8 TIPS BACK 2 SCHOOL VAN POLARN O. PYRET


We willen er eigenlijk nog helemaal niet aan denken, want de vakantie is pas net (of nog net niet) begonnen, maar in augustus en september beginnen de scholen weer. Het begin van het schooljaar is qua kleding vaak een ramp, de kids willen lekker met hun vriendjes en vriendinnetjes buiten spelen maar ons Hollandse klimaat maakt de kledingkeuze er niet makkelijker op. We krijgen te maken met warme nazomer dagen, regen, wind en soms zelfs natte sneeuw. En wat trek je de kids dan aan? Polarn O. Pyret denkt hier al jaren over na en ontwerpt en bedenkt steeds weer nieuwe, slimme functies voor buitenkleding. Zo zijn er jassen met afneembare capuchons, wordt er veel aandacht besteed aan duurzaamheid en waterdichtheid en is de collectie tegelijkertijd ook nog hip en vrolijk. Om helemaal voorbereid te zijn op het nieuwe schooljaar geeft Polarn je graag wat tips:

De `Polarn O. Pyret checklist` voor de start van het nieuwe schooljaar: 

Markeerpen: Om de kleding van je kind te merken.
Slofsokken/sloffen:
Omdat kinderen de hele dag rondrennen, zijn slofsokken/sloffen geen overbodige luxe om uitglijden in huis te voorkomen. 
Wollen sokken:
Bieden zelfs als deze een beetje nat worden nog warmte.
Thermisch ondergoed:
Altijd lekker warm en droog met een wollen laagje onder je kleding. Kriebelt niet!
Windfleece: Ademt en voert vocht af en is perfect geschikt voor het najaar.
Muts: Katoen is perfect geschikt voor het vroege voor- en najaar. Gebruik later in het najaar een winddichte muts.
Rugzak: Voor het meenemen van extra kleding, een lunchpakket of gymspullen.
Shelljack: Is bestand tegen water en wind en ademt. Tijdens koudere dagen combineren met een windfleece. Voorzien van voorgevormde mouwen en reflectie rondom.
Shellbroek: Liefst met een hoge, verstelbare taille voor een optimale pasvorm.
Shellwanten:
Waterdicht en met extra lange schacht.
Waterdichte wanten: Liefst met een lange schacht om te voorkomen dat er regen indruppelt.
Regenkleding:
Als de waterplassen lonken, vraagt dit om bijpassende kleding.
Rubberlaarzen: Perfect in combinatie met wollen sokken om heerlijk warme voeten te houden. Nieuw dit najaar is een laars met een uitneembare binnenlaars die we samen met Kavat ontwikkeld hebben. 

 

Back 2 School Tips van Polarn O. Pyret:

1. Kleed kinderen aan volgens het laagjesprincipe zodat je eenvoudig een laagje uit of aan kunt trekken als je kind het te warm of te koud krijgt.
2. Koop de juiste maat zodat kinderen zich optimaal kunnen bewegen. Broeken die te lang zijn zitten niet lekker en slijten onnodig aan de onderzijde.
3. Kijk op het waslabel: koop geen kleding die apart gewassen moet worden als je bewust wilt omgaan met je tijd en het milieu.
4. Kies vaker voor wollen kleding. Wollen kleding houdt zelfs als deze nat wordt warmte vast waardoor je warm en droog blijft. We hebben een groot assortiment wollen themisch ondergoed.
5. Koop kleding waarin je kind zich vrij kan bewegen. Toegevoegde functies waaronder voorgevormde mouwen en pijpen, een verstelbare taille en mouwen en naden die niet schuren zorgen voor een betere pasvorm.
7. Was kleding niet te vaak! Dit is belastend voor het milieu en de kleding. Vaak is het voldoende deze te luchten of buitenkleding schoon te maken met een vochtige doek.
8: Draag onder een shelljack een fleecejack dat je erin kunt bevestigen: een perfecte extra laag voor als het buiten kouder wordt. Het shelljack en het fleecejack kun je ook perfect los van elkaar dragen in het voorjaar en het najaar.

Klik hier om direct naar Polarn O. Pyret te gaan

 

2015_BABY_LOOK4 2015_CHILD_LOOK4 (1)

 

 

Via deze link shop je de collectie van Polarn O. Pyret

 

Tags: