DE MUSTHAVE SNEAKERS VAN DIT MOMENT

Be too (old)school for cool

Herinner je je nog dat paar sneakers die je als kind werkelijk óveral naartoe aan wilde trekken? De schoenen die je moeder voor je had gekocht voor de verjaardag van je tante, ennog even schoon moesten blijven. Vanuit je kast staarden ze je aan en schreeuwden erom om gedragen te worden. Na de verjaardag mochten ze dan eindelijk aan naar school. Vol trots liet je ze zien aan je vriendjes en jij wist; de komende tijd draag ik alleen nog maar dit paar schoenen.

De obsessie van de kids van nu is overduidelijk de sneaker Superstar van Adidas. De oldschool gympen worden overal op de schoolpleinen gespot. In alle staten huppelen ze voorbij; van gloednieuw tot compleet versleten. Door de stoere uitstraling is de schoen zonder twijfel waardig aan zijn naam.

Zoals we allemaal weten komen trends na loop van tijd weer terug. Dat is ook het geval bij deze tijdloze kinderschoen. Adidas kwam in 1969 met het model en werd in het begin vrijwel alleen door basketballers gedragen. Naast een toffe look heeft de kinderschoen dus geen tekort aan goede kwaliteit. Nadat de bekende rapgroep Run-D.M.C een lied schreef (‘My Adidas’), werden de sneakers een enorme hit ook buiten de sportzalen.

De witte Adidasjes met de bekende drie zwarte strepen zijn al jaren niet weg te denken van het wereldwijde straatbeeld. Maar nu oldschool weer helemaal hip is, hebben de schoenen een ontzettende boost gekregen in populariteit. Niet alleen zijn de kinderschoenen niet seizoensgebonden, ze zijn ook nog eens uniseks. Dat is lekker combineren dus met jeans, shorts én jurkjes!

Je kunt de gympen werkelijk bij iedere stijl dragen. Ga fully oldschool met sportieve sokken en retroshorts, geef een stoere draai aan een schattig jurkje of zorg voor een speels effect onder een nette pantalon. Met de Superstars zit je dus eigenlijk altijd goed. En hoe leuk is het om jouw kids te zien rondlopen in schoenen die je wellicht zelf op die leeftijd ook hebt gehad?

Tags: , ,

Plaats een reactie