PUBLICATIE: FABULOUS MAMA

Het combineren van werk, huishouden, kinderen, privéleven en relatie lijkt soms hogere wiskunde. En daarbij kan het af en toe flink wrikken en schuren. In fabuleus mama elke maand een moeder over haar ‘lifepuzzle’.

Keerpunt
“Fulltime moederen leek me geweldig. Maar vijf maanden na Doutzens geboorte miste ik het toch om te werken – na mijn studie werkte ik onder andere als accountmanager. ik liep net met een vriendin langs een hippe kjinderkledingzaak toen ik dat toegaf. Hing daar een briefje ‘personeel gevraagd’ op het raam. De week erop kon ik voor twee dagen aan de slag. Het walhalla voor mij. Ik hield ook de social media bij voor de winkel en het idee voor een kindermodeblog ontstond. Omdat ik daar superveel tijd in stak, besloot ik om voor mezelf te beginnen.”

Balans?
“Een plan had ik niet. Al snel groeide het aantal bezoekers en wilden webshops bangers plaatsen. Inmiddels adverteren verschillende merken en kiinderkledingshops via mijn site, bloggen vijf vrouwen tegen een vergoeding en heb ik opeens een baan waarin ik wanneer en waar ik wil, kan werken! ‘s Avonds en tijdens Doutzens slaapjes werk ik, plus de drie dagen dat zij door opa en de crèche wordt opgevangen. De andere dagen doe ik leuke dingen met haar. Mijn baan heb ik onlangs opgezegd. Soms moppert Sjoerd als ik ‘s avonds weer achter de laptop kruip, maar hij snapt het wel. En de weekends zijn voor ons drietjes.”

Me-time?
“Heb ik niet zo veel. Werken aan mijn blog, voelt als tijd voor mij. Soms ga ik met vriendinnen lunchen en winkelen. Als ik iedere dag hetzelfde aan moest, zou ik me echt ongelukkig voelen. Ik voel me blij met mooie kleren en als mijn vriend me dan mooi en sexy vindt. Doutzens mag zelf haar kleding kiezen. soms maakt ze aparte combinaties. Vind ik wel creatief. Ze moet kunnen aantrekken waar zij zin in heeft, vind ik. Want dat past bij hoe zij zich voelt.”

Twijfel
“Soms fiets ik door de regen naar de andere kant van de stad, om Doutzen naar de crèche te brengen. De crèche is namelijk vlak bij ons nieuwe huis, maar dat is nog steeds niet afgebouwd. Tot die tijd huren we elders. Dan voelt het wel eens alsof ik er alleen voor sta. Sjoerd maakt lange dagen als salesmanager en kan haar bijna nooit brengen of halen. Zo is het gegroeid, en dat is oké, Behalve als ik slecht heb geslapen, dan baal ik er wel eens van.”

Golden moment
“Onlangs ben ik een samenwerking aangegaan met Shopwithyourfriends. Met hen heb ik op Kindermodeblog lookbooks ontwikkeld. Lookbooks zijn beelden van een kledingsetje dat leuk bij elkaar past. Alle bezoekers kunnen met kinderkleding combinaties maken en zo’n kledingsetje kunnen anderen direct kopen. Mijn blog is de eerste kindermodewebsite in Nederland met die shopping tool, onwijs leuk. De site gaat echt groot worden, dat voel ik gewoon!”

Werkpuntje?
“Mijn sociale leven staat op een laag pitje. Mijn echte vriendinnen snappen wel hoe belangrijk het blog voor me is, want ze zijn zelf topsporter of hebben ook hun werk of gezin waar ze druk mee zijn.”

Later?
“Zie ik mezelf als leidinggevende aan een grote houten tafel vergaderen met allemaal leuke vrouwen. Misschien moet ik dan wel meer werken, ja. Hopelijk onder schooltijd.”

Gouden tip?
“Schaam je niet voor werk onder je niveau en volg je gevoel. Mijn ouders vonden het zonde dat ik met mijn hbo-diploma sociaal-pedagogische hulpverlening in een kledingwinkel ging staan. Natuurlijk wil ik het liefst dat zij trots op me zijn. Maar dit bleek voor mij de weg naar iets moois.”

 

Plaats een reactie