie