Kinderdagverblijf garderobe


Door: Jo

Na twee jaar hobbel ik weer tweewekelijks richting kinderdagverblijf. Moeders gaat extra werken en heeft er zin in.

In de week dat mijn bijna peuter Olivia gaat wennen, besef ik ook ineens de verdrongen kinderdagverblijf problematiek. Naast de te laat bestelde instrijklabels met naam, de oncharmante hoesjes om de schoenen voor de hygiene, moet ik ook een kinderdagverblijf vriendelijke kleding aanschaffen. Wenweek jaren terug voor de oudste 3 verliep nogal confronterend. Er verdween een Bor*z sjaal uit de gesloten luizenzak, er werd een onherstelbaar gat gevallen in een Bengh legging en ik kreeg de vuile was van een ander kind mee naar huis. En zij de zak met merkkleding van mijn oudste dochter. Denk ik.

Wat is handig voor het kinderdagverblijf? Kleding waarin ze mogen ravotten (dus niet die zijde Bengh blouse), vallen, vies worden etc zonder dat moeders een hysterische aanval krijgt… Kleding dat makkelijk aan- en uitgaat. Zachte stofjes zodat ze zich vrij kan bewegen.

De oudste dochters kregen items aan van de Hema en H&M. Alleen waren er nog meer moeders op dat idee gekomen en hingen er nogal eens identieke jassen aan de kapstok. Lang leve die labels dus….die ik te laat er in streek…
Dus nu surfde ik enthousiast naar mijn stiekem toch wel allerfavorietste shopadresje voor de kids (en mama): de Zara. Tegenwoordig kan het ook vanuit je luie stoel bij de Zara shoppen. Klik klik creditcard (helaas geen ideal) en een paar dagen wachten en voila keurig thuisbezorgd. De artikelen zijn kwalitatief goed, de prijzen niet zo hoog en de meeste artikelen hoog modisch. Het retourbeleid bij de Zara is uitstekend: een dikke tien! Nog nooit problemen gehad en ik heb er toch al heel wat besteld….

Dolenthousiast ben ik over de huidige najaarscollectie voor meisjes tot 36 mnd. Ik viel voor een skinny jeans met panterprint (leuk met opgerolde pijpjes en Vans), diverse gebreide vestjes, leggings (tijger/army/snake print) met daarop gecombineerd oversized sweaters van joggingmateriaal of  grove breisels. Ook te gekke longsleeves van nog geen 10 euro. Gebriede jurkjes, bontgilets, shorts in mooie denim kwaliteit of ribcord. Allemaal in prachtige aardetinten als camel, grijs, ecru en zalmroze. Niet dat geijkte babyspul, maar echte modische artikelen voor de minimeisjes met smaak. Mijn bestelling was snel gedaan. O ja, er zat nog wat voor mezelf en de andere kids in de doos….daarover een andere keer meer….

Eenmaal uitgepakt besefte ik dat Olivia’s kast al aardig vol zat met zorgvuldig bewaarde merkkleding van haar zussen van een paar jaar terug. De artikelen waar ik simpelweg te zuinig op was geweest voor het kinderdagverblijf en daardoor amper gedragen op de stapel ‘te klein’ was beland…

Hmmm, ik moet nog instrijklabels bestellen…!

Kindermode_inspiratie

Kindermode_inspiratie

Kindermode_inspiratie-2

Kindermode_inspiratie-3

Kindermode_inspiratie-3

Kindermode_inspiratie-4

 

 

Wat dragen jouw kids naar het kinderdag verblijf?

Zin om te shoppen of opzoek naar een specifiek merk? Bekijk ons overzicht met brands of het webshops overzicht.

 

Tags: , , , ,

0 Reacties

 • door kristel
  Posted 17 september 2012 21:18 0Likes

  Is de legging ook van de zara? Kan hem niet vinden op de website 🙁

  • door Johanna
   Posted 18 september 2012 13:37 0Likes

   @ Kristel

   De legging is van Zara’s huidige ‘grote meiden collectie’ (vanaf 2 jaar) Olivia draagt hier met haar normale maat 86 maat 2 jaar, valt niet echt groot dus. Check ook even de legging met army print en snake; echt te gek en maar een paar euro!

Plaats een reactie