ALEXANDER IN PETIT BATEAU


Dag luiers, hallo mooi ondergoed! Joepie, het is zo ver! Het gaat gebeuren, nog voor de zomer is Alexander eindelijk zindelijk! Als aan het ons ligt tenminste. Hij is nu ruim 2,5 jaar oud en zal uiterlijk voor zijn derde verjaardag toch echt alles op de wc moeten doen. In Frankrijk gaan de kindjes al wanneer ze drie jaar oud zijn naar school en dan moeten ze dus zindelijk zijn. Wat een fijn vooruitzicht dat de berg afval een stuk kleiner gaat worden. En wat een vrijheid voor onze kleine jongen als hij geen luier meer hoeft te dragen en zelf naar het toilet kan gaan. En ik, ik kan eindelijk los bij Petit Bateau!

Petit Bateau, wie kent het merk niet. Klein of groot, bijna iedereen heeft het wel eens gedragen. Petit Bateau is sinds jaar en dag een zeer gewild merk. Het is één van de weinige Franse merken die zoveel naamsbekendheid heeft gecreëerd de afgelopen jaren. Petit Bateau heeft niet alleen mooie kleding, maar de kleding draagt ook zeer comfortabel. De stoffen van Petit Bateau variëren van, katoen, wol, zijde en linnen. Deze stoffen zijn gekozen op basis van hun zachtheid en duurzaamheid.

Onderhempje Petit Bateau

Petit Bateau vindt het eveneens belangrijk om kleding te fabriceren waar je gemakkelijk dingen in kan doen. Het moet lekker zitten en je moet je er gemakkelijk in kunnen bewegen. Alexander heeft al vanaf dag een rompertjes, pyjama’s en t-shirtjes van dit merk gedragen. Je kan ze keer op keer in de was gooien, het krimpt niet en blijft mooi. Nu is het eindelijk tijd voor echt ondergoed! Leuke hempjes, slips en eindelijk die coole boxershortjes. Ik heb ze al zo vaak in mijn handen gehad en nu mag ik ze ook daadwerkelijk afrekenen!!

We gaan eerst maar eens langs de gewone Petit Bateau winkel, voor ondergoed kan je namelijk in Frankrijk ook in de grotere supermarkten terecht. Wat een waanzinnige kleding hebben ze toch eigenlijk! En zoveel keus! Maar goed, vandaag zijn we hier voor ondergoed. Ze hebben voor elk wat wils. Kleurtjes, streepjes of gewoon het doodgewone effen ondergoed. Ik heb gekozen voor mooi effen ondergoed in het wit en lichtblauw en een setje met een streepje. Gelijk maar groot ingeslagen, want er zullen de komende tijd vast genoeg ongelukjes gebeuren?!

Setje jongens Petit bateau

Omdat Petit Bateau dit jaar 120 jaar bestaat, hebben ze een collectie ontworpen in samenwerking met muziek- en modelabel Kitsuné. Zoals we van Petit Bateau gewend zijn, vinden we in deze collectie opnieuw de all-time favorite bretonse strepen terug. Geen verrassing, want we blijven een liefhebber van de marine look. De kindercollectie gaat van 1 tot 36 maanden oud en van 1 tot 10 jaar. No excuse dus om niets te kopen. Time to dress up those little ones!

The lighthouse

Naast de bretonse strepen zien we ook colorblocking terug in deze collectie. Net als de bretonstripes is deze trend ook weer simpel, but we love it all.

De andere collecties van Petit Bateau zijn zomers en kleurrijk. Ook hebben ze een vintage collectie waarin ze prints uit 1973 combineren met een trendy kledingstuk. Erg leuk!

Petit Bateau is o.a. bij Daantje & Lotje te verkrijgen. Vergeet niet dat je t/m 11 april 20% online verjaardagskorting krijgt, zelfs boven op de sale en outlet! De kortingscode is “1jaar”.

Oh en psssst, mocht je een keer in de buurt van Parijs zijn… Er zit net voor Parijs een outlet van Petit Bateau.

Vind jij de onderkleding van Petit Bateau ook een ‘musthave’?

 

Tags: ,