HET BEVALLINGSVERHAAL VAN SANNE DERKSEN EN HAAR 5 FAVORIETE BABY KLEDING MERKEN
De komende tijd zijn we nog steeds met zijn allen veel aan huis gekluisterd! En dat brengt naast de nodige onrust gelukkig ook hele goede dingen met zich mee. Zo hebben we meer tijd voor lange en bijzondere verhalen! Daarom hebben we op Kindermodeblog een nieuwe rubriek in het leven geroepen. Een rubriek waar wij nú al heel blij van worden. Wij gaan de bevallingsverhalen en de favoriete babykleding en kinderkleding merken van onze lezeressen delen. Zit je er klaar voor? Na het vorige mooie verhaal van Eva Post, delen we vandaag het bijzondere verhaal van Sanne inclusief wederom weer geweldige baby en kindermode inspiratie foto’s. Ik zou zeggen, pak er een kopje koffie of thee bij en lees gezellig mee….!
Door Sanne:

Wij zijn een gezin van vijf gezellige drukte zeg ik altijd 🙂  Mijn man Frans (40) en ik Sanne (36) hebben samen een speciaalbier cafe in onze woonplaats inmiddels al 20 jaar. Samen wonen we met onze kinderen Benthe (5), Eden (3) en Juunes (9mnd)  die er elke dag weer een feestje van maken!

18 juni 2019 was ik uitgerekend van ons derde kindje, we verwachtten een jongen deze keer. In volle spanning wachtten er al twee grote zussen op hem, Benthe (5) en Eden (3).
Mijn eigen vader is jong gestorven een dag voor mijn 18e verjaardag dus helaas heeft hij geen van mijn kinderen mogen kennen, wel is het mooi dat allebei mijn dochters de 17e  ( net als de geboortedag van mijn vader ) geboren zijn de een 1 week eerder, de ander 1 week later dan uitgerekend, net als het zoontje van mijn broer ook 1 week later dan gepland de 17e ter wereld kwam. Dus jullie snappen dat wij de 17e in volle spanning zaten, telefoontjes en appjes van mijn moeder en familie met niet al teveel woorden maar wel denkend aan deze dag… Nee deze baby bleef fijn in mijn buikje zitten.

Het was een warme maand en naast een eigen horecazaak runnen en al twee kinderen in huis waren de laatste loodjes pittig, maar iedereen die mij een beetje kent weet dat ik vol energie zit en er het beste van probeer te maken. Gelukkig hielp mijn moeder waar nodig met de kindjes en de boodschappen!

De dagen verstreken en na een poging van strippen dat niet lukte, hadden we maandag 24 juni een afspraak bij de verloskundige. Ik gaf haar aan dat ik toch graag ingeleid wilde worden. Dit heb ik al twee keer eerder meegemaakt en ik was ervan overtuigd dat mijn lichaam een klein zetje in de juiste richting nodig had om op gang te komen, net als bij de meiden. Gelukkig kon dit geregeld worden gezien mijn verleden, en omdat ik toen 41 weken zwanger was, konden we de volgende ochtend terecht. Wel moesten we even bellen naar het ziekenhuis om te vragen of er plek was en dat was er gelukkig. Heel fijn want nu konden we maandag de meiden inlichten dat ik naar het ziekenhuis moest en dat hun broertje geboren ging worden. We konden samen ontbijten, papa een mooi cadeautje op bed geven, die vierde zijn 40ste verjaardag die dag en ik bracht ze in de ochtend nog fijn zelf naar school.

Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis werd alles rustig opgestart, ik kon me rustig settelen want tja dit kon natuurlijk nog gewoon heel lang duren, mijn ( jarige ) man had nog even tijd om wat dingen te regelen voor de zaak en ik kreeg na wat onderzoeken rond de klok van 11.30 uur mijn eerste tabletje. Dit tabletje geeft een soort stofje af dat mijn lichaam blijkbaar nodig heeft om het hele proces op gang te helpen en rijp te maken. Ik at mijn lunch in bed en probeerde wat te slapen. In de middag zijn mijn man en ik een taartje gaan eten in het restaurant van het ziekenhuis, hij was tenslotte jarig! Ik voelde al wel wat gerommel in mijn buik maar niks schokkends dacht ik zelf. Na een hartfilmpje van de baby en wat onderzoek besloot de VK om voorlopig geen tweede tabletje te geven omdat mijn lichaam er nu toch al zo heftig op reageerde met harde buiken, helemaal prima dacht ik. Ik ging er nog steeds vanuit dat dit wel zeker nog een dag zou kunnen gaan duren. Nou niks was minder waar: mijn lichaam reageerde zo snel op dat ene tabletje dat ik einde van de dag steeds meer harde buiken kreeg. De VK besloot om mijn vliezen door te prikken rond de klok van 20.00 uur om weeën op te wekken en de ontsluiting op gang te helpen, die was nog steeds maar 1-2 cm en wie weet dat onze zoon toch op de 40e verjaardag van zijn vader geboren gaat worden grapte ze er nog achteraan 😃 En hoewel ik met haar mee lachte was ik er niet van overtuigd dat dit zo snel zou gaan, maar binnen een half uur werden de weeën heftiger en mede door de eerdere bevallingen wist ik ook dat dit nog maar het begin was. Ik kreeg al snel heftige weeën die ik ook al echt weg moest puffen, ik ben nog even wezen douchen maar daar kon ik ook de ontspanning niet meer in vinden. Inmiddels zat de dienst van de VK ( die zelf ook zwanger was ) erop en na twijfel of ze wel of niet zou blijven hebben we ervoor gekozen dat zij gewoon naar huis kon en haar collega het over mocht nemen. Ik denk zo rond 23.30 u kreeg ik persweeen  dus je snapt deze frisse en fruitige collega VK viel met de neus in de boter en na een kort inwendig onderzoek bleek ik al volledige ontsluiting te hebben. Super snel gegaan dus kun je nagaan wat een weeën golf er die avond plaats heeft gevonden.😅
Ik mocht meepersen met de weeën, hier moest ik me wel even op voorbereiden en na goed een kwartier persen kwam daar om precies 23.59 u onze zoon Juunes Hemmy ( tweede naam is de naam van mijn vader) ter wereld. Dus net op de 40everjaardag van zijn vader. Wauw wat blijft dat bijzonder en prachtig mooi, gelijk werd Juunes bij mij gelegd en kwamen we allebei even tot rust na deze heftige rollercoaster. Inmiddels was het midden in de nacht, alles was goed met Juunes en ik kon zelf ook al vlot weer douchen en even bijkomen . Gelukkig was er plek en  mochten we blijven slapen samen wat ik heel fijn vond, mijn man is naar huis gegaan en kwam ons de volgende ochtend ophalen. De desbetreffende VK kwam in de ochtend nog even langs nadat haar drukke dienst erop zat, want waar ik haar eerste bevalling van de avond was heeft ze nog 4 andere baby’s op de wereld geholpen die nacht. Wat bijzonder toch als je zo’n beroep mag uitoefenen.

We hadden de keuze bij de meiden gelaten of ze meewilden naar het ziekenhuis om ons op te halen of dat ze liever gingen spelen op school. Het was die dag juffendag met allerlei activiteiten en spelletjes buiten hier hadden ze het al weken over, zij wilden toch wel heel graag spelen met hun vriendinnen dus dat is zo gedaan. Voordat wij terug waren van het ziekenhuis was het inmiddels al rond de klok van 11.00 uur mijn moeder en de kraamhulp stonden ons al op te wachten. Een prachtig bord gemaakt door mijn schoonzus en schoonmoeder stond al klaar in de tuin en ik kon niet wachten om Juunes voor te stellen aan zijn familie. De meiden waren einde vd ochtend weer thuis dus ook zij konden snel kennis maken met hun kleine broertje, want ooohhh wat hebben ze lang moeten wachten op hem.
De meisjes hebben hem nadat ze heel even moesten wennen, gelijk vertroeteld geknuffeld en gekust alsof hij er altijd al was. Ik besef me heel goed wat een rijkdom dit is om drie gezonde kinderen te mogen krijgen. Juunes is inmiddels 9 maanden bij ons en hij is het meest vrolijke en liefste mannetje, iedereen is dol op hem.

En dan de styling tjaaaaa hierin ga ik graag lekker los zowel in de kinderkamers als in de kleding, ik vind het dan ook erg leuk dat ik nu ook in de jongens categorie los kan gaan! Regelmatig wissel ik een kleurtje op de muur, een ander kleed of ik gooi de boel weer even helemaal om.
Ik denk niet dat ik perse een vaste stijl heb maar ik hou wel van rust in de kamers maar ook in de kleding, aardetinten zijn wel echt favoriet. Ik vind het leuk om het niet te standaard te maken dus shop regelmatig voor mijn dochters op de jongensafdeling en voor Juun komen vooral de panterprintjes erg vaak tevoorschijn net als bij zijn zussen. Mijn meiden zijn vaak stoer gekleed, al hoewel mijn oudste het liefst de hele dag in roze jurkjes zou lopen als het aan haar lag. Ook heb ik nu een aantal keer een kinderkamer mogen stylen voor anderen, super leuk om te doen! En het word ook echt een verassing voor ze want ze mogen de kamer pas weer op wanneer ik klaar ben zonder dat ze enig idee hebben…

Ik ben het type van het niet teveel over nadenken maar gewoon doen zowel in kleding als in styling in huis, maak het niet te perfect gematcht en wees niet bang om te veranderen. Als de basis goed is komt het vanzelf goed. Ik houd ervan om te mixen met merken zo shop ik regelmatig bij de Hema, Zara, Prenatal en de Zeeman dit combineer ik dan graag met mijn favorieten merken. Hier komen mijn 5 favoriete kinderkleding merken!

1. Maed for Mini
Op 1 staat toch echt wel Maed For Mini vanwege haar printjes. Ook spreken de stoffen en ontwerpen mij heel erg aan. Het is duurzaam en het blijft prachtig waardoor ik het zo door kan schuiven naar een volgend kastje van een van de kinderen.

2. Phil & Phae
Voor de mooiste basics, de meest zachte materialen en prachtige kleuren kies ik voor Phil&Phae. Ook dit merk verhuist alle kastjes mee en blijft mooi. Ik kende het merk nog niet maar inmiddels drie jaar geleden alweer heeft Eden ooit een fotoshoot mogen doen voor haar en sindsdien dus verliefd!

3. Silly Silas
Wat ik ook echt tof vind voor klein en groter zijn de tights van Silly Silas, dit heeft Eden als baby ook veel gedragen en nu nog, maar ook Juunes heeft er verschillende kleuren en maten van in de kast liggen, love it! Lekker met een grote knitted trui eronder of met een tof shirt of romper. Zeker nu ze footlose modellen hebben ben ik helemaal verkocht.

4. Carlijn Q
Als ik lekker wil mixen met printjes ga ik regelmatig voor CarlijnQ. Zij heeft zulke toffe prints en kleuren in haar collectie, en heel betaalbaar ook niet onbelangrijk met deze hobby van mij;)

5. Moonbeamcollective
Vooral onze middelste dochter draagt veel Flared broeken dit past haar zo goed, alsof het voor haar gemaakt is. Deze bestel ik vaak bij kleine shops een paar favoriete van mij zijn Label Jette, Tekoddig en dus het prachtige Moonbeamcollective.

Wat ik wel echt super vind in deze tijd van social media is dat je elkaar kan inspireren en je ‘oude’ kleertjes makkelijk kunt doorverkopen daarom koop ik vaak ook second hand, en verkoop ik de kleertjes van onze kinderen ook weer zo kun je er andere ook weer blij mee maken.

Hier vol trots wat foto’s van onze drie kindjes en dank je wel voor je inspiratie altijd Frederieke!

Klik hier om Sanne te gaan volgen op Instagram! Sanne, dankjewel voor je mooie verhaal en toffe foto’s!! Liefs Free
Tags: , , ,

Plaats een reactie