De jaarlijkse zoektocht naar laarsjes


Door: Anouk

Toen Kyan net ging lopen -vlak voor de winter- zag ik het al helemaal voor me. In de winter loopt mijn stoere binkie in een leuke skinny met stoere bruine mini boots.

Op naar de schoenenwinkel, voetjes opmeten en leuke laarsjes shoppen! Maar door de aardige winkeljuffrouw werd ik al snel van mijn droom afgeholpen. ‘In deze maat adviseren wij nog schoenen met flex zooltjes en met klittenband of veters, voor een goede afwikkeling van de voetjes.’ Hij moet eerst goed leren lopen…Dus met leuke Shoesme’s naar buiten, maar helaas nog geen laarsjes.

Eén winter later, poging nummer twee. Kyan is inmiddels uitgegroeid tot een eigenwijze, ondeugende peuter van ruim 2 jaar. Hij kan rennen, klimmen, springen, vallen en weer opstaan.

Nu is het toch echt tijd voor stoere boots voor de kleine man! Er wordt gepast en gepast, maar veel schoenen vind ik gewoon echt niet mooi. Dan blijven er nog twee paar schoenen over, laarsjes en schoenen met klittenband. Mijn kleine man wil toch echt de schoenen met klittenband. De laars aan de andere voet moet uit, uit uit!! Ik ben twee en ik zeg nee. Op advies van de verkoper en Oma ga ik toch voor het paar met klittenband. Ze zijn best stoer, dit paar van Red Rag.

Nog een jaartje later….
Het is eind augustus 2012 als er allerlei mails binnenstromen van kinder webwinkels: de nieuwe wintercollectie is binnen! Leuk! De zoektocht en de avondjes surfen kunnen beginnen. Vele avonden breng ik door achter de laptop, om te kijken welke stoere jongenslaarzen deze winter in aanmerking komen voor Kyan.

Op naar de schoenenwinkel om zijn voeten op te meten, hij moet toch echt al maat 27 hebben. Mijn oog valt op stoere halfhoge laarzen van Develab. Maat 26 past nu perfect, maar daar redt hij het waarschijnlijk geen twee maanden mee. Daar zijn ze toch iets te duur voor. En deze leuke bruin/groene laarsjes met stoere ritsjes gaan maar tot maat 26 🙁 En nee, de verkoopster kan ze ook niet bestellen in een grotere maat. De andere laarsjes die hij heeft gepast, kun je of zo uittrekken (zonder de rits te gebruiken…) of lijken wel heel groot!

Dan maar weer verder kijken, maar die leuke laarzen blijven natuurlijk in mijn hoofd zitten. Stiekem zoek ik toch online of die leuke laarsjes echt maar tot maat 26 gaan…en JAAAA!! gevonden… (drie maal = scheepsrecht) in een mooie camelkleur zijn ze wel in grotere maten te bestellen, bij Wehkamp.

Omdat ik wist dat maat 26 goed zat en ze een goede pasvorm hebben voor het smalle voetje van mijn zoon, durf ik de gok aan en bestel ze in maat 27. Poeh mijn kleine man wordt groot (dat merk je ook meteen in de portemonnee), vanaf maat 27 zijn de schoenen opeens een tientje duurder!

De 1e boswandeling heeft hij al achter de rug op zijn stoere boots, dus ze zijn helemaal avontuurproof! Beoordeel zelf, zijn ze niet stoer… Deze laarzen van Devalab?! Vooral de details geven deze boots een stoer uiterlijk en door de kleur zijn ze heel makkelijk te combineren met jeans en gekleurde skinny’s.

Op de foto’s draagt Kyan een hippe skinny (erg mooie pasvorm voor zijn smalle beentjes) van de Zara. Door de smalle pijpen past hij perfect in de laarzen. Hij is helemaal klaar voor de coole winter!

Kyan

Outfit peutergym-1

 

 

Tags: ,

0 Reacties

  • door Esther
    Posted 6 oktober 2012 13:03 0Likes

    Leuke combi en wat een leuke laarzen!!!

  • door Roos
    Posted 7 oktober 2012 00:15 0Likes

    Love z’n hele outfit!

Plaats een reactie