Nee!

Het is gedaan. Het is gebeurd. Het is over. Het is over en uit. Mijn dochter heeft nu officieël de kont in de krib gegooid. Twee jaar lang heb ik ervan genoten. Ik vond het heerlijk om haar aan te kleden. Iedere ochtend stond ik mezelf te verlekkeren voor haar kast en liet ik al mijn creativiteit erop los. Ze vond alles prima, gaf nooit geen kick. Het leukste vond ze dierenkleding, dat bezorgde ons extra veel lol. Ik dacht nog, mij gebeurd dit niet. Wij slaan deze periode over. Wat was ik naïef. Mijn Doutzen vindt alles goed en leuk wat ik haar aantrek. Tsjaa, zeg maar gerust, vónd het goed en vónd het leuk. Ze is omgeslagen als het weer. Ze roept al NEE als ik alleen al de kastdeur opentrek. Ik geef toe, het is even wennen, maar ik leg me erbij neer. Het is nu een kwestie van hopen. Hopen dat haar smaak een beetje leuk is. Hopen dat haar smaak een beetje dezelfde is als die van mij. Ik denk dat elke mama die hoop heeft. Heb ik gelijk of niet? Zeg eens eerlijk? 
Het belangrijkste vind ik dat een kind zich prettig voelt in zijn of haar kleren. Wat die kleren dan ook zijn. Hoe het er dan ook uitziet. Wat die smaak dan ook is. Eén blik zegt vaak al genoeg. En ik weet ook wel dat het Doutzen nu niet om de kleding zelf gaat, of dat ze nú al een bepaalde smaak heeft. Het gaat haar om die dikke vette NEE, die ze graag aan haar moedertje wil verkopen. Héél gezond lijkt me en daar word ik blij van 🙂  Voor de rubriek ‘Free to Copy’ zal ik opzoek gaan naar andere kindertjes, binnenkort daarover meer!

Doutzen en Mama
Doutzen en Mama
Doutzen
Doutzen zag de zee en hoewel het behoorlijk fris was, trok ze direct al haar kleren uit 🙂
Tags: , ,

0 Reacties

 • door Ellen
  Posted 1 september 2011 12:35 0Likes

  Haha leuk stuk fred! Denk dat het wel goed komt met haar stijltje! X

  • door Free
   Posted 2 september 2011 20:27 0Likes

   Dankje El! Jij bent ook lekker aan het schrijven toch? X

 • door Lianne
  Posted 1 september 2011 17:51 0Likes

  Haha, ja die overbekende Nee-fase. Elin heeft het nog niet kwa kleding, dus als je haar iets aan wilt trekken…;) Succes met je dame!

  • door Free
   Posted 2 september 2011 20:28 0Likes

   Ik weet jullie te vinden 🙂

 • door Ingrid
  Posted 13 september 2011 22:42 0Likes

  Er is hoop!!! Jildou is nu 6 (en een half, heul belangrijk) en trekt nog steeds bijna alles aan wat ik koop, heerlijk en een luxe ik weet het. Als ze al eens lichtjes protesteert dan zeg ik gewoon dat ik het dan wel verkoop en dan slaat mevrouw om als een blad aan de boom. Vandaag nog paste ze een broek die ze lelijk vond, ahum, maar ik kocht hem toch en morgen moet ie meteen aan naar school!?!?! Nou ja! Vond ze het vroeger niet zo leuk op de foto te gaan? Moest ik haar ‘omkopen’ met snoepjes? Nu vraagt ze zelfs wanneer ze weer model mag zijn!! Zo zie je maar, alles is een fase en iedere fase overleef je wel weer :0) Succes met Doutzen haar ‘Nee’-fase!!

  • door Free
   Posted 15 september 2011 22:13 0Likes

   Klinkt inderdaad als een luxe! En bedankt 🙂 Hihi!

Plaats een reactie