EEN PROBLEEM VAN VEEL JONGENS MAMA’S


Door: Marlous

“Mam, het is lente, mag ik nu een korte broek aan?” hoor ik Daniel vanuit zijn kamer roepen, terwijl ik Sanne in haar kamertje sta aan te kleden. Eerlijk gezegd ben ik niet heel verrast, dat ik deze vraag op de eerste lentedag van hem krijg, want mijn warmbloedige zoon, loopt zowel in de zomer als in de winter in een t-shirt met korte mouwen en afgelopen zomer heeft hij vrijwel geen lange broek aan gehad. “Daniel, het is nog maar 9 graden, dat is echt nog veel te koud,” probeer ik nog. Hij staat inmiddels voor me in Sanne’s kamer. “Voor mij niet,” zegt hij vastberaden en bloedserieus. “Ik heb het altijd warm en het liefst trek ik ook nog mijn slippers aan. En trouwens jij zei pas nog, dat als ik slidingen zou blijven maken, ik geen broek meer over zou houden en ik voortaan in de zomer en in de winter in een korte broek zou moeten lopen. Kijk eens in mijn kast, allemaal ‘gatenbroeken’”

Tsja hier heeft hij wel een punt. In zijn kledingkast liggen inderdaad alleen nog maar broeken met gaten ter hoogte van zijn knieën. Een bekend probleem van veel jongensmama’s, denk ik. En voor de grap, nadat hij na een middagje rugbyen thuiskwam met de zoveelste kapotte broek, heb ik inderdaad geroepen dat ik voortaan alleen nog maar korte broeken voor hem zou kopen.

Daniel en ik komen uiteindelijk tot een compromis. Vandaag mag hij binnenshuis zijn korte broek aan, maar als hij buiten gaat spelen, trekt hij een lange broek aan. En verder maken we de afspraak, dat slidingen voortaan alleen nog op het rugbyveld gemaakt worden.

Voor vandaag dus niet één, maar twee outfits of the day.

Daniel draagt een waanzinnig leuk okergeel t-shirt van het merk Little Pieces Boys met daar overheen een stoere donkerblauwe zomerjas van America Today. En om zijn benen warm te houden draagt hij een bermuda met legerdessin van Retour en een slimfit jeans van Name it. Ik ben benieuwd hoe lang deze spijkerbroek mee zal gaan. Kortebroekenweer, liever vandaag dan morgen!

Je shopt het shirtje van Daniel hier

lp boys shirt lp boys shirt lp boys shirt lp boys shirt
Klik hier voor meer LP Boys

 

Herkennen jullie het broekenprobleem van Marlous? 

Tags: , , ,