3 TIPS VOOR HET KOPEN VAN EEN WINTERJAS


We know, eigenlijk wil je nog helemaal niet nadenken over de winter. En dat begrijpen we ook wel, want een lekker zonnetje, zomervakantie en bijna iedere dag ‘met zonder jas’ naar buiten is natuurlijk een veel fijner beeld. Maar toch, zo ongeveer het belangrijkste item in de wintergarderobe van je kids is de winterjas en omdat winterjassen vaak ook nog eens niet goedkoop zijn is het echt de moeite waard om over deze aankoop eens goed na te denken. Wij hebben 3 tips voor het kopen van een winterjas en we hopen dat het je helpt voor het vinden van het meest geschikte exemplaar. Heb jij nog andere goede tips voor het kopen van een winterjas? Help je mede-moeders met jouw gouden tip en deel ‘m hier onder of op de Kindermodeblog-Facebook!

1. Denk goed na het model van de jas, en of dit past bij jouw kindje. Is jouw zoon of dochter gek op rennen, springen en ravotten, dan is een lang model misschien niet de beste optie. Wil je toch graag kiezen voor een wat langer model? Zorg dan dat hij niet te strak zit aan de onderkant door bijvoorbeeld een maat groter te nemen, want na één dag al een scheur in die prachtige trenchcoat is natuurlijk eeuwig zonde.

2. Overweeg om twee jassen aan te schaffen, één echte winterjas en één (wat goedkopere) herfstjas die ook straks in het voorjaar weer gedragen kan worden. Veel kids hebben geen zin om steeds hun super dikke, warme winterjas te dragen en door een tussenoplossing te hebben bespaar je jezelf een hoop ‘early-morning’ discussies op de wat minder koude dagen.

3. Deze laatste tip is eigenlijk de beste van allemaal. Het kiezen van een jas waar zowel mama als kind gelukkig mee zijn, is geen makkelijke opgave. Mama denkt vooral aan ‘warm’ en de kids denken alleen aan ‘cool’, het is de kunst om beide te combineren. Dat doe je als volgt: ben je van plan een jas in een stenen winkel te gaan kopen? Neem je zoon/dochter dan mee en laat ze helemaal zelf los gaan met het kiezen van de winteraccessoires, ondertussen maak jij een selectie van jassen die warm genoeg zijn én binnen je budget passen. Laat je kids daarna zelf een jas kiezen uit jouw selectie. Doordat ze helemaal hun eigen stijl hebben mogen volgen bij het kiezen van de accessoires én het idee hebben dat ze ook zelf hun jas hebben uitgekozen is de kans groot dat ze hele winter hun ‘zelf-gekozen’ winteroutfit met plezier zullen dragen. Mama blij, kids blij! Deze manier van shoppen kun je natuurlijk ook gewoon vanuit huis doen achter de laptop. Sla de jassen van jouw keuze op in een mapje op de computer en schotel deze jassen dan aan  je zoon/ dochter zien. Succes gegarandeerd!

103349a
Scotch & Soda winterjas

 

Heb jij nog een gouden tip voor het kopen van een winterjas? Help je mede-moeders en deel ‘m hier onder of op de Kindermodeblog-Facebook.. 

Tags: ,