Carnavaleske kindermode


Als rasechte Brabantse kon het niet uitblijven dat mijn blog deze week een licht carnavalesk tintje heeft. Tja carnaval, je weet wel, dat knotsgekke feest waarbij iedereen (voornamelijk in het zuiden van Nederland) in hysterische outfitjes de straten op gaat en feestgangers onder het genot van alcoholische dranken joelend optochten aanschouwen en kroegen bezoeken. Mét én zónder kinderen.

Voor de lezers die absoluut niet weten waar ik het over heb; carnaval, ook wel vastelaovend – vooravond van het vasten – genoemd, is van oorsprong een katholiek feest en wordt gevierd in de drie dagen voorafgaand aan Aswoensdag (morgen). Traditioneel duurt het feest van zondag tot en met dinsdagvond, maar de echte ‘die hards’ beginnen op vrijdagavond en sterven zo ongeveer af op woensdagmiddag, zolang er maar drank is…. Dan vangt de vastentijd aan van 40 dagen, tot Pasen. Nu Paus Benedictus heeft aangekondigd af te treden grijpen menig feestvierders dit aan om nog een extra biertje te drinken. Anyway, toch ‘bedankt voor die bluumen’…

Eerlijk gezegd is carnaval niet helemaal mijn feest, maar zoals jullie weten vind ik het wél leuk om Sara Loutje in leuke outfitjes te hijsen. En carnaval is daar een uitgelezen mogelijkheid voor. Er zijn voor kinderen zooooooveel leuke pakjes te krijgen en eerlijk is eerlijk, alles staat leuk. In tegenstelling tot bij volwassenen. Helaas ben ik niet creatief genoeg om zelf iets te fabriceren, maar gelukkig is er genoeg te koop voor de gehaaste moeders onder ons die op het laatste moment toch letterlijk en figuurlijk willen aanhaken (in de polonaise).

Sara Lou als aardbei
Aardbeitje Sara Lou
Sara Lou carnaval
Sara Lou

Ik wilde Sara Lou haar eerste echte carnaval niet ontnemen dus door weer en ijskoude wind hebben we een fasionable mini-aardbeienpakje gescoord. Haar carnavalsfeest kon niet meer stuk. Ik heb voor jullie een kleine compilatie gemaakt van knappe kids met hun hippe ‘carnavalspekskes’ (outfits) zodat jullie nog één dagje mee kunnen genieten van dit ‘over de top’-feest. Oordeel zelf; gek of té schattig?!

Kroko Ties
Kroko Ties

 

Lego mini's
Lego boys

 

Pilootje
Pilootje

 

Pippi
Pippi Lotus

 

Elmo
Elmo
Piraat Guusje
Piraat Guusje

 

Faye
Aardbeitje Faye
Mini
Mini Mouse

 

 

 

Tags: , ,

2 Reacties

  • door Vera Lardinois
    Posted 12 februari 2013 11:59 0Likes

    Echt geweldig,Daan!! Leuke tekst en superleuke foto's!!!

  • door Susan Loffeld
    Posted 12 februari 2013 13:01 0Likes

    Super leuke pakjes allemaal, wat een schatjes! Mijn kleine was verkleed als lieveheersbeestje, pakje was nog iets te groot, maar ze is dan ook nog klein 😉

Plaats een reactie